THCA vs THC

Val
Read Time:3 Minute, 28 Second

Chiar dacă nu știți prea multe despre canabis, probabil că aveți unele cunoștințe despre THC. Dar ați auzit de THCA? Prin definiție, tetrahidrocanabinolul (THC) este compusul chimic responsabil pentru efectele sale psihoactive și se găsește cel mai abundent în plantele de canabis. Dar ce este THCA-ul, de unde vine și cum poate fi folosit?

Credeți sau nu – dacă ați mesteca frunzele sau mugurii de canabis proaspăt culese, nu veți simți efectele psihoactive. De ce? Pentru că în materialul vegetal brut de canabis, procentele de THC sunt aproape nule.  Din nou, ne întrebăm „de ce”? Pentru a răspunde corect la aceste întrebări, am compus un ghid THCA vs THC.

 

Ce este THCA-ul?

THCA (acidul tetrahidrocanabinol) este precursorul non-psihoactiv al THC-ului. Când este încălzit, THCA-ul se decarboxilează și se transformă în THC. Cu alte cuvinte, tot THC-ul a fost odată THCA.

 

THCA vs THC – Care este diferența?

THCA-ul este diferit de THC atât în ​​compoziția sa chimică, cât și în modul în care interacționează cu corpul uman. THCA-ul devine THC în timpul procesului de uscare – un proces care este accelerat atunci când se adaugă căldură, cum ar fi atunci când se vapează, se fumează sau se gătește înainte de ingerare.

Căldura și lumina – atunci când sunt combinate – duc la o reacție chimică numită ”decarboxilare”. Moleculele THCA sunt mai mari decât moleculele THC și nu se leagă de receptorii canabinoizi ai corpului care alcătuiesc sistemul endocanabinoid.

Asta nu înseamnă că nu există beneficii ale THCA-ului sau canabisul brut. Să analizăm mai jos câteva detalii despre beneficiile THCA-ului pentru sănătate.

 

Care sunt beneficiile THCA pentru sănătate?

Deși este adevărat că sunt necesare mai multe studii pentru a confirma toate beneficiile THCA-ului înainte ca noi să o putem înțelege pe deplin, putem admite că s-a demonstrat deja că are unele efecte pozitive asupra corpului uman.

De fapt, unele cercetări preliminare și dovezi anecdotice sugerează că THCA-ul va juca un rol important în medicina canabisului pe măsură ce industria avansează.

 

Beneficiile raportate includ următoarele;

Proprietăți antiinflamatorii pentru tratamentul eficient al artritei și bolii Lupus
Proprietăți neuroprotectoare pentru tratamentul bolilor neurodegenerative
Proprietăți anti-emetice pentru tratamentul stării de greață și pierderii poftei de mâncare
Proprietăți anti-proliferative au fost observate în studiile privind cancerul de prostată
Alte beneficii medicinale raportate de pacienți includ ameliorarea insomniei, spasmelor musculare și durerii
Proprietăți anti-anxietate pentru tratamentul anxietății și stresului

 

eBook – Înțelegerea THC-ului

THCA-ul este legal?

Asta este o întrebare bună. Deși nicio lege din România nu zice nimic de THCA, educația despre substanțele provenite din canabis sunt mediocre. Oamenii legii din România nu pot face diferența între planta de canabis (care este ilegală) și cânepă (care este legală). Mai mult, se fac dosare penale pentru CBD (care este legal). Deci, la întrebarea ”THCA-ul este legal?”, vă pot spune doar că indiferent dacă este legal sau nu, veți fi tras la răspundere pentru că THCA-ul ar putea fi considerat un echivalent al THC-ului.

 

Selecția produsului THCA

Tinctura vie THCA este făcută cu canabis proaspăt congelat și ulei MCT. Tinctura brută de THCA promovează sănătatea generală cu un spectru complet de canabinoizi și un profil complet terpenic. Tincturile THCA nu sunt psihoactive și au un conținut foarte ridicat de terpene și antioxidanți.

THCA are propriile sale proprietăți unice, care sunt destul de diferite de proprietățile THC-ului. S-a constatat că THCA-ul are proprietăți puternice antiinflamatorii, analgezice (calmante ale durerii), neuroprotectoare și antispastice. Tinctura THCA realizată cu extract de plante complet formulat special combinat cu ulei MCT este cel mai recomandat.

Ca notă de interes, uleiul MCT are beneficii nutriționale, este ușor de digerat și este absorbit rapid de fluxul sanguin. Amestecarea uleiului MCT cu extract produce, de asemenea, o tinctură THCA foarte uniformă datorită dimensiunii moleculei compatibile. Tinctura THCA este foarte recomandată și cu atât mai mult lăudată pentru beneficiile sale pentru sănătate.

 

Cercetarea și testarea devin mai ușor accesibile publicului interesat. Pe măsură ce aflăm mai multe despre beneficiile THCA-ului, nu putem decât să anticipăm alte dezvăluiri și potențiale beneficii în industria înfloritoare (medicinală) a canabisului.

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Prima cultură de canabis medicinal din Germania este acum disponibilă pentru pacienți

Canabisul medicinal cultivat în Germania este disponibil pentru cumpărare și vânzare de către farmaciile locale pentru prima dată, a anunțat Federal Institute for Drugs and Medical Devices (BfArM). Farmaciile pot utiliza portalul Cansativa GmbH pentru a cumpăra marijuana medicală de la unul dintre cei trei cultivatori contractați, dintre care două […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!