Prima cultură de canabis medicinal din Germania este acum disponibilă pentru pacienți

Val
Read Time:1 Minute, 0 Second

Canabisul medicinal cultivat în Germania este disponibil pentru cumpărare și vânzare de către farmaciile locale pentru prima dată, a anunțat Federal Institute for Drugs and Medical Devices (BfArM).

Farmaciile pot utiliza portalul Cansativa GmbH pentru a cumpăra marijuana medicală de la unul dintre cei trei cultivatori contractați, dintre care două sunt filiale ale producătorilor canadieni Aurora Cannabis și, respectiv, Tilray, iar cealaltă fiind Demecan, cu sediul în Germania.

Cele trei companii au fost alese să cultive marijuana în Germania în 2019, după un proces de aplicare întârziat, pentru a furniza produsul pentru cea mai mare piață de canabis medical din Europa.

Cansativa, cu sediul în Mörfelden-Walldorf, a câștigat anul trecut o licitație pentru a deveni singurul distribuitor al canabisului cultivat în Germania. Acest contract va dura patru ani.

BfArM a declarat că vinde canabisul la farmacii la un preț de 4,30 euro pe gram.

Producția contractată totalizează 10.400 kilograme pe o perioadă de patru ani, însă contractele includ o clauză care ar putea permite producției să crească cu 10% în acea perioadă.

Până acum, tot canabisul medical legal din țară a fost importat. În 2020, piața germană a importat un record de 9.249 de kilograme, potrivit datelor BfArM.

Sursa

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

1,4 milioane de euro pentru cercetarea canabisului medical și a epilepsiei

Guvernul olandez a promis 1,4 milioane de euro pentru cercetarea canabisului medical la copiii cu epilepsie rezistentă la tratament. Cercetarea va explora dacă canabisul medical reduce frecvența și / sau severitatea crizelor epileptice la copii. Acesta este a doua subvenție pentru cercetarea în domeniul canabisului medical care va fi pus […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!