Read Time:3 Minute, 38 Second

PBG România, prima fabrică de extracție CBD din România a fost recent achiziționată de gigantul american, PURE5.

 

Despre compania PURE5

PURE5, una dintre companiile de top din industria canabisului și extracție botanică din Statele Unite, cu o vechime de peste 20 de ani în domeniu, tocmai a intrat pe piața europeană oferind soluții complete de la semințe până la produsul finit, oferind echipamente de ultimă generație de pre/post procesare a cânepei, echipamente de extracție și remediere a THC-ului, cu o gamă unică de canabinoizi în vrac și produse finite.

 

Metoda de extracție unică și complet sigură

Tehnologiile de extracție a produselor botanice sunt implementate ca sisteme de extracție continuă de ultimă generație, în buclă complet închisă, concepute pentru siguranța umană, eficiența procesului, optimizarea costurilor și extracte de înaltă calitate. Datorită extracției la temperatură scăzută a camerei (23°C), solventul R134a oferă un profil terpenic nedeteriorat, cu caracteristici superioare de aromă și îndeplinește standardele ISO pentru ulei.

Extractele cu o singură trecere sunt perfecte pentru a crea produse finale fără a fi nevoie de nicio prelucrare suplimentară sau utilizarea de substanțe chimice. Este perfect pentru geluri moi, tincturi, produse topice, produse alimentare, produse spa, pen vape, etc.

 

”Terpenele au proprietăți și aplicații foarte unice și sunt extrem de greu de captat nealterate în starea lor naturală,” explică Cosmin Mureșan, Regional Manager, pentru www.valentinchiper.com

 

Tehnologia PURE5™ este o exclusivitate în industrie datorită modului său unic de a extrage ușor uleiurile, aromele și mirosurile din plantele de cânepă cultivate organic, păstrând în același timp potența naturală a florii. Metoda de extracție este superioară CO2-ului sau etanolului, atât în ceea ce privește costurile, dar și calitatea.

 

”Produsele noastre sunt fabricate din cele mai fine extracte obținute din plante botanice extrase ușor, folosind un proces de extracție la presiune joasă și la temperatura camerei, care păstrează potența naturală a plantei,” completează Cosmin.

Despre extracția PURE5™

Cea mai avansată companie de procesare a terpenelor este PURE5™. Este o tehnologie de ultimă oră și o metodă exclusivă de extracție a plantelor botanice. Metoda este superioară în toate cele cinci sensuri, de unde și numele ”PURE5” (atingere, vedere, auz, miros, gust).

PURE5 și-a dezvoltat tehnologia de extracție a gazelor lichefiate în 2004 pentru produse alimentare, farmacie și parfumerie, dar și în spațiul canabisului medicinal.

Metoda de extracție a canabisului este utilizarea unui tetrafluoretan (TFE) R134a ca solvent.

R134a în sine este adesea folosit în produsele aerosoli pentru livrarea medicamentelor. Procesul este foarte asemănător cu extracția cu CO2 datorită faptului că ambele metode folosesc un gaz pentru extracție și îl lichefiază atunci când este în contact cu materialul.

Extracția cu R134a se efectuează la presiune scăzută și la temperaturile camerei pentru a îndepărta uleiurile naturale din produsele crude de canabis. Gazul este ușor presurizat, apoi condus prin materialul vegetal și recuperat într-un rezervor de separare, lăsând în urmă uleiul cu spectru complet. R134a este sigur pentru sănătatea umană – netoxic, aprobat de FDA și calificat ca ”GRAS” (Generally Recognised As Safe). Uniunea Europeană a aprobat utilizarea gazului ca solvent prin Directiva CE 2009/32.

Dimensiunea mică a moleculei nepolare și natura inertă a solventului R134a pătrunde extrem de bine în țesutul plantei și extrage complet fracțiile solubile în ulei. Extracția cu R134a se efectuează la temperatura camerei și procesul de extracție este neutru pentru uleiul cu spectru complet al plantei.

Profilul terpenic complet este colectat fără degradarea componentelor și este ușor separat de solvent. De aceea extracția se face foarte des și pe plante proaspete. R134a nu transferă compuși solubili în apă ca clorofila, mucegaiul sau unele pesticide în extract. Acest lucru face ca R134a să fie un proces foarte pur pentru extragerea uleiurilor din plante. Acest proces numit ”Pure Botanical Extracts” (PBXTM) a fost inițiat de către COMERG, care deține IP-ul mondial și know-how-ul tehnologiei de extracție R134a.

Spre deosebire de CO2, R134a este inert, inodor, netoxic, neinflamabil, non-coroziv și nu formează un acid în prezența umezelii. Acesta extinde domeniul de aplicare pentru a include multe produse farmaceutice care sunt sensibile la pH.

 

PURE5 este acum pe piața europeană cu o gamă unică de produse finite care vor fi disponibile în curând în magazinul EU Med, situat în România.

 


Cosmin Mureșan

Regional Manager – European Union

www.pureforlife.com

www.pure5extraction.com

Facebook: https://www.facebook.com/pure5ro


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment