Read Time:4 Minute, 19 Second

Fumatul canabisului este una dintre cele mai populare moduri de a consuma canabis. Rularea unui joint face parte din aspectul social al consumului de canabis. Deși pare greu pentru un începător să ruleze un joint, cu câțiva pași simpli și prin practică, oricine poate deveni un expert la rulat.

Citește mai departe pentru a afla despre arta de a rula un joint.

 

Ce este un joint?

Un joint este practic o țigară de canabis care este adesea rulată manual de către o persoană. A nu se confunda cu un ”Spliff” sau un ”Blunt”. Jointul conține doar canabis însă un spliff conține atât canabis cât și tutun. Un blunt este făcut prin rularea canabisului într-o hârtie groasă, închisă la culoare, de tutun, folosită la trabucuri. Deci: jointul, splifful și bluntul sunt trei moduri diferite de a consuma canabis.

 

Ce ai nevoie pentru a rula un joint

Pentru a rula un joint, trebuie să ai aceste materiale esențiale:

 • Canabis (după preferințe sau posibilități)
 • Grinder
 • Tavă de rulare
 • Hârtie de rulat
 • Filtru din hârtie
 • Bețișoare, creion sau obiect de formă similară

 

Cum să rulezi un joint (pas cu pas)

Odată ce ai adunat materialele, ești gata de rulat. Urmează pașii de mai jos pentru a rula un joint perfect!

 

 1. Macină canabisul

Folosește un grinder pentru a măcina uniform iarba. Un măcinat uniform oferă un fum mai fin. Dacă nu ai un grinder (să-ți fie rușine), desprinde mugurele cu degetele. Lucrează ușor pentru a minimiza deteriorarea tricomilor pe măsură ce îndepărtezi orice tulpină sau semințe și încearcă să-i rupi la aceeași dimensiune, aproximativ.

 

 1. Fă un filtru

Multe magazine de profil vând filtre prefabricate. Deși filtrele nu sunt esențiale, ele ajută mult la rulat plus că îți permite să fumezi tot materialul vegetal din joint. Filtrul stimulează, de asemenea, fluxul de aer și reduce la minimum riscul de a-ți arde buzele.

Pentru a face un filtru, ia o bucată de hârtie mai groasă sau un carton mai subțire (mulți folosesc hârtie de la un bloc de desen) și tai-o în formă de dreptunghi. Îndoaie cea mai mare parte a hârtiei într-o formă de acordeon, apoi înfășoară ultimul fragment de hârtie în jurul părții de acordeon.

Filtrele din sticlă sau lemn sunt alternative foarte bune la hărtie și pot fi găsite în magazine de specialitate.

 

 1. Pune iarba

Poziționează filtrul într-un capăt al hârtiei de rulat și presărează iarba pe hârtie într-o coloană în linie cu filtrul. Răspândește uniform iarba pe toată foița și evită să o umpli în exces. Pentru a rula un joint conic, pune mai puțină iarbă lângă filtru și mai mult spre celălalt capăt.

 

 1. Rulează jointul

Asigură-te că partea cu adeziv a hârtiei este către tine. Folosește-ți degetele mari și arătătoarele pentru a prinde hârtia, cernând hârtia înainte și înapoi pentru a distribui mugurii uniform. Continuă mișcarea până ia formă de cilindru. Ai grijă să nu fie locuri goale încât să ardă neuniform și să nu fie prea strâns încât să restricționeze fluxul de aer.

 

 1. Udă hârtia

Pune partea neadezivă a hârtiei de rulat peste iarbă și ruleaz-o încet spre partea adezivă. Folosește-ți degetele mari pentru a rula și arătătoarele pentru a susține exteriorul. Linge sau umezește partea lipicioasă a hârtiei și lipește-o.

 

 1. Presează-l

Odată ce jointul este rulat, ia un creion sau un alt obiect lung și cilindric pentru a presa puțin partea de sus a jointului. Aici poți adăuga înapoi orice iarbă pierdută în timpul fazei de rulare.

 

 1. Sigilează jointul

Răsucește hârtia suplimentară de la capătul jointului pentru a sigila iarba în interior.

 

 1. Enjoy

Gata jointul! Felicitări! Chiar dacă nu ți-a ieșit perfect, prin repetiție vei deveni tot mai bun în arta rulării. Acum, bucură-te de el!

 

Cum să alegi hârtiile de rulat

Majoritatea hârtiilor de rulat sunt fabricate din fibre extrase din surse non-lemnoase, cum ar fi inul, cânepa, paiele de orez, esparto (o iarbă dură) și altele. Ce tip de hârtie de rulat face un joint perfect este într-adevăr o chestiune de preferință personală. Fumătorii de canabis care fumează în mod regulat, tind să aibă propria lor hârtie de rulat preferată.

Preferințele pot fi influențate de cât de ușor simte un fumător că este să lucreze cu un anumit tip de hârtie atunci când se rulează, de aroma fumului, de cât de bine simte un fumător un anumit tip de hârtie arsă sau de alte variabile subiective.

Mulți consumatori de canabis le place să folosească hârtii de rulat din cânepă, deoarece acest lucru face ca întregul joint să fie un produs derivat din canabis.

Pentru început, optează pentru o hârtie de cânepă pentru că este ușor de lucrat cu ea. După ce înveți să rulezi cât de cât, poți trece la hârtie de orez mai subțire, care oferă un fum neted, cu ardere lentă. Hârtiile ultra-subțiri sunt apogeul hârtiilor de fumat, dar se rup în mâinile amatorilor.

Hârtia aromată este încă o altă opțiune. Dar asigură-te că se potrivește bine cu tulpina aleasă și nu este plină de substanțe chimice.

 


Acest material este strict în scop informativ și educațional!


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment