Canabisul medical – Elementele de bază

Val
Read Time:4 Minute, 54 Second

Canabisul medical devine din ce în ce mai acceptat și recunoscut iar barierele și prejudecățile împotriva canabisului medical scad. În fiecare an, noi țări elaborează legi și reguli mai bune privind canabisul medicinal. Dar ce anume sunt elementele de bază ale canabisului medical? La ce ​​condiții poate ajuta cu adevărat și de ce îl folosesc oamenii?

Ce este canabisul medical?

Canabisul medical este pur și simplu canabis care este folosit pentru a ajuta oamenii să facă față problemelor medicale. Mugurii de canabis sau extracte obținute din acestea conțin o serie de compuși numiți canabinoizi. Acestea au diverse proprietăți fizice și psihoactive care vă pot ajuta să reduceți durerea, să vă ridicați starea de spirit și să reduceți simptomele durerii și disconfortului într-o serie de condiții. Din cauza deceniilor de interdicție, cercetările medicale au fost limitate. Parțial datorită înlocuirii prejudecăților cu știința, și parțial datorită necesității medicale, care acum începe să se schimbe.

Cum se poate utiliza canabisul medical?

Canabisul medical poate fi administrat în mai multe moduri, puteți ingera canabis (sau extracte concentrate) în capsule, tablete, picături lichide etc. Puteți folosi plasturi pentru piele, spray-uri orale (sau de piele) sau comestibile pentru canabis. Puteți vaporiza sau fuma mugurii uscați de canabis. Sau puteți fuma / vaporiza uleiuri și rășini pure / diluate din planta de canabis. Mulți utilizatori medicali consideră că vaporizatoarele sunt un mod modern, fără fum și ușor de a savura canabisul. Un vaporizator „prăjește” ușor canabisul fără să-l aprindă, mulți consumatori de canabis medical preferă vaporizarea canabisului în locul fumatul.

Canabis medical pentru ameliorarea durerii

Proprietatea generală de calmare a durerii a canabisului este probabil principalul beneficiu pe care l-ar raporta majoritatea consumatorilor de canabis medical. Canabisul nu poate ajuta doar la durerea fizică; canabisul vă poate ridica starea de spirit într-un mod destul de special. Este un tonic mental excelent pentru persoanele care trăiesc momente dificile sau pentru cei care suferă o dificultate medicală continuă. Când canabisul este inhalat prin fumat sau vaporizare, nivelurile de canabinoizi din sânge cresc mai repede decât atunci când sunt consumate comestibile de canabis. Fumatul / vaparea permite ca nivelul canabinoidelor din sânge să atingă maximul efect în trei minute și produce un efect analgezic în șapte minute, după cum se arată în acest studiu din 2017 de la Universitatea din Haifa. [1]

Canabis medical pentru tratamentul cancerului

Canabisul este utilizat pentru mai multe efecte diferite, fiecare dintre ele putând fi util. În primul rând, canabisul este de mare ajutor în prevenirea și controlul stărilor de greață. Chimioterapia poate fi o experiență dificilă. Capacitatea de a reduce cantitatea de greață poate fi o mare ușurare pentru unii oameni. Canabisul este, de asemenea, un stimulent al apetitului. Pierderea în greutate și lipsa apetitului suficient pentru a-și recâștiga greutatea pot fi un domeniu în care canabisul poate ajuta. Canabisul este, de asemenea, un mod bun de a ajuta la somn, mai ales dacă este luat chiar înainte de culcare. Abilitatea de a dormi bine, de a mânca mai bine poate fi un mare ajutor pentru persoanele care luptă împotriva cancerului. Unora le place să completeze chimioterapia cu ulei de canabis, luând până la un gram de ulei pe zi. Acest studiu [2] de la Institutul Național de Sănătate indică faptul că au fost necesare niveluri reduse de medicamente antiemetice (anti-greață) în timpul chimioterapiei atunci când pacienții au primit canabis. Această lucrare [3] din American Journal of Hospice & Palliative Medicine afirmă că canabisul este eficient în îngrijirea cancerului și este mult mai sigur decât medicamentele pe bază de opioide.

Canabisul medical în HIV / SIDA

California a legalizat prima dată canabisul medical în 1995, iar mulți care suferă de HIV / SIDA ar folosi canabis pentru a-i ajuta cu îmbunătățirea poftei de mâncare, ameliorarea durerii și ca ajutor pentru somn. Astăzi, canabisul este încă utilizat pe scară largă de pacienții cu HIV.

Canabisul medical și boala Parkinson

Mulți pacienți cu boala Parkinson au descoperit că canabisul poate ajuta la durere, reducerea tremurului, somn și odihnă.

Utilizări moderne ale canabisului medical

Poate că una dintre cele mai controversate utilizări moderne ale canabisului a fost în cazurile de sindrom Dravet și epilepsie infantilă. Unele cazuri de profil înalt au arătat că unii copii nu răspund la tratamentul tradițional pe bază de steroizi, dar răspund bine atunci când sunt tratați cu canabis. Adesea, acesta se prezintă sub formă de ulei de canabis, administrat pe cale orală. În cazurile Charlotte Figi (SUA) și Billy Caldwell (Marea Britanie), aceste cazuri au fost extrem de influente în convingerea politicienilor să-și schimbe legislația în țară. Și pacienții cu boala Lyme folosesc cu succes canabisul pentru a le reduce simptomele.

Utilizările viitoare ale canabisului medical. Terapia canabinoidă

Canabisul este mult mai mult decât THC și CBD. Există numeroși canabinoizi diferiți produși de planta de canabis, iar majoritatea dintre ei au cercetări clinice incomplete. Știința medicală va putea în curând să deblocheze diferitele proprietăți ale acestor canabinoizi, precum CBG, THCV, CBDV și multe altele. Și în curând vor exista noi soiuri de canabis care vor fi crescute selectiv pentru a fi bogate în acești canabinoizi care acum sunt minori. Este foarte posibil ca unele dintre aceste noi canabinoide să aibă noi proprietăți medicale importante.


[1] „Efficacy of Cannabis-Based Medicines for Pain Management: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials”. Pain Physician. 20 (6): E755–E796. PMID 28934780. By Aviram J, Samuelly-Leichtag G (September 2017)

[2] „Safety and Toxicology of Cannabinoids”. Neurotherapeutics. 12 (4): 735–46. doi:10.1007/s13311-015-0380-8. PMC 4604177  PMID 26269228. By Sachs J, McGlade E, Yurgelun-Todd D (October 2015)

[3] „Cannabis in palliative medicine: improving care and reducing opioid-related morbidity”. The American Journal of Hospice & Palliative Care (Review). 28 (5): 297–303. doi:10.1177/1049909111402318. PMID 21444324. By Carter GT, Flanagan AM, Earleywine M, Abrams DI, Aggarwal SK, Grinspoon L (August 2011)

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Ce este CBDV-ul?

Când vorbim despre compușii din canabis, vă gândiți automat la THC și CBD. Ei sunt, la urma urmei, principalii constituenți ai plantei. Cu toate acestea, există sute de compuși în canabis care, în ciuda prezenței lor reduse, pot avea un impact mare asupra modului în care planta ne afectează. Cannabidivarinul […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!