AMSTERDAM – The Hash, Marihuana & Hemp Museum

Val
Read Time:2 Minute, 49 Second

Dacă ești în Amsterdam doar în vizită și ai vrea să cunoști rapid ceva tradițional olandez, pe lângă plimbarea rapidă printre vitrinele din Red Light District, poți vizita Muzeul Marijuanei, primul de acest gen din lume, deschis în 1985.

 

Fondatorul Ben Dronkers declară: “Muzeul vrea să ofere oamenilor informații despre marijuana și cânepă. Nu doar ce găsești în coffeeshop-urile din Amsterdam, ci ca un fenomen la nivel mondial cultural și natural”.

 

Muzeul promovează informarea corectă! În această expoziție permanentă vizitatorii pot descoperi (fiind încurajați să atingă exponatele) modul în care această plantă a permis dezvoltarea de îmbrăcăminte, medicamente, călătorii pe mare, agricultură și mai mult, modul în care consumul de canabis și de cânepă au făcut parte din viața omului de mii de ani.

 

Colecția cuprinde peste 6.000 de piese individuale, cea mai mare parte achiziționate de Ben în călătoriile sale în jurul lumii. Până în 2008, muzeul a primit peste două milioane de vizitatori. Cum subiectul este foarte vast, din 2008 muzeul s-a extins printr-o anexă (Galeria Muzeului). Sunt expuse picturi rare și printuri care descriu consumul de canabis de-a lungul istoriei, precum și diverse obiecte din cânepă (frânghie, hârtie și țesături, ulei), țevi și dispozitive de fumat din întreaga lume.

 

Canabisul a fost folosit ca un remediu pentru boli din cele mai vechi timpuri, și până în 1937 a fost al doilea ingredient din cele mai comune medicamente. O zonă importantă a muzeului este dedicată medicamentelor pe bază de canabis. Printre exponate: sticluțe vechi cu sirop de tuse și kituri de colecție, farmaciile oferind flacoane umplute cu boabe de canabis Indica și extract de canabis Sativa.

 

Din 1993 “Expoziția Interactivă de evaporare” a devenit parte a expoziţiei permanente. Este arătat practic modul în care componenta activă a canabisului devine vapori atunci când acesta este încălzit, fără a fi ars. Vizitatorii peste 18 ani pot experimenta cum această tehnică este una dintre metodele cele mai sigure și mai sănătoase de a folosi canabisul. Diferența semnificativă între vapori și fum este că vaporii nu conțin particule de carbon (doar o cantitate neglijabilă), prin urmare, nici gudron și nici una dintre substanțele cancerigene asociate cu fumul.

 

Cânepa industrială este numele cel mai frecvent dat de fibra producătoare de tulpini de canabis, care conțin mai puțin de 0,3% THC și nu are nici un efect psihoactiv atunci când sunt fumate sau ingerate. Cânepa are o mare valoare nutritivă, fiind cultivată pe o scară largă pentru fibre și semințe. Materialul plastic din cânepă este un material de viitor: ușor, durabil, biodegradabil, un potențial înlocuitor pentru materiale plastice petrochimice. Aceste tipuri de materiale plastice sunt acum cunoscute sub numele de “mase plastice biodegradabile”, pentru a le distinge de materiale bazate pe produse petrochimice.

 

În prezent, cantitatea de produse din material plastic de cânepă disponibilă în comerț este oarecum limitată, în principal din cauza restricțiilor de cultivare a acesteia în cea mai mare parte a lumii. Cu toate acestea, plasticul din cânepă este utilizat în producția de masă pentru CD-uri și DVD-uri, electronice de consum, chiar și instrumente muzicale. Piesa de rezistență a muzeului este o chitară electrică cu un corp realizat în întregime din plastic de cânepă.

 


Orar: 10:00 – 23:00
Preț intrare: 9 €
Pentru copiii sub 13 ani însoțiți de un adult: intrarea este gratuită
Locație: Oudezijds Achterburgwal 148, Amsterdam


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Christiania - Orașul liber din Danemarca

Pe fondul mișcărilor hippie din anii ’60 – ’70, o fostă zonă militară din cartierul Christianshavn din Copenhaga a fost îngrădită de o mână de artiști și transformată într-un cartier autonom. Ministerul de Interne a acceptat crearea acestui cartier, numindu-l un experiment social. Christiania se consideră a fi un stat […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!