Despre CBG

Val
Read Time:1 Minute, 57 Second

Canabigerolul (CBG) este  molecula precursoare a THC-ului, CBD-ului şi CBC-ului. Toți canabinoizii provin din versiunea acidă a CBG-ului (CBGA). Din cauza modului în care canabinoizii se sintetizează cu enzimele (pirofosfat de geranil și acid olitolic) și își schimbă structura chimică în timpul dezvoltării plantelor, procesul de izolare și extragere a CBG-ului este dificil. Se așteaptă ca aproximativ 1% din conținutul de canabinoizi din planta matură de canabis să fie CBG.

 

Studiile de cercetare

Cercetările asupra efectelor terapeutice ale CBG-ului sunt incredibil de limitate. Dintre studiile care au fost finalizate, marea majoritate sunt efectuate in vitro sau folosind modele animale.

Un studiu realizat pe animale publicat în ”Revista Societății Americane pentru NeuroTerapeutică Experimentală” a examinat efectul CBG asupra bolii Huntington simulată. Ei au descoperit că „CBG-ul a fost extrem de activ ca un neuroprotector la șoareci […] îmbunătățind deficitele motorii și păstrând neuronii striatali”. Cercetătorii au concluzionat că rezultatele lor „deschid noi căi de cercetare”, dar că mecanismul de acțiune al canabinoidului nu este clar.

O analiză a canabinoizilor găsiți în planta de canabis a arătat că CBD, CBC, CBG, CBN și THC au calități antibacteriene proprii. Luați împreună, compușii au părut să demonstreze activitate puternică împotriva unei varietăţi de stafilococ rezistent la meticilină. Cu toate acestea, mecanismul de acţiune a rămas ascuns.

Revista ”Farmacologia Biochimică” a descoperit că CBG-ul poate fi luat în considerare pentru experimentarea clinică la pacienţii cu IBD, datorită rezultatelor pozitive la modelul animal. După inducerea colitei la şoareci, CBG-ul a redus greutatea la nivelul colonului, producţia de oxid nitric şi formarea ROS în celulele epiteliale intestinale.

În 1990, canabinoizii THC şi CBG au fost comparaţi pentru efectele lor asupra glaucomului. Utilizând un model animal, cercetătorii au descoperit că ”a apărut o scădere considerabilă a tensiunii oculare după o administrare de lungă durată”. Studiul a concluzionat că, canabigerolul şi canabinoizii asociaţi pot avea un potenţial terapeutic pentru tratamentul glaucomului.

 

Statut legal

Dacă CBG-ul este extras din cânepa industrială, compusul este considerat legal. CBG-ul nu este listat de Convenţia ONU privind Substanţele Psihotrope sau Legea Substanţelor Controlate.

 

Rezumat

  • Canabinoid precursor
  • Considerat un constituent minor al plantei de canabis
  • Manifestă afinitate pentru legăturile cu receptorii CBl şi CB2
  • Non-psihotrop
  • Date de cercetare limitate
  • Dozele terapeutice de CBG par să nu aibă reacţii adverse

 

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Despre CBN

CBN este unul dintre canabinoizi care pot fi exploraţi şi descoperiţi în plantele de cânepă şi canabis. Află atributele cheie ale CBN-ului, un canabinoid non-psihotrop care există doar datorită THC-ului.   Ce este CBN? CBN-ul sau canabinol, este un compus organic găsit în concentraţii mici în interiorul unor soiuri de […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!