Despre CBN

Val
Read Time:3 Minute, 8 Second

CBN este unul dintre canabinoizi care pot fi exploraţi şi descoperiţi în plantele de cânepă şi canabis. Află atributele cheie ale CBN-ului, un canabinoid non-psihotrop care există doar datorită THC-ului.

 

Ce este CBN?

CBN-ul sau canabinol, este un compus organic găsit în concentraţii mici în interiorul unor soiuri de cânepă şi canabis. CBN apare în mod natural atunci când THC-ul se degradează de la expunerea la oxigen. Cu toate acestea, spre deosebire de THC, CBN-ul este non-psihotrop. CBN-ul interacţionează cu organismul prin activarea receptorilor canabinoizi CB1 şi CB2.

 

Studiile de cercetare

Datorită modului de sintetizare a CBN-ului, cercetarea asupra efectelor sale este limitată. Majoritatea studiilor sunt încă în fazele de testare pre-clinică sau pe animale. Şi, deşi primele indicii apar pozitive, sunt necesare studii mai mari şi mai ample, pentru a cuantifica efectele complete ale acestui canabinoid.

În ciuda faptului că nu a putut identifica mecanismul de acţiune, un studiu din 2008 publicat în ”Revista de Produse Naturale” a evidenţiat calităţile antibacteriene ale mai multor canabinoizi . Alături de CBD, CBG şi CBC, CBN-ul ”a arătat o activitate puternică împotriva unei varietăţi de stafilococ auriu rezistente la meticilină”.

În 2005, un test pe un model animal cu scleroză laterală amiotrofică (SLA), realizat la ”Universitatea din Washington”, a explorat efectele posibile ale CBN-ului. Cercetătorii au dorit să înţeleagă dacă acest canabinoid ar putea afecta evoluţia bolii şi rata de supravieţuire. Ei au ajuns la concluzia că ”tratamentul de 5 mg/kg/zi întârzie semnificativ debutul bolii cu mai mult de două săptămâni, în timp ce rata de supravieţuire nu a fost afectată”.

Deşi calităţile THC-ului de sporire a apetitului sunt bine documentate, dezavantajul este că acest compus induce efecte secundare psihotrope. Acest lucru a determinat ”Universitatea din Reading” să testeze dacă canabinolul ar putea influenţa apetitul, dar fără efectele secundare nedorite. În timpul studiului, canabinolul a arătat o îmbunătăţire a apetitului, iar cercetătorii au ajuns la concluzia că în viitor canabinolul ar putea oferi o alternativă la THC.

Un studiu cuprinzător publicat în ”Revista FASEB” a examinat efectul a numeroşi compuşi găsiţi în specii de canabis. Dintre cei 12 examinaţi, s-a constatat că CBN-ul reduce inflamaţia asociată cu artrita. În general, cercetarea a concluzionat că aceşti compuşi erau în general lipsiţi de efecte adverse. Cercetătorii au remarcat totuşi că mecanismul de acţiune diferă de antiinflamatoarele tradiţionale şi că se justifică o investigaţie ulterioară.

Un studiu realizat în 2007 de ”Universitatea Ebraică din Ierusalim” a analizat efectul canabinoizilor asupra bolilor şi sănătății. Ei au subliniat că mai multe studii susţin o corelaţie între glaucom şi hipertensiune. Din fericire, CBN-ul a fost unul dintre compuşii despre care se crede că reduce presiunea intraoculară şi, prin urmare, reprezintă o alternativă posibilă pentru pacienţii cu glaucom.

 

Statut legal

CBN-ul nu este trecut pe lista ”Convenţiei Unice a Naţiunilor Unite” privind stupefiantele, dar, cu toate acestea, din cauza faptului că CBN-ul este un analog al THC-ului, legile şi restricţiile la nivel local pot diferi.

 

Rezumat

Este dificil de izolat concentraţii mari de CBN, deoarece acestea există doar în plante de cânepă mai vechi sau în material vegetal degradat. În ciuda faptului că este un analog al THC-ului, structura chimică a CBN-ului este mai apropiată de cea a CBD-ului. CBN-ul câştigă popularitate pentru gama sa largă de beneficii potenţiale.

  • Există ca un metabolit al THC-ului, după expunerea la oxigen
  • CBN este non-psihotrop
  • Poate acţiona ca un ajutor pentru somn, calmant şi un stimulent al apetitului
  • Se leagă de ambii receptori CB1 şi CB2, dar prezintă o afinitate mai puternică pentru cel din urmă
  • Identificat pentru prima dată în 1940
  • CBN prezintă proprietăţi imunosupresoare şi antiinflamatorii
Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Despre CBC

Deşi majoritatea dintre noi nu suntem familiarizaţi cu acest canabinoid, CBC-ul este departe de a fi nesemnificativ. În continuarea acestei scrieri îţi ofer o prezentare a canabicromenului (CBC) şi ce rol ar putea juca în tratamentele pe bază de canabinoizi.   Ce este CBC-ul? Canabicromenul (CBC) aparţine unei familii de […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!