Despre THCA

Val
Read Time:1 Minute, 40 Second

Acidul tetrahidrocanabinolic (THCA) este un canabinoid brut prezent în plantele de canabis. Acesta este un canabinoid acid, non-psihotrop care rezultă din biosinteza canabinoidului precursor CBGA. Când este expus căldurii, THCA-ul pierde o grupare carboxil și devine THC.

 

THCA-ul și cercetările de sprijin

Studiile la scară mare şi studiile clinice referitoare la posibilele beneficii ale THCA-ului sunt incredibil de limitate. Cu toate acestea, există indicaţii timpurii care spun că acest canabinoid poate avea calităţi antiinflamatorii şi neuroprotectoare.

În 2011, cercetătorii de la „Universitatea din Leiden” au publicat un studiu care descrie interacţiunea dintre THC, THCA, CBD, CBDA, CBG şi CBGA cu enzimele ciclooxigenazei (COX-1 şi COX-2). Aceste enzime sunt importante pentru că influenţează producţia de prostaglandine, un compus lipidic implicat în inflamaţie. Rezultatele au arătat că toţi cei şase canabinoizi „au inhibat activitatea enzimelor ciclooxigenazei”.

Calităţile neuroprotectoare ale THCA-ului au fost testate în cadrul unui studiu pe animale din 2012 publicat în „Phytomedicine” . Efectul THCA-ului, alături de THC şi CBD, a fost examinat împotriva neurotoxinei MPP +, o substanţă chimică organică responsabilă pentru moartea celulelor. Cercetătorii au ajuns la concluzia că „THC-ul şi THCA-ul protejează neuronii dopaminergici”, THCA-ul crescând semnificativ numărul de celule.

„The British Journal of Pharmacology” a publicat un studiu în 2013 care descrie potenţialul impact al canabinoizilor non-THC asupra celulelor canceroase. În efortul de a înţelege mecanismele de bază, cercetătorii s-au concentrat pe canabinoizi care nu s-au legat de receptorii canabinoizi, ci au arătat în schimb o afinitate pentru canalele TRP. S-a descoperit că THCA-ul inhibă celulele receptorilor de androgeni implicaţi în cancerul de prostată.

 

Statut legal

Deşi THCA-ul nu este prevăzut de „Convenţia ONU” privind substanţele psihotrope, reglementările locale pot varia din cauza asemănării sale chimice cu THC-ul.

 

Rezumat

Analog al THC-ului dar este non-psihotrop.

Prezent în plantele de canabis.

Cel mai abundent canabinoid non-psihotrop.

Pare a fi un agonist al receptorilor TRPV.

Număr limitat de cercetări.

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Despre CBG

Canabigerolul (CBG) este  molecula precursoare a THC-ului, CBD-ului şi CBC-ului. Toți canabinoizii provin din versiunea acidă a CBG-ului (CBGA). Din cauza modului în care canabinoizii se sintetizează cu enzimele (pirofosfat de geranil și acid olitolic) și își schimbă structura chimică în timpul dezvoltării plantelor, procesul de izolare și extragere a […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!