Read Time:9 Minute, 0 Second

Numele de White Widow este adesea legat de mai mulți crescători diferiți, iar astăzi, aproape fiecare bancă de semințe oferă propria versiune a plantei.

Dar, ca și în cazul aparent a aproximativ 80% din tulpinile legendare de canabis, descifrarea originilor  White Widow necesită un nivel de detectiv. Bătălia pentru cine a inventat tulpina a devenit o luptă politică, împărțind publicul în două tabere. Unii cred că White Widow a fost descoperită de un crescător pe nume Ingemar. În schimb, alții iau partea unui alt crescător priceput – regalitatea australiană de reproducere, Scott Blakey, poate mai bine cunoscut sub numele de Shantibaba.

 

Originile White Widow – Versiunea #1

Tulpina White Widow a fost lansată pentru prima dată publicului de către Green House Seed Company în 1994.

Pedigree-ul acestui celebru hibrid sativa/indica este alcătuit dintr-o mamă pură Braziliană sativa și un tată hibrid Sud-Indian, Keralan. Originile exacte ale plantei mamă rămân un mister, dar o teorie în circulație indică posibilitatea unei rase braziliene de școală veche, Manga Rosa, care are o lungă istorie de utilizare spirituală.

După cum spune povestea White Widow, genetica a fost descoperită în timpul unei călătorii în India, unde Shantibaba a fost abordat de un bărbat, care, după ce a împărțit un joint cu el, l-a condus în cele din urmă la ferma sa din Munții Kerala. Fermierul i-a prezentat apoi un hibrid indica care fusese cultivat selectiv și crescut pentru o producție optimă de rășină în satul său de mult timp.

După câteva zile de prelevare a probelor din plantele fermierului, Shantibaba a plecat în Olanda cu un lot de semințe proaspete, din care urma să descopere în curând masculul pentru încrucișarea cu White Widow. În cele din urmă a cultivat o tulpină femelă braziliană Sativa, formând spectaculoasa White Widow. Când Shantibaba era încă coproprietarul Green House Seeds, a înființat mai mulți hibrizi noi și superiori în timp ce lucra alături de Neville Schoenmakers (tatăl băncilor Olandeze de semințe). Unele dintre acțiunile pe care le-au folosit datează din primele zile ale Băncii de semințe, o companie pe care Neville însuși a fondat-o, și mai târziu a fost reformată sub o nouă proprietate și cunoscută sub numele de Sensi Seeds.

După un conflict de interese între proprietarii Green House, Shantibaba și-a vândut jumătatea cofondatorului Arjan Roskam în 1998 și a plecat în Elveția pentru a forma Mr Nice Seedbank în colaborare cu Howard Marks și Neville Schoenmakers. Shantibaba s-a concentrat apoi pe furnizarea cultivatorilor de tulpini de calitate superioară din genetica lumii vechi și noi. A început să crească White Widow sub steagul noii sale mărci și a numit-o Black Widow, deoarece Green House Seeds comercializa deja White Widow.

 

Originile White Widow – Versiunea #2

Potrivit unui interviu pentru revista germană de canabis Grow, un crescător pe nume Ingemar este, de asemenea, acreditat cu inventarea tulpinii White Widow. Aici istoria plantei devine problematică.

Ingemar a lucrat aparent la unele tulpini pentru Green House Seed Company în trecut, la fel ca el acum, și este foarte posibil să fi avut o mână în dezvoltarea tulpinii White Widow. Ingemar spune că semințele pentru hibridul White Widow au fost găsite accidental într-un lot de hașiș frecat manual și că tulpina a fost apoi prelucrată timp de aproximativ șase ani înainte de a fi făcută public. Dacă acest lucru este adevărat, nașterea White Widow poate fi datată încă din 1988, deși nu există înregistrări care să confirme acest lucru. Cele mai vechi descrieri ale tulpinii White Widow au fost făcute de Shantibaba în 1995, în timp ce el încă lucra la Green House.

Există un sprijin substanțial din partea comunității olandeze în creștere pentru a corobora narațiunea Shantibaba, dar puține date istorice susțin această afirmație. Cu toate acestea, Shantibaba este cel care este anunțat pe scară largă ca motorul din spatele creației White Widow.

De unde vine White Widow?

Nu există nicio modalitate de a cunoaște cu siguranță adevăratele origini ale plantei. Shantibaba ne spune că părinții sunt ascunși de Mr Nice Seeds și că ei singuri pot reproduce hibridul. Cu alte cuvinte, majoritatea celorlalte White Widow trebuie să fie întemeiate pe urmași care își au originea mai departe în linie și, de asemenea, cel mai probabil sunt încrucișați cu altceva. Alte dovezi care susțin această teorie provin din planta însăși. Planta de la Banca de semințe Mr Nice pare să aibă cele mai multe în comun cu White Widow cu care compania Green House Seeds a intrat în Cupa Cannabis în 1995. Ingemar oferă versiunea sa despre White Widow și mai mulți hibrizi de White Widow, cum ar fi notoriu puternicul Ingemar’s Punch, prin banca de semințe DeSjamaan și rețeaua White Widow. Cu toate acestea, contribuția sa substanțială la soiurile oferite de compania de semințe Green House nu ar trebui să treacă neobservată.

Faptul rămâne că toate aceste plante pot fi urmărite până la crescătorii originali Shantibaba și Nevil, care au redenumit unele dintre tulpinile lor în încercarea de a evita confuzia. Din păcate, în ciuda eforturilor lor, au urmat confuzii și contradicții, și au apărut și mai mulți crescători care pretindeau că au inventat tulpina White Widow. Astăzi, aproape fiecare crescător și bancă de semințe vinde semințe despre care pretind că sunt White Widow originală. În 1996, companiile Nirvana și Dutch Passion seed au cumpărat un singur pachet de semințe White Widow de la Green House Seed Company și au lansat versiunile lor ale White Widow în decurs de un an.

Fără îndoială, toate acestea sunt plante foarte puternice și frumoase; indiferent dacă toate plantele White Widow de pe piață astăzi pot fi considerate de fapt pure, rămâne extrem de speculativ, deoarece singurul stoc parental adevărat rămâne în grija exclusivă a Shantibaba și a Mr Nice Seedbank.

De ce atât de mulți crescători diferiți susțin că au inventat personal această tulpină este nedumeritor, deși este de înțeles datorită succesului său comercial. Noi crescători continuă să apară, pretinzând autoritate asupra tulpinii White Widow. Cu toate acestea, nu poate exista decât un singur adevăr, oricât de neclar a devenit de-a lungul anilor.

Putem spune cu certitudine cine a crescut prima tulpină White Widow? Din păcate, nu putem. Deci, rămâne unul dintre marile mistere ale lumii canabisului. Pentru fiecare persoană care insistă că creditul unic aparține lui Shantibaba, altul va spune povestea lui Ingemar. Dezbaterea continuă până când ambele vin în față cu adevărata origine a tulpinii White Widow.

Succesul White Widow

Ceea ce este cu totul mai puțin discutabil este succesul și calitatea tulpinii de canabis White Widow. Când a urcat pentru prima dată pe scenă în cafenelele din Amsterdam la mijlocul anilor 1990, White Widow a fost pe loc îndrăgită, adunând genul de atenție rezervată în mod obișnuit pentru vedetele rock în devenire. Construind rapid o reputație bazată pe puterea sa uluitoare, White Widow a devenit o iubită a scenei Olandeze. La fel ca toate vedetele rock, avea aspectul – incredibil de rășinos, cu o acoperire ridicată de tricomi, ceea ce a dus în cele din urmă la ”albul” (White) din nume, și ”văduva” (Widow) aparent un semn că te spărgea maxim la acea vreme.

Pe măsură ce reputația White Widow s-a răspândit, notorietatea a devenit infamie, iar aclamația fanilor a fost rapid egalată de aclamația criticilor. La Cupa High Times Cannabis din 1995, White Widow a ocupat locul 1 cu aplomb datorită puterii, efectelor și aspectului său. Ar fi primul dintre numeroasele premii câștigate de acest hibrid dominant sativa și este încă o tulpină extrem de populară până în prezent.

 

Cultivare White Widow

Green House Seeds pledează pentru utilizarea unui SCROG (Screen of Green) pentru a profita la maximum de White Widow. Începeți prin a dezvolta un baldachin bun, apoi tăiați sub baldachin pentru a îndepărta o parte din vegetație în prima sau a doua săptămână a fazei de înflorire. Evitați să tăiați mai mult, deoarece acest lucru poate provoca stres inutil plantelor.

Deși este o tulpină ușor de cultivat, White Widow pare să aibă preferințele sale în ceea ce privește mediul, nutrienții și antrenamentul. În ceea ce privește clima, White Widow răspunde bine la medii mai blânde și mai temperate între 21-26 grade Celsius. Unii cultivatori experimentați consideră că creșterea în interior este cheia pentru a menține White Widow fericită și sănătoasă.

O bună aprovizionare cu azot în timpul fazei vegetative va ajuta la dezvoltarea plantelor puternice, apoi, pe măsură ce se apropie înflorirea, formați-o puțin în favoarea nivelurilor mai ridicate de fosfor.

Profilul terpenic White Widow

Având în vedere puterea sa faimoasă, este logic că terpenul dominant al lui White Widow este Mircenul. Acest compus chimic are proprietăți antiinflamatorii și analgezice și este cunoscut pentru reducerea nivelului de anxietate și promovarea somnului odihnitor. Sună ca o rețetă pentru o experiență destul de fericită, cu relaxare pe ordinea de zi, nu? Aruncați un conținut sănătos de cariofilenă și aveți tot ce aveți nevoie pentru o tulpină puternică de canabis.

Conținutul general de THC poate varia între 16% și 24%, în funcție de soi, dar aveți aproape garantat un succes puternic.

 

Aroma și gustul White Widow

Reputația White Widow este bine stabilită și, dacă sunteți un fumător experimentat, este posibil să fi experimentat această faimoasă tulpină de mai multe ori. Este, la urma urmei, un nume de uz casnic în lumea canabisului. Dar dacă ești începător și nu ai experimentat puterea White Widow, atracția acelei puteri despre care vorbim este obligată să-ți stârnească interesul. Dar ce gust are? Notele lemnoase, pământești, picante alcătuiesc profilurile aromatice și mirosurile pentru White Widow, în mare parte datorită terpenelor dominante în joc. Este o tulpină oarecum intens aromată, dar la fumat, o fructuozitate ușor dulce este detectabilă, ceea ce face o experiență cu totul plăcută.

 

Efectele White Widow

Despre asta este vorba – pe ce s-a construit reputația și pe ce o menține ridicată în topul topurilor aproape treizeci de ani mai târziu. Datorită conținutului său canabinoid și naturii dominante sativa, această tulpină oferă niveluri ridicate de euforie și bucurie, făcând-o o experiență extrem de sociabilă și plăcută, care unge roțile conversației și creativității destul de frumos, cu moderație. Cel mai probabil veți experimenta un high încântător și veți rămâne funcțional.

 

Gând final

De la apariția sa în anii 1990, această tulpină a văzut imitatori și concurenți în egală măsură și încă stă mândră ca un titan printre colegii săi. La fel de omniprezent acum ca întotdeauna, White Widow continuă să înfrumusețeze joint-urile și bongurile din întreaga lume, rămânând o alegere de canabis pentru începători și stoneri experimentați deopotrivă. Este nevoie de ceva special pentru a face acest lucru într-o epocă în care potența continuă să crească, aromele devin mai decadente, iar marketingul conduce adesea calea. White Widow este cu adevărat o tulpină model – indiferent de cine este responsabil pentru crearea sa.

 


Distribuie și tu:

Leave a Comment