Vindecarea tulburării spectrului autist cu canabinoizi: o istorie neuro-inflamatorie

Val
Read Time:1 Minute, 1 Second

O revizuire a informațiilor clinice și preclinice disponibile au constatat că sistemul endocanabinoid poate crea condiții pentru a reduce inflamațiile caracterizate în mod obișnuit în tulburarea spectrului autist (TSA).

Cele mai recente cercetări ipotezează o legătură între apariția principalelor simptome comportamentale ale TSA și starea neuro-inflamatorie cronică a creierului autist; dovezi crescânde ale acestei conexiuni aruncă lumină asupra noilor actori potențiali în patogeneza TSA.

Revizuirea a fost efectuată de cercetători de la Departamentul de Științe, Științe Biomedicale și Tehnologice ale Universității din Roma III.

„Sistemul endocanabinoid (ECS) joacă un rol cheie în neurodezvoltare, precum și în răspunsurile inflamatorii normale și nu este surprinzător faptul că multe studii preclinice și clinice explică modificări ale semnalizării endocanabinoide în TSA.”

Această descoperire a surprins cercetătorii care pretind că au acum o mai bună înțelegere a mecanismelor neurochimice din jurul TSA. Și pe scurt, arată cum canabinoizii pot fi foarte recomandați pentru patologiile din spectrul autismului pentru faimoasele lor proprietăți antiinflamatorii.

„Analizăm dovezile preclinice și clinice actuale care susțin un rol cheie al ECS în starea neuro-inflamatorie care caracterizează TSA, oferind indicii pentru identificarea de noi biomarkeri în TSA și terapii promițătoare pentru viitor”, concluzionează studiul.

Citiți raportul aici: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33358985/

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Ce sunt flavanolii?

Flavanolii sunt o subclasă a unui grup mai mare de substanțe chimice cunoscute sub numele de flavonoide. Flavonoidele în ansamblu se găsesc într-o mare varietate de specii și se pare că acestea contribuie la beneficiile de sănătate ale acestor grupe alimentare. Se consideră că o clasă de flavanoli cunoscuți sub denumirea de catechine […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!