Utilizarea canabisului în mod responsabil

Val 1
Read Time:6 Minute, 34 Second

Milioane de oameni din întreaga lume consumă canabis. Multora le place să folosească planta în mod recreațional pentru a se relaxa, a stimula creativitatea și a se conecta cu ceilalți. Chiar și cele mai banale sarcini devin dintr-o dată ușor distractive după un joint.

Dar ce se întâmplă atunci când nu mai avem canabis? Toate aceste sentimente plăcute sunt doar datorită canabisului? Suntem dependenți de canabis pentru a putea simți emoții pozitive?

Eu pledez pentru utilizarea responsabilă a canabisului. Cred că planta ar trebui să îmbunătățească viața cuiva, nu să o țină captivă. Utilizarea responsabilă ajută o persoană să atingă acel punct favorabil când vine vorba de consumul de canabis. În loc să se bazeze pe funcționarea plantei, aceasta poate fi utilizată în momente speciale în care se poate aprecia cu adevărat ceea ce are de oferit.

Mai jos, vei descoperi principiile consumului responsabil de canabis.

 

Cum acționează canabisul în organism

Dacă ați mai citit despre canabis, cu siguranță ați auzit de sistemul endocanabinoid (ECS). Această rețea permite canabisului să funcționeze într-un mod foarte unic în interiorul corpului. Cunoscut ca „regulatorul nostru universal”, ECS ajută la menținerea tuturor celorlalte sisteme din corpul nostru să funcționeze fără probleme. Are trei părți principale: receptori, molecule de semnalizare numite endocanabinoizi („endo” înseamnă „înăuntru”) și enzime. Aproape fiecare celulă din organism posedă receptori de canabinoizi, iar endocanabinoizii noștri se leagă de acești receptori pentru a crea modificări fiziologice.

Se întâmplă că și canabisul conține canabinoizi, cu excepția faptului că aceste substanțe chimice sunt cunoscute ca fitocanabinoizi („fito” înseamnă „plantă”). De fapt, descoperirea fitocanabinoizilor a dus la descoperirea ECS. Pe scurt, fitocanabinoizii se pot lega de receptorii canabinoizi din interiorul corpului, deoarece au o structură similară cu endocanabinoizii.

Cu siguranță ați auzit și de THC. Fiind principalul constituent psihotrop al canabisului, această moleculă se leagă de receptorii canabinoizi CB1 din creier, catalizând un efect psihotrop. De fiecare dată când fumați un joint sau mâncați comestibile cu canabis, consumați molecule care modifică funcționarea unuia dintre cele mai importante sisteme din corpul uman.

 

Diferite moduri de a consuma canabis

Există o mulțime de moduri de a consuma canabis. Oamenii s-au bucurat de planta de canabis de mii de ani, deși strămoșii noștri s-au limitat la fumat, mâncare și băutură. Mulți dintre noi încă ne bucurăm de aceste metode, dar tehnologia modernă ne permite să consumăm canabis și în moduri noi și interesante.

 

Fumat

Unele dintre cele mai populare produse de canabis pentru fumat includ mugurii, hașul, kief și dabs. Pe lângă faptul că aleg ce să fumeze, consumatorii de canabis pot alege și cum doresc să-l fumeze. Fumatul de canabis oferă un debut rapid al efectelor. La inhalare, canabinoizii trec prin alveolele plămânilor în sânge, apoi intră în creier.

 

Vaping

Vapatul folosește temperaturi mai scăzute decât fumatul. Oferă suficientă căldură pentru a vaporiza canabinoizii, terpenele și alte substanțe chimice, fără a arde materialul vegetal. Drept urmare, expune utilizatorii la mai puține substanțe chimice dăunătoare, în același timp egal cu debutul rapid al fumatului.

 

Alimente

Dacă ați consumat vreodată alimente infuzate cu canabis, veți ști că acestea produc un efect foarte diferit față de inhalarea canabisului. Brownies-urile, prăjiturile și băuturile infuzate oferă un high care ”lovește” mai tare și durează mai mult. Dar de ce comestibilele au un efect atât de diferit? Secretul constă în modul în care organismul procesează THC-ul după ce îl consumăm. Această cale de administrare trimite molecula prin sistemul digestiv și apoi prin ficat, care o recunoaște ca o substanță străină. Ficatul folosește enzime pentru a-l descompune, ceea ce îl transformă în metabolitul 11-hidroxi-THC, o moleculă mult mai puternică.

 

Sublingual

Administrarea sublinguală se referă la plasarea unei substanțe sub limbă. În cazul uleiurilor și tincturilor de canabis, acest lucru oferă THC-ului și altor canabinoizi acces aproape instantaneu la fluxul sanguin. Acestea difuzează printr-un strat subțire de țesut în patul capilar, înainte de a fi transportate la creier.

 

Topic

Vă amintiți când v-am spus că ECS este în tot corpul? Ei bine, apare și în piele, unde reglează proliferarea celulelor, diferențierea și sănătatea generală. Produsele topice de canabis, cum ar fi balsamurile, cremele și loțiunile pot viza receptorii de canabinoizi din piele. Cu toate acestea, doar o cantitate foarte mică de canabinoizi aplicată pe piele va pătrunde în fluxul sanguin, așa că nu vă așteptați să simțiți efecte euforice după ce v-ați uns brațele cu cremă bogată în THC. Acestea fiind spuse, unele companii au dezvoltat plasturi transdermici și alte sisteme de livrare care îmbunătățesc absorbția THC-ului și a altor canabinoizi prin piele.

 

EBOOK

Înțelegerea THC-ului
Adevărata față a tetrahydrocanabinolului

COMANDĂ ACUM

 

Există efecte negative ale consumului de canabis?

Canabisul are reputația de substanță sigură, naturală. În comparație cu multe alte medicamente, canabisul are un profil de siguranță mult mai impresionant. Să aruncăm o privire la faptele legate de siguranța canabisului, inclusiv efectele negative.

 

Efecte pe termen scurt

Consumatorii de canabis experimentează uneori efecte negative acute. Acestea pot apărea după utilizarea canabisului doar în cantități mici și pentru perioade scurte de timp. Ele includ:

AnxietateConfuzieParanoiaGreaţăMemoria afectată

 

Efecte pe termen lung

”Prea mult lucru bun poate fi rău” – nicio substanță de pe Pământ nu scapă de această axiomă. Utilizarea canabisului în cantități mari și pe perioade lungi poate duce la probleme de sănătate fizică și mintală, cum ar fi:

Alterarea dezvoltării creierului (în special la adolescenți)Reducerea satisfacției și modificări în sistemul de recompensă al creieruluiDepresie (există o asociere, dar nu există dovezi clare)Risc crescut de psihoză

 

Este posibilă supradozarea?

Nu sunt înregistrate decese prin supradoză din cauza persoanelor care consumă numai canabis. Medicamentele precum opioidele provoacă decese frecvente prin supradozaj, deoarece deprimă centrii respiratori ai creierului. Lipsa receptorilor de canabinoizi în aceste regiuni înseamnă că decesele cauzate de supradoză de canabis sunt imposibile.

 

Este canabisul periculos?

Nu există un răspuns simplu la această întrebare. Canabisul poate ajuta și dăuna. În timp ce planta poate exacerba bolile mintale și poate provoca reacții fizice adverse la unii oameni, mulți utilizatori tolerează bine planta.

 

Cum se compară canabisul cu alte medicamente?

Când ne uităm la statisticile mortalității altor ”droguri”, este clar că canabisul are scoruri mult mai mari de siguranță. Opioidele și alcoolul ucid milioane de oameni în fiecare an, în timp ce decesele cauzate direct de supradoza de canabis sunt practic inexistente.

 

Canabisul creează dependență?

Dependența de canabis, cunoscută sub numele de ”Tulburare de Consum de Canabis”, este, de fapt, un diagnostic real. Unii oameni pot menține o relație sănătoasă cu canabisul timp de decenii fără a suferi de dependență. Cu toate acestea, unii oameni devin dependenți psihic de canabis după ce au folosit planta doar pentru o perioadă scurtă de timp.

De fiecare dată când consumăm THC, aprindem neuronii implicați în circuitul de recompensă al creierului, iar sistemul nostru nervos începe să prețuiască relaxarea și euforia. Unii oameni se bucură de consumul ocazional sau comestibile și nu simt nevoia să-și satureze în mod constant receptorii CB1 cu THC. Dar diferențele genetice și psihologice înseamnă că unii consumatori dezvoltă rapid o afinitate pentru canabis care se manifestă ca abuz.

 

Principiile consumului responsabil de canabis

O listă lungă de oameni de afaceri de succes, sportivi și celebrități consumă canabis în mod regulat, dar totuși duc vieți împlinite și fructuoase. Cei mai mulți dintre noi putem valorifica canabisul într-un mod pozitiv, dar trebuie să abordăm planta cu mentalitatea potrivită.

 


Închei acest articol, reamintind că pe teritoriul României, cultivarea canabisului este ilegal iar aceste informații sunt de natură educațională și nu constituie în vreun fel într-un îndemn explicit sau implicit la cultivarea sau consumul de canabis!

Subliniez în mod expres faptul că persoanele care valorifică anumite informații sau pun în practică metodele/modalitățile din acest articol, sunt total răspunzătoare pentru faptele lor!


 

Distribuie și tu:

One thought on “Utilizarea canabisului în mod responsabil

  1. Valentin esti tare , articolul este nici mai mult nici mai putin pentru o persoana care intelege indeplin sau in mare parte aceasta minunata planta , cine nu intelege , sau face abus este fix problema lor ! Nota 9.99 🙂

Lasă un răspuns

Next Post

Forme benefice și dăunătoare de stres la plantele de canabis

Canabisul este o plantă rezistentă care înflorește într-o varietate de condiții. Cu toate acestea, în calitate de cultivatori, există câteva modalități prin care putem interfera cu ciclul de creștere al plantelor noastre pentru a induce stres și a obține recolte mai mari și mai bune. Dar alte forme de stres […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!