Universitatea Harvard: „Canabisul elimină complet cancerul pancreatic”

Val
Read Time:1 Minute, 51 Second

Oamenii de știință ai Institutului Dana Farber a căror misiune este studierea cancerului la Universitatea Harvard au reușit să elimine complet tumorile maligne la șobolani cu cancer de pancreas datorită unui extract de canabis.

Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai mortale forme de cancer care există și are o speranță de viață de 5 ani la doar 9% din populație.

Aceasta a fost concluzia cercetătorilor care au publicat rezultatul în „Frontierele Oncologiei”.

Rezultatul a surprins cercetătorii.

„Speram că va prezenta o anumită inhibiție a creșterii tumorii, dar a fost surprinzător faptul că a inhibat evoluția tumorii și în alte părți ale corpului. A trebuit să efectuăm unele măsurători suplimentare pentru a vedea dacă acest lucru este cu adevărat real”, a declarat cercetătorul Dr. Wilfred Ngwa.

Cea mai mare surpriză a cercetătorilor a fost că cercetarea a depășit radioterapia tradițională. Echipa investighează acum dacă tratamentul ar putea fi testat pe om.

Nu este prima dată când flavonoidele sunt considerate extrem de eficiente pentru tratamentele terapeutice. Flavonoidele sunt compuși care sunt practic în toate plantele, fructele și legumele, deoarece acestea sunt cele care le dau culoare.

„Canabinoizii duc celulele canceroase la apoptoză”, spun cercetările de la „Universitatea Complutense” din Madrid.

Este deja cunoscut faptul că canabinoizii pot trata efectele secundare ale terapiilor cu radiații și chimioterapia. Există multiple mărturii în care oamenii susțin că și-au redus sau chiar au anihilat tumorile de cancer folosind tratamente cu canabinoide. În această privință, cercetătorii de la Harvard au spus că cercetările arată că uneori consumul funcționează și alteori nu.

„Planta pe care o investigăm noi în Boston poate fi foarte diferită de cea investigată în California”, spune Wilfred Ngwa.

Noutatea acestei cercetări constă în a cunoaște administrarea flavonoidelor derivate din canabis și relația lor direct cu distrugerea celulelor și metastazelor. În plus, această constatare s-ar putea traduce într-o creștere a speranței de viață a acestui tip de pacienți, deoarece cancerul pancreatic este adesea diagnosticat în stadii avansate și se pare că, cu acest tip de abordare flavonoidă a canabisului, aceste celule canceroase ar putea fi distruse.

„Dacă se ajunge la un succes clinic, acest lucru va avea un impact major asupra tratamentului cancerului de pancreas”, a concluzionat cercetătorul.


Citește întreaga investigație AICI

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

CBD ameliorează durerea și inflamația

Se pare că trăim într-o perioadă în care mereu avem câte o urgență de bunăstare, apoi vine alta și tot așa. Pe lângă microbii anti-toxină și pestilențele opioide, avem, de asemenea, inflamațiile interminabile. A existat o schimbare critică a planurilor de control al greutății, a modului de viață și a […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!