Read Time:2 Minute, 23 Second

Landon era la bunica lui, Wendy, în statul Utah. Wendy a observant că, copilul are glandele umflate lângă gât. A fost dus imediat la spital iar doctorii au presupus că trupul copilului se luptă cu un tip de infecție și au decis să-l lase acasă, dar sub supraveghere medicală.

Starea lui Landon s-a înrăutățit foarte tare iar Wendy, îngrijorată, l-a chemat imediat pe doctorul care l-a identificat pe copil cu acea forma de infecție. Landon a fost internat imediat și i s-a făcut teste de sânge. În sânge i s-au găsit celule T-cell All, celule care cauzează leucemia, cancer în sânge. După ce a fost diagnosticat cu leucemie, a fost imediat internat la un spital de copii din Salt Lake City. Când medici de acolo l-au examinat mai bine, au declarat că forma de leucemie era atât de agresivă încât i-au mai dat de trăit 24-48 de ore.

Mama copilului, Sierra Riddle, a intrat în șoc când a auzit această veste, deoarece și ea avea cancer.

Când medici au vrut să-l mai examineze pe băiat, acesta a fugit speriat la bunica lui spunându-i că nu vrea să rămână în spital, că vrea acasă la ea.

Bunica lui aflase despre canabisul medicinal de la prietenii ei, însă nu era total de acord cu acest tratament. Ideea ei despre canabis era una nu tocmai plăcută. A început să caute studii despre asta și în cele din urmă a acceptat ideea, spunând că oricum mai rău de atât nu avea ce să-i facă.

Așa au plecat Colorado, unde au obținut imediat licență pentru canabis medicinal.

„Nu voi uita niciodată”, spune Wendy. „Când am ajuns în Colorado și doctorii i-au administrat pentru prima dată canabis medicinal, o oră mai târziu, Landon era complet liniștit. Nu mai era speriat, nu mai plângea. L-am luat în brațe și-am început să țip de bucurie”.

„După nici două săptămâni de la administrarea uleiului de canabis, Landon se juca afară și zâmbea. Mi-am schimbat total ideea despre canabis. Landon este în viață, ba mai mult, se simte bine și e fericit, ceea ce ne face și pe noi foarte fericiți”.

Familia a fost nevoită să se mute în Colorado deoarece în Utah, unde locuiau înainte, tratamentul cu canabis era ilegal.

Mama lui, Sierra, a renunțat la orice medicație convențională și urmează și ea tratamentul cu canabis.

Sierra a luptat mult pentru ca acest tratament să poată fi legal și în Utah, pentru a se putea întoarce acasă la familie.

În 3 decembrie 2018, a fost aprobată o propunere de reglementare a canabisului medicinal. Guvernatorul a semnat actul imediat.

Declarațiile video ale lui Sierra și Wendy (video în lb. Engleză)

Astăzi, după aproape 9 ani de la tragica veste, Landon este în remisie, fiind un copil sănătos, energetic și fericit.
Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment