Tulpinile Hibrid în comparație cu Indica și Sativa

Val
Read Time:5 Minute, 5 Second

Tulpinile hibride de canabis sunt piatra de temelie a industriei de canabis. Cele mai multe tulpini de canabis din dispensare sunt din punct de vedere tehnic hibrizi.

În funcție de efectul dorit, vei căuta tulpini care provoacă euforie, promovează relaxarea sau oferă un amestec echilibrat de efecte. Cu toate acestea, fiecare tulpină îi afectează pe fiecare în mod diferit.

Voi acoperi diferențele dintre tulpinile hibride de canabis, tulpinile sativa și tulpinile indica, concentrându-mă pe hibrizi. Deși aceste clasificări ale tulpinilor sunt un bun punct de plecare pentru utilizatorii începători, vă recomand să evaluați profilul chimic al tulpinii (canabinoizi, terpene, etc.) pentru a determina tulpina potrivită pentru dvs.

 

Ce sunt tulpinile de canabis?

Plantele de canabis sunt dioice, adică se reproduc sexual. Fiecare tulpină are trăsăturile părinților (plantei mamă și plantei tată). De-a lungul timpului, aceste tulpini au fost clasificate în trei categorii principale: Sativa, Indica și Hibrid. Deoarece planta de canabis este dioică, doi părinți dominanți indica ai aceleiași tulpini pot produce o plantă cu dominanță sativa.

Canabis Ruderalis este un tip de specie de canabis cunoscut pentru capacitățile sale de auto-înflorire în loc de trăsăturile de înflorire fotoperiodice. Aceasta înseamnă că plantele ruderalis înfloresc la aproximativ 3 până la 4 săptămâni după încolțirea semințelor, indiferent de ciclul luminii, spre deosebire de plantele fotoperiodice care trec în faza de înflorire când plantele primesc 12 ore de lumină și 12 ore de întuneric.

 

Ce sunt tulpinile hibride de canabis?

La ora actuală, aproape toate tulpinile sunt considerate tulpini hibride, ceea ce înseamnă că sunt crescute prin combinarea geneticii din tulpinile sativa și indica. În general, tulpinile hibride de canabis sunt cu dominanță indica, dominantă sativa sau echilibrate, în funcție de genetica și mediul lor de creștere.

 

Cum arată tulpinile hibride?

În funcție de genetica lor, tulpinile hibride pot arăta mai mult ca tulpinile sative zvelte și înalte, tulpinile indica scurte și stufoase sau un amestec al ambelor. Frunzele sale pot fi late ca tulpinile indica, înguste ca tulpinile sativa sau undeva la mijloc. Pe lângă genetică, mediul lor de creștere le poate determina înălțimea, structura, culoarea și conținutul de tricomi.

 

Care sunt efectele tulpinilor hibride?

Efectele tulpinilor hibride variază în funcție de genetica și mediul de creștere. Hibrizii pot provoca euforie, pot promova relaxarea sau pot avea un amestec echilibrat de efecte. La fel ca plantele sativa și plantele indica, hibrizii pot reduce anxietatea și stresul, pot ușura durerea și greața și pot produce alte efecte ale canabisului.

 

Ce afecțiuni medicale tratează tulpinile hibride?

Hibrizii de canabis pot oferi o ușurare substanțială pentru diferite afecțiuni medicale, similar cu tulpinile de canabis indica și canabis sativa. Iată câteva simptome și condiții pe care plantele hibride de canabis le pot trata:

 • Anxietate
 • Depresie
 • Epilepsie
 • Oboseală
 • Durere
 • PTSD
 • Migrene

Efectele tulpinii hibride depind de individ și de sistemul său endocanabinoid (ECS).

 

Sunt tulpinile hibride mai bune pentru utilizare pe timp de zi sau de noapte?

În general, tulpinile sativa sunt preferate pentru energia oferită în timpul zilei, în timp ce tulpinile indica sunt preferate seara sau noaptea pentru efectele relaxante. Efectele tulpinii hibride și cel mai bun timp de utilizare depind de efectele lor și de efectele dorite. Nu există ”cel mai bun moment” pentru a utiliza tulpini hibride. Depinde până la urmă de cum vrei să te simți.

 

Tulpinile hibride populare

Cele mai multe tulpini de canabis din dispensare vor fi hibrizi din punct de vedere tehnic. Cu toate acestea, majoritatea comercianților cu amănuntul își clasifică mugurii fie ca sativa, indica sau hibrid. Clasificările sative și indica înseamnă, în general, sativa-dominantă sau indica-dominantă, deși pot exista unele sative și indice pure.

Tulpinile hibride de canabis populare includ:

 • Pineapple Express
 • Trainwreck
 • Blue Dream
 • Cannatonic
 • White Widow
 • AK-47
 • OG Kush
 • Original Glue
 • Wedding Cake

Fermierii de canabis dezvoltă noi tulpini într-un ritm rapid, fiecare cu o compoziție chimică unică.

 

Cum să găsești tulpina potrivită de canabis

Dacă ești începător în domeniul canabisului, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont pentru a găsi tulpini potrivite pentru tine. Trebuie luat în considerare aceste sfaturi pentru a găsi produsul potrivit de canabis.

     Determină efectele dorite

Ce tip de efecte cauți? Consultă-te cu un ”Budtender” (vânzător de canabis din dispensar) pentru a găsi o tulpină de canabis care îți poate oferi genul de ușurare de care ai nevoie. Fiecare tulpină are efecte psihoactive diferite care pot varia în funcție de persoană.

     Înțelege-ți toleranța

Ca utilizator începător, toleranța la canabis este scăzută, necesitând doze mai mici sau tulpini cu THC mai scăzut. Tulpinile cu niveluri ridicate de THC pot produce efecte adverse persoanelor cu toleranța scăzută. Efectele secundare potențiale includ anxietate, paranoia, greață, confuzie, gură uscată și ochi uscați.

     Consultați un profesionist din domeniul sănătății

Canabisul poate oferi o ușurare substanțială pentru diferite simptome și afecțiuni, dar poate funcționa împotriva utilizatorilor în unele cazuri. Înainte de a utiliza canabisul ca tratament, consultați un profesionist din domeniul sănătății pentru a determina dacă canabisul poate interacționa cu anumite medicamente și poate funcționa pentru starea voastră medicală.

     Alege o metodă de consum

Canabisul poate fi consumat în diferite moduri, inclusiv prin inhalare, pe cale orală, sublinguală și locală. Fiecare metodă oferă beneficii și dezavantaje unice. Inhalarea poate produce efecte cu acțiune rapidă, dar poate fi dăunătoare pentru cei cu afecțiuni respiratorii. Comestibilele pot fi ușor de consumat, dar efectele durează mult și sunt puternice.

Indiferent de motivul pentru care vrei să utilizezi canabisul, își recomand în primul rând să consumi canabis de calitate și să ai pe cineva de încredere lângă tine!

Și nu în ultimul rând, nu uita că utilizarea canabisului pe teritoriul României este (încă) ilegal!

 


Închei acest articol, reamintind că pe teritoriul României, cultivarea canabisului este ilegal iar aceste informații sunt de natură educațională și nu constituie în vreun fel într-un îndemn explicit sau implicit la cultivarea sau consumul de canabis!

Subliniez în mod expres faptul că persoanele care valorifică anumite informații sau pun în practică metodele/modalitățile din acest articol, sunt total răspunzătoare pentru faptele lor!


[frontpage_news widget=”1707″ name=”Ultimele articole din Educație”]

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Cum sunt metabolizați canabinoizii (CBD, THC, CBG, THC-O și alții)

Ce se întâmplă cu canabinoizii după ce intră în corpul uman? Unde merg? Canabisul conține peste 421 de ingrediente individuale răspândite în 18 clase diferite de substanțe chimice. Marea majoritate a acestor compuși necesită o anumită formă de metabolism pentru ca aceștia să fie eliminați din organism. Oamenii de știință […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!