Read Time:4 Minute, 11 Second

Una dintre cele mai mari obsesii ale consumatorilor de canabis sunt mugurii de culoare violet, renumiți pentru calitatea lor înaltă, terpenele îndrăznețe și potența extremă. Tulpinile Purple au existat de la introducerea canabisului în societatea occidentală și până în prezent, popularitatea lor nu a dispărut niciodată.

 

Ce sunt antocianinele și cum afectează acestea tulpinile Purple?

Antocianinele sunt pigmenți solubili în apă care produc o mare varietate de nuanțe de roșu, albastru și violet pe tot parcursul etapei de înflorire. Sunt din familia de compuși numiți ”flavonoide”. Deci, când te uiți la un Bud Purple și vezi nuanțe violet sau te uiți la ”Purple Skunk” și vezi culori roșiatice pe frunze, este datorită antocianinelor. Multe fructe precum afinele, murele și căpșunile au, de asemenea, concentrații mari de antocianine.

Mulți factori influențează antocianinele din plantele de canabis. Cu toate acestea, clima și genetica sunt cele mai importante. Mai simplu spus, cu cât temperatura este mai rece în timpul etapei de înflorire a unei plante de canabis, cu atât planta este mai predispusă să producă frunze și muguri violet.

Iată o listă cu topul meu de tuplini Purple:

 

Purple Bud

Purple Bud este o tulpină cu dominanță Indica de renume mondial, creată din încrucișarea unui Afgan-Jamaican cu California Purple Kush. A fost crescut pentru a onora genetica Indica emblematică a lanțului muntos Hindu Kush.

Cu un profil de terpene emblematic, care prezintă o abundență de mircen și cariofilenă, papilele gustative pot capta note dulci de pin și lemn de santal cu nuanțe proaspete de fructe de pădure. Efectele acestui soi iconic încep cu un high cerebral, cu o euforie înălțătoare care se disipează într-un efect de lungă durată pe întregul corp, lăsând consumatorii să se simtă energici cerebral și concentrați.

 

Granddaddy Purple

Granddaddy Purple (GDP) a fost creat prin reproducerea Purple Urkle cu Big Bud. Este o Indica de renume mondial care a dominat numeroase cupe de canabis, ocupând primul loc la ”Green Cup” și la ”Denver High Times Cannabis Cup”. Cu nivelurile sale remarcabile de THC, a fost crescut pentru piața medicinală americană la începutul anilor 2000 și este adesea creditat drept ”bunicul” soiurilor Purple.

Granddaddy Purple are o aromă puternică de pământ, cu o dulceață vibrantă. Aroma dulce provine dintr-un profil terpenic dominant în mircen, pinen și cariofilenă, cu nuanțe care amintesc de struguri proaspeți și bomboane dulci. Efectele acestei tulpini îi vor lăsa chiar și pe cei mai experimentați pasionați de canabis să simtă high-ul corporal liniștitor atât relaxant, cât și letargic.

 

Purple Haze

Puține nume de tulpini sunt recunoscute ca Purple Haze. Este un hibrid 80% Sativa, 20% Indica, numit după legendarul cântec al lui Jimi Hendrix din 1967. Chiar și după tot acest timp, această încrucișare de Purple Thai cu Haze rămâne un element de bază în cafenelele olandeze.

Aroma acestei tulpini poartă în mod obișnuit note pământești cu fructe de pădure dulci și nuanțe de lavandă. Aroma îmbracă gura consumatorului cu un gust dulce și acru, totul datorită cantităților mari de mircen, cariofilenă și limonen. Purple Haze este renumită pentru efectele sale cerebrale înălțătoare, utilizatorii raportând un sentiment de fericire sporită și creativitate sporită. Este tulpina ideală pentru socializare.

 

Mendocino Purple

Mendocino Purple este o tulpină renumită pentru calitatea sa excepțională și este de ani de zile preferata cunoscătorilor de canabis. A dominat multe premii pentru canabis, inclusiv ”Tulpina Anului de la High Times” în 2007 și a devenit coloana vertebrală a multor genetice americane.

Se așteaptă ca această tulpină legendară să aibă un profil terpenic pământesc, tipic geneticii Afgane, cu o dulceață asemănătoare desertului. Efectul inițial produce un high cerebral, oferind utilizatorului un plus de concentrare și creativitate sporită. Suportul energizant se disipează într-un high relaxant pentru întregul corp și este un soi ideal pentru seri relaxante.

 

Purple Skunk

Purple Skunk a fost creat prin reproducerea a trei tulpini clasice; Skunk #1, Shiva Skunk și Hindu Kush Auto. A fost dezvoltată ca parte a tulpinilor de cercetare în 2021 și a rămas favorită!

Vă puteți aștepta la o gamă de terpene skunk și pământești de la acest soi clasic violet. Pe măsură ce plantele se maturizează, există o notă de dulceață, care face ca Purple Skunk să strălucească cu adevărat. Toate aceste arome se combină pentru a produce o dulceață pământoasă dominantă care va satisface orice consumator de canabis.

Intensitatea lui Purple Skunk este relaxantă și liniștitoare. Debutul inițial începe cu o încetinire a gândurilor. Nu după mult timp după ce se instalează, efectele se vor extinde asupra corpului, lăsând în cele din urmă consumatorii să se simtă liniștiți și energizați cu un high corporal pretențios.

 

Viitorul tulpinilor ”Purple”?

Tulpinile ”Purple” vor fi întotdeauna la mare căutare, deoarece pasionații de canabis vor căuta mereu cea mai plăcută tulpină din punct de vedere estetic datorită numărului mare de antocianine găsite în planta de canabis.

După cum bine știți, alegerea celei mai bune tulpini ”Purple” va depinde întotdeauna de preferințele personale; singurul răspuns greșit este să nu încercați niciuna dintre ele!

 


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment