Read Time:3 Minute, 58 Second

Aproape toți cei care au fumat sau au ingerat canabis pot să ateste capacitatea plantei de a induce un apetit fulgerător și furibund. Acest fenomen, cunoscut pe scară largă sub denumirea de „munchies”, i-a determinat pe mulți fumători să-și atace frigiderul. Acest apetit aparent necontrolat este catalizat în primul rând de canabinoidul psihoactiv responsabil: THC-ul.

Atunci când este fumat sau luat pe cale orală, THC-ul interacționează cu sistemul endocanabinoid, o serie de receptori care se găsesc pe membranele multor tipuri de celule în întregul corp. Sistemul endocanabinoid are doi receptori predominanți cunoscuți sub numele de CB1 și CB2. Unul dintre rolurile sistemului endocanabinoid este de a controla homeostazia energetică, influențând centrii de aport alimentar din sistemul nervos central. Ingerarea de canabinoizi precum THC-ul poate afecta astfel semnalizarea acestui sistem.

Activarea receptorilor CB1 prin intermediul THC-ului are ca rezultat eliberarea de hormoni care promovează senzația de foame. Această stimulare a apetitului are un potențial terapeutic masiv pentru pacienții care suferă de afecțiuni sau care iau medicamente care reduc foarte mult apetitul.

Iată 5 tulpini cunoscute pentru capacitatea lor de a stimula apetitul.

 

Purple Queen

Purple Queen este într-adevăr o priveliște frumoasă pentru ochi dornici. Acest exemplar maiestuos prezintă o estetică aproape de neegalat în lumea canabisului. Mugurii ei prezintă un miez verde închis, calici portocalii strălucitori și un exterior violet închis. Atingerea finală a acestei frumuseți fine sunt frunzele ei de evantai violet strălucitor. Acest aspect uimitor a fost posibil doar prin reproducerea tulpinii parentale Hindu Kush cu Purple Afghani.

În ciuda frumuseții sale semnificative, Purple Queen este mai mult decât un chip drăguț. Florile ei uimitoare produc un nivel de THC de 22%. Acest efect euforic induce, de asemenea, rapid foamea și face mâncarea să aibă un gust mai bun decât a avut vreodată. Chiar și o gustare la fel de umilă ca un sandviș cu unt de arahide și jeleu începe să aibă gust de cofetărie fin lucrată.

 

Critical

Critical este într-adevăr un ”jack of all trades”, combinând trăsăturile atractive ale randamentelor mari, ușurința de creștere și aromă imensă. Acest polivalent s-a născut dintr-un proiect de reproducere care a implicat tulpinile părinte Afghani și Skunk – două tulpini vechi definite prin rezistența, potența și vigoarea lor. Critical este ușor cu dominanță Indica, având 60% genetică Indica și 40% genetică Sativa. Asta o face puțin mai stimulativă decât alte soiuri care induc pofta de mâncare, o trăsătură pe care unii utilizatori o consideră avantajoasă, mai ales când vine vorba de fumat în timpul zilei. Efectul vizează atât corpul, cât și mintea, producând gânduri stimulatoare și creative în timp ce relaxează corpul și trezește apetitul. Acest high multifuncțional este alimentat de valorile THC de 18% și este însoțit de arome înțepătoare de pământ și dulceață.

 

 

Haze Berry

Haze Berry are statutul de superstar în statul California prietenos cu canabisul și în alte state de canabis medicinal. Ea a câștigat recunoaștere pentru intensitatea ei stimulatoare, care face minuni la creșterea apetitului. Haze Berry provine din tulpinile părinte Blueberry și Shining Silver Haze, un mix care a înzestrat-o cu 60% genetică Sativa. Ca atare, high-ul ei activează mintea și induce sentimente de motivație și productivitate alături de un efect subtil Indica care întemeiază corpul. Florile ei sunt pline de arome de fructe de pădure dulci, o trăsătură dăruită de tulpina părinte Blueberry.

 

Sour Diesel

Sour Diesel provine dintr-o gamă legendară de tulpini părinte, inclusiv Original Diesel, Northern Light, Shiva și Hawaiian. O astfel de genetică privilegiată a făcut ca Sour Diesel să aibă succes de la început. Rezultatul acestui amestec este o tulpină cu 70% dominanță Sativa, cu o valoare THC de 19%. High-ul este puternic și cognitiv, dar menține mintea limpede și pregătită pentru acțiunea mentală a unei zile creative de lucru. Producția ei de rășină este atât de mare încât conferă florilor un aspect umed și strălucitor. Gusturile ei acre pe bază de plante activează papilele gustative și provoacă pofte, în special pentru alimente dulci contrastante.

 

Amnesia Haze

Amnesia Haze este un alt gigant în lumea canabisului. Ea provine din genetica originală Haze cu rădăcini în Olanda, care au fost apoi valorificate de un crescător american pentru a forma Amnesia Haze. Este bogată în Sativa și oferă un high extrem de puternic datorită unei valori de THC de 22%. Câteva fumuri vor lumina imediat creierul, aparent stimulând procesele cognitive și deschizând porțile gândirii creative. Efectul durează mult timp, dar în cele din urmă se reduce într-o relaxare corporală, moment în care apare o poftă nebună de mâncare. High-ul ei devine și mai plăcut datorită gusturilor de citrice care infuzează fiecare inhalare. Nivelurile medii de CBD reduc intensitatea psihoactivă și adaugă o atmosferă calmantă experienței.

 


Distribuie și tu:

Leave a Comment