Read Time:11 Minute, 2 Second

Pe măsură ce legalizarea se răspândește și industria canabisului crește, la fel și oportunitățile de muncă. Aflați ce locuri de muncă sunt în această industrie, care sunt cerințele și cât plătesc cu adevărat aceste locuri de muncă.

Industria legală a canabisului crește într-un ritm rapid și se așteaptă ca acel ritm să se accelereze pe măsură ce reforma legală sensibilă continuă să se răspândească. Până în 2027, se așteaptă ca vânzările legale de canabis să ajungă la 57 miliarde de dolari. În acel moment, se preconizează că clienții nord-americani vor fi cea mai mare bază de clienți, restul lumii recuperând rapid.

Companiile de toate dimensiunile se intensifică, astfel încât să își poată revendica partea din piață, dar nu pot face asta fără muncitori calificați. Numărul total de locuri de muncă legate de canabis a crescut cu 690% între 1 ianuarie 2017 și 1 august 2018, salariile crescând cu 16,1%. Până la sfârșitul anului 2021, prognozatorii se așteaptă ca peste 400.000 de oameni să fie angajați în industria legală a canabisului.

Experiența și cunoștințele vă pot ajuta să obțineți un loc de muncă în industria canabisului, dar nu mai este o cerință. Cererea de angajați motivați este atât de mare încât companiile de canabis nu au de ales decât să ofere formare la locul de muncă noilor lor candidați. În plus, au nevoie și de oameni care nu lucrează direct cu plantele de canabis. Abilitățile de afaceri, cum ar fi contabilitatea, serviciul pentru clienți, marketing și programare, sunt, de asemenea, pe lista de recrutare.

Cum se accesează locurile de muncă în industria canabisului

1. Aplicare la locurile tradiționale de muncă

Locurile de muncă cu canabis nu implică un mare club secret. Metodele tradiționale de căutare a unui loc de muncă vor funcționa în continuare. Dacă locuiți într-o zonă în care este legal canabisul medical sau recreațional, căutați anunțurile locale, bursele de locuri de muncă online și țineți cont de activitatea dorită.

Și forumurile de locuri de muncă vor avea o mulțime de oportunități. Recrutorii, precum și agențiile de personal, sunt, de asemenea, în căutarea de noi talente. Dacă nu sunteți sigur cu exactitate ce tip de slujbă doriți, puteți alege un loc de muncă temporar să vedeți dacă acesta este pe placul dvs.

2. Informați-vă despre canabis

În timp ce vă căutați un loc de muncă de vis, acordați-vă timp pentru a afla cât de mult puteți despre canabis, legile locale și companiile pentru care ați dori cel mai mult să lucrați. Chiar dacă nu sunteți un expert sau chiar un consumator, acest lucru vă va arăta că sunteți motivat și că faceți o investiție reală în această alegere de carieră.

3. Rețeaua conexiunii

Ca orice altă industrie, obținerea unui loc de muncă la o companie de canabis se poate rezuma la „pe cine știi”, în loc de „ceea ce știi”. Fiți prietenoși, dar profesioniști, indiferent dacă vizitați un dispensar local, un festival de canabis sau o expoziție regională. Nu numai că veți afla unde sunt cel mai probabil să apară mai întâi posturile de muncă, fie online, fie offline, dar un nou prieten vă poate suna când va avea sau va auzi despre un nou loc de muncă. În plus, nu strică niciodată să știi cine sunt cei din industrie.

4. Fii flexibil

Industria canabisului este un sector emergent al economiei noastre, iar companiile implicate își schimbă modul de operare chiar mai repede decât cresc. Vor avea nevoie de oameni care să se poată adapta cu ușurință la rolurile profesionale în evoluție. Acest lucru poate oferi candidaților care au lucrat pentru startup-uri în trecut un avantaj față de cei cu experiență corporativă.

5. Cerințe juridice sau de formare

Dacă încercați să fiți angajați într-o zonă în care trebuie să fiți înregistrat sau certificat pentru a fi angajat legal, aveți grijă de acest lucru înainte de a aplica pentru un loc de muncă. De exemplu, oricine lucrează cu canabis în Nevada trebuie să aibă un card de agent emis de stat. Solicitanții trec printr-o verificare aprofundată a antecedentelor în timpul procesului de aprobare. Cardul specifică, de asemenea, ce tip de muncă poate face titularul. De exemplu, „trimmerii” (cei care tund mugurii de canabis) trebuie să lucreze pe partea de cultivare a industriei, în timp ce „budenderii” (vânzătorii din dispensare) pot lucra numai în dispensare.

Cu cât se plătește în industria canabisului

1. Trimmers (tunderea mugurilor): 12-18 $ pe oră

Acesta este probabil cel mai slab plătit loc de muncă pe care îl puteți găsi în industria canabisului, dar este și cel mai ușor de obținut. Cu toate acestea, nu este ușor de făcut. Tunderea, în cazul în care nu ați făcut-o niciodată, este o muncă grea. Acest job nu necesită nicio experiență. Poate fi sezonier în zonele cu culturi mari de canabis în aer liber. Cele mai bune locuri pentru a găsi un loc de muncă de tundere a mugurilor sunt în state juridice, cum ar fi California, Colorado și statul Washington, dar Canada, Olanda, Germania și Elveția folosesc, de asemenea, trimmeri.

2. Curieri: 14-16 $ pe oră + tipsuri

În zonele în care este legal, clienții pot comanda online sau telefonic muguri uscați, produse alimentare și concentrate. Curierul face acest lucru posibil. Această poziție necesită permis auto profesional și un vehicul dacă este posibil. Dacă nu aveți un vehicul personal, vi se va oferi unul. În zonele urbane, persoana care livrează canabis sau produse din canabis poate merge și cu bicicleta. Aceasta este o poziție entry-level. Experiența cu canabis este un plus, dar nu o cerință strictă. Capacitatea de a utiliza un GPS eficient, de a urma instrucțiunile și de a fi de încredere sunt mult mai importante. California și Washington DC sunt locuri excelente pentru a căuta locuri de muncă ca curier.

3. Vânzător în dispensare: 32.000-42-000 $ pe an

Vânzătorii (budtenders) sunt mai mult decât personalul care-ți dă canabis și-ți ia banii. Ei ascultă nevoile clientului și îi ajută să aleagă planta potrivită. Dacă este necesar, ei îi educă și pe consumatori despre motivul pentru care un tip de canabis este „mai bun” decât altul în cazuri specifice. Budtender își ajută adesea clienții să găsească noi modalități de a folosi canabis și să recomande alte produse. Sunt unii dintre cei mai cunoscuți lucrători din industria canabisului, iar cei mai experimentați pot alege unde vor lucra. Este o alegere populară, mai ales în locuri precum California, Oregon, Colorado, Michigan și alte state în care canabisul este frecvent utilizat din motive medicale. Pe măsură ce legalizarea se va răspândi, se vor deschide cu siguranță mai multe locuri de muncă.

4. Manager de website-uri și editor de conținut: 30.000-70.000 pe an

Întreprinderile de canabis de toate tipurile au nevoie de o prezență online sănătoasă pentru a prospera. Acesta asigură publicul că afacerea este legitimă și ajută la construirea mărcii. Managerii de site-uri web, managerii de social media și managerii de e-mail creează o imagine, în timp ce editorii de conținut educă clienții despre afacerea în sine și despre canabis în general. Este necesar un background în marketing digital, design grafic, design de site-uri web și redactare.

Acest tip de job vă permite să lucrați de la distanță în timp ce locuiți în orice parte a lumii, chiar și într-o zonă în care canabisul este total ilegal însă aveți nevoie de experiență în toate domeniile canabisului. Și că tot vorbim de acest loc de muncă, cam asta fac și eu aici însă, o fac pe gratis deoarece 1) românul vrea să știe totul pe gratis; 2) românul nu apreciază munca altuia; 3) pentru că, România! Deh, sănătoși să fim!

5. Canna-Chef (bucătar în comestibile cu canabis): 40.000-90.000 $ pe an

Produsele alimentare sunt incredibil de populare, indiferent dacă vorbim despre bomboane infuzate, produse de patiserie sau băuturi infuzate cu canabis. Și cineva trebuie să le facă! Cerințele locului de muncă includ un background în siguranța alimentelor și, uneori, școală culinară. Bucătarii independenți și meșterii comestibili care lucrează pentru mărci consacrate câștigă cei mai mulți bani, în timp ce cei care lucrează pentru companii mici, începătoare, câștigă mai puțin.

Atâta timp cât puteți obține izolate sau extracte de canabis, puteți face această muncă oriunde este legal să o faceți. Bucătăria dvs. nu trebuie să fie aproape de locul de cultivare sau de un dispensar. De fapt, din cauza codurilor de sănătate, probabil că nu ar trebui să fie. Produsele alimentare sunt foarte populare în statele în care canabisul medical este legal de mult timp, cum ar fi California și Colorado, deci acestea sunt cele mai bune locuri pentru a începe căutarea unui loc de muncă ca canna-chef.

6. Manager de conformitate: 45.000-149.000 $ pe an

Dacă nu vreți să lucrați direct într-o afacere reală cu canabis, puteți obține un post de manager de conformitate la consiliul de reglementare. Va fi responsabilitatea dvs. să vă asigurați că fiecare companie din districtul dvs. respectă toate reglementările care sunt în vigoare la un moment dat. Veți cunoaște o mulțime de persoane din industrie și veți afla destul de multe despre canabis și sistemul legal. Cerințele includ o formă de fond juridic și, în majoritatea cazurilor, o diplomă de facultate. Oportunitățile de muncă vor fi găsite în state sau țări care au o industrie legală robustă a canabisului, cu un nivel ridicat de supraveghere guvernamentală.

7. Director de extracție: 47.000-191.000$ pe an

Dacă aveți abilitățile necesare, veți putea echivala cu un salariu foarte frumos ca director de extracție pentru o mare companie procesoare de canabis. Sarcina dvs. va fi să gestionați tehnicieni de extragere de nivel inferior, să mențineți calitatea și conformitatea și să dezvoltați modalități mai bune de a face extracții din canabis. Lucrul pentru o companie mai mică vă va oferi mai mult control asupra locului dvs. de muncă cu un salariu mediu mai mic, în timp ce locurile de muncă cu întreprinderi mai mari pot însemna mai multe cerințe de supraveghere și raportare în schimbul unei compensații mai mari.

Extractele au existat de secole sub formă de „hash”, dar Colorado a transformat extracția într-o formă de artă. Astăzi, meșteșugarii calificați au o cerere la fel de mare ca produsele lor din întreaga lume. Căutați în zonele în care canabisul este legal pentru acest tip de carieră.

8. Manager de dispensar: 60.000-150.000 $ pe an

Un manager de dispensar este responsabil pentru menținerea nivelului stocului, asigurarea faptului că mugurii sunt proaspeți, instruirea și programarea angajaților și toate celelalte activități de zi cu zi la dispensar. De asemenea, trebuie să se asigure că dispensarul funcționează în limitele legale. Managerii de magazine înalt calificați din alte sectoare de vânzare cu amănuntul ar putea fi capabili să obțină un loc de muncă la un dispensar cu cunoștințe de bază despre canabis, dar proprietarii își promovează deseori cei mai buni prieteni în această poziție (se pare că peste tot se aplica „nepotismele”). A fi manager de dispensar este un loc de muncă la fața locului, care se găsește de obicei în statele juridice în care dispensarele au voie să funcționeze.

9. Cultivator de canabis: 50.000 până la 1 milion $ pe an

Cultivarea canabisului nu mai este delegată unei rețele subterane de „infractori”. Acum este o alegere legitimă în carieră, care poate fi foarte profitabilă. Dacă ai posibilitatea să cultivi pentru o companie, poți obține un salariu frumos, dar nu la fel de mult ca și cum ai deveni un cultivator independent. Suma totală pe care o puteți câștiga pe an depinde și de legile în care operați. Unele locuri limitează suma pe care o singură persoană o poate crește și vinde, sau chiar cui o poate vinde. Unele locuri controlează și prețurile. De asemenea, cultivatorii lucrează la fața locului. Cele mai bune locuri de lucru pentru cultivatori sunt California, Colorado, Oregon, Michigan, Canada, Spania și Uruguay. Cunoașterea aprofundată a canabisului, abilitățile de creștere și capacitatea de a depana probleme comune sunt cerințe stricte.

10. Proprietar de dispensar: peste 1 milion $ pe an

Dacă aveți posibilitate financiară pentru a începe o afacere cu un dispensar cu canabis, nu există practic nicio limită legală la cât puteți vinde și câștiga din acest business. La acest nivel, slujba este mai puțin legată de canabis și mai mult de toate sarcinile de gestionare care vin odată cu desfășurarea oricărei afaceri medii-mari, dar vine cu unul dintre cele mai mari salarii potențiale din industrie. Desigur, vine și cu cel mai mare risc. Va trebui să fie conștient că va avea controale permanente din partea autorităților, va trebui să prezinte regulat acte pentru produse, la cerere va trebui să ofere certificate ale unor produse, etc. Dispensarul în sine trebuie să fie situat într-un stat sau țară în care canabisul este legal.

Pentru final…

În ultimul deceniu industria canabisului a explodat, iar noile oportunități de muncă în această industrie par nesfârșite. Chiar dacă la acest capitol România încă este aproape ultima țară pe listă din cauza ignoranței, a corupției și a guvernului putred, nu vă lăsați descurajați. Dezvoltați-vă abilitățile, fiți creativi, și pregătiți-vă în domeniul care vă place pentru că mai devreme sau mai târziu va veni legalizarea și la noi!

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment