Read Time:2 Minute, 52 Second

Canabidiolul, mai des denumit pur și simplu CBD, a primit multă atenție în mass-media și lumea medicală în ultima vreme.

CBD-ul este peste tot și cu un motiv întemeiat. S-a dovedit că ajută la ameliorarea simptomelor de anxietate, inflamație, durere și multe alte afecțiuni. Dar când vine vorba de THC (tetrahidrocanabinol), lucrurile devin puțin mai liniștite. Deoarece aceasta este componenta psihoactivă din planta de canabis, oamenii tind să o demonizeze și să treacă cu vederea potențialul său medical. Cu toate acestea, un studiu recent indică faptul că THC-ul ar putea avea chiar mai multe beneficii terapeutice decât CBD-ul.

THC-ul este mai benefic decât CBD-ul?

Din punct de vedere medicinal, ambii canabinoizi au numeroase beneficii. Totuși, când vine vorba de mainstream, mulți oameni asociază CBD-ul cu sănătatea și THC-ul cu plăcerea, și, deși există în mod evident un adevăr în acest sens, problema pur și simplu nu este atât de alb-negru. Da, THC-ul produce efecte psihoactive care pot varia, în funcție de nivelurile de toleranță ale fiecărui utilizator în parte. THC-ul a fost utilizat terapeutic de secole și poate trata o gamă variată de afecțiuni, inclusiv durere, glaucom, greață și depresie.

Acest studiu special, realizat de profesorul în psihologie Jacob Miguel Vigil și profesor asistent de economie Sarah See Stith de la Universitatea din New Mexico, a comparat afecțiunile comune tratate de canabis. Au analizat în mod specific care canabinoid a oferit o ameliorare mai eficientă a simptomelor, THC sau CBD. Cercetarea a fost publicată pe 26 februarie, în Scientific Reports Journal. Potrivit cercetărilor lor, „THC-ul a prezentat cea mai puternică corelație cu ameliorarea terapeutică, comparativ cu substanța chimică mai acceptabilă din punct de vedere social găsită în canabis, CBD”.

Aceștia au măsurat 27 de categorii diferite de simptome, de la depresie la convulsii și au constatat că floarea uscată de canabis (mugurii) cu un conținut ridicat de THC a oferit ameliorarea imediată a simptomelor în majoritatea cazurilor. În general, floarea fumabilă cu conținut ridicat de THC a fost cel mai frecvent utilizat produs și a prezentat o îmbunătățire mai mare a simptomelor decât alte metode de consum. Ei au adunat aceste informații prin intermediul aplicației Releaf, cea mai mare bază de date de urmărire a consumului de canabis medical.

„În ciuda înțelepciunii convenționale, atât în ​​presa populară, cât și în cea mai mare parte a comunității științifice, că numai CBD-ul are beneficii medicale, în timp ce THC-ul este doar recreativ, rezultatele noastre sugerează că THC-ul poate fi mai important decât CBD-ul în generarea de beneficii terapeutice. În studiul nostru, CBD-ul pare să aibă un efect redus, în timp ce THC-ul generează îmbunătățiri măsurabile în ameliorarea simptomelor. Aceste constatări justifică derularea imediată a tuturor tipurilor de canabis, în plus față de cânepă, astfel încât canabisul cu THC să poată fi accesibil pe scară largă pentru uz farmaceutic de către publicul larg ”, a spus Vigil.

Deși poate părea o veste inovatoare – și într-un fel este cu siguranță – aceasta este ceva ce spun consumatorii de canabis de foarte mult timp. Autorii studiului avertizează că există riscuri de afectare și că efectele terapeutice ar putea să nu fie aceleași pentru toată lumea. Cu toate acestea, acest lucru spune foarte mult faptul că THC-ul (sau mai bine zis, toate produsele și compușii legitimi legați de planta de canabis) pot avea multe beneficii și ar trebui legalizate și studiate.

Distribuie și tu:

Leave a Comment