THC-ul ajută la tratarea sindromului de stres post-traumatic, conform studiului

Val
Read Time:48 Second

Compușii THC au fost eficienți într-un studiu împotriva sindromului de Stres Post-Traumatic și a influenței sale asupra activităților creierului care îl generează.

Potrivit cercetătorilor științifici, THC-ul a reușit să scadă reactivitatea amigdalei. Aceasta din urmă este o glandă a cărei structură cerebrală joacă un rol foarte important în modul în care procesăm răspunsurile emoționale, cum ar fi: frica, anxietatea și agresivitatea.

„Aceste date preliminare sugerează că THC-ul este capabil de a mula activitatea traumatică a persoanelor care suferă de Stres Post-Traumatic, ceea ce ar putea fi avantajos pentru o abordare farmacologică”, spun cercetătorii.

Studiul a fost realizat de cercetători de la „Universitatea din Detroit” din Statele Unite, cu 71 de participanți. Aceștia formează 3 grupuri de adulți fără PTSD și 19 persoane diagnosticate cu PTSD. Toți au primit placebo și THC pentru a completa o paradigmă riguroasă bine stabilită de procesare a amenințărilor în timpul imagisticii prin rezonanță magnetică funcțională.

Citiți raportul complet: https://bit.ly/3jm31HW

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Istoria Cânepei - Tradiția redescoperită

Cultivarea cânepei este una dintre cele mai vechi ramuri ale industriei umane și cea mai veche direct atestată. 8000 i.Hr. Conform Columbia History of the World, cea mai veche dovadă a industriei umane este o bucată de țesătură de cânepă, datând de la aproximativ 8.000 i.Hr. Deși provine din Asia Centrală, […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!