Terpenele sunt substanțele responsabile de aromă. Studii multiple acordă terpenelor credit pentru efectele lor anxiolitice și neuroprotectoare. Capacitatea lor de a interacționa este, de asemenea, înțeleasă pentru a le modifica efectul. Studii recente arată că terpenul β-Cariofilen, așa cum se întâmplă cu unii canabinoizi, are afinitate pentru receptorii CB2, motiv pentru care este, de asemenea, clasificat ca un canabinoid.

Diferitele caracteristici au fost întotdeauna atribuite plantelor Sativa și Indica în ceea ce privește morfologia lor și efectul pe care îl produc. Un exemplu în acest sens este dimensiunea mai mică a plantelor Indica și a foliolelor lor mai largi, precum și proporția de terpene prezente în fiecare tip. Cu toate acestea, hibrizii pot fi găsiți cu caracteristicile morfologice ale Indica, dar o proporție de terpene mai în concordanță cu tipul Sativa și invers.

Analiza terpenelor ne permite să alegem acele plante care se potrivesc mai bine nevoilor noastre, precum și, în funcție de proporția de terpene prezente, să le putem atribui tipurilor Indica sau Sativa într-o manieră mai obiectivă.

Sunt multe laboratoare care lucrează cu metode de analiză validate anterior pentru analiza terpenelor prin cromatografie gazoasă (GC), ceea ce le permite să ofere informații precise și fiabile despre cantitatea prezentă a fiecăreia dintre ele.

 

Tip de probe recomandate pentru analiza terpenelor:

Orice mostră de canabis, vegetal sau extract, pentru care doriți să cunoașteți compoziția terpenelor și/sau clasificarea acesteia în Sativa sau Indica(*) poate fi testată.

Terpene identificate și cuantificate:

  • principalele monoterpene (α-Pinene, β-Pinene, limonen, mircen, linalol etc.)
  • principale sescviterpene (β-cariofilenă, humulenă etc.)
  • diterpene (fitol etc.).

 

(*) Este posibil ca unele mostre să nu corespundă cu nicio clasificare stabilită.

 

NOTĂ: Acest material este destinat exclusiv în scopul informării și reducerii riscurilor. Dacă aveți nevoie de un test oficial pentru punerea în vânzare a unui produs alimentar, vă rugăm să contactați ministerul sau autoritatea relevantă din țara dumneavoastră pentru a afla unde puteți efectua un test oficial al produsului dumneavoastră.