Canabinoizii produși de planta de canabis sunt în stare acidă. Când li se aplică căldură sau prin acțiunea luminii UV, acești canabinoizi se transformă în forma lor neutră. Acest proces este cunoscut sub numele de decarboxilare. În acest fel, atunci când canabisul este fumat sau vapat, o cantitate considerabilă de canabinoizi prezenți se schimbă în forma lor neutră. Cu toate acestea, dacă proba este, de exemplu, ingerată, deoarece nu a fost aplicată căldură, canabinoizii acizi vor rămâne în starea lor inițială.

Astfel, un alt tip de analiză va fi recomandabil în funcție de tipul eșantionului și de scopul acesteia.

 

Testul canabinoizi folosind HPLC

Cromatografia lichidă nu folosește căldură, astfel încât este posibil să se identifice și să se cuantifice atât canabinoizii acizi, cât și neutri. Aceasta este cea mai puternică metodă, deoarece arată conținutul real de canabinoizi prezenți în probă.

Tip de probă recomandată pentru analiză prin HPLC:

  • extracte și alte produse care nu vor fi nici fumate, nici vapate (produse care vor fi ingerate, creme etc.).

Cu toate acestea, poate fi folosit și pentru testarea produselor care vor fi fumate sau vapate, deoarece prin calcule simple este posibil să se cunoască cantitatea maximă de canabinoizi neutri care poate fi obținută prin aplicarea de căldură pe probe.

 

Canabinoizii cei mai des identificați și cuantificați utilizând HPLC sunt:

  • Canabinoizi acizi: CBDA, CBGA și THCA
  • Canabinoizi neutri: CBD, CBDV, THC, THCV, CBG, CBN, CBC

 

NOTĂ: Acest material este destinat exclusiv în scopul informării și reducerii riscurilor. Dacă aveți nevoie de un test oficial pentru punerea în vânzare a unui produs alimentar, vă rugăm să contactați ministerul sau autoritatea relevantă din țara dumneavoastră pentru a afla unde puteți efectua un test oficial al produsului dumneavoastră.