Mucegaiul și bacteriile pot fi găsite peste tot. Unele dintre aceste microorganisme sunt dăunătoare pentru oameni. Canabisul, ca orice alt produs, este susceptibil de a conține microorganisme dobândite în timpul cultivării, uscării, procesării și conservării.

Este posibil să cunoaștem cantitatea totală de microorganisme prezente într-o probă prin testul microbiologic, care ne dă o idee despre calitatea acesteia. De asemenea, este posibil să se identifice microorganisme care pot provoca daune grave sănătății umane, cum ar fi Escherichia coli.

 

Parametri de calitate microbiologică

O cantitate mare de microorganisme într-o probă indică faptul că nu au urmat în mod corespunzător recomandările de bază de igienă în timpul etapelor de cultivare, procesare și depozitare.

Tipuri de probe recomandate: orice probă (materie vegetală sau extract), a cărei calitate microbiologică trebuie cunoscută.

 

Parametri de măsurat:

  • Microorganisme aerobe totale
  • Ciuperci
  • Enterobacteriile

 

Microorganisme care indică calitatea sanitară

Testul constă în a ști dacă proba conține vreun microorganism care poate dăuna grav sănătății atunci când este consumată.

Parametri de măsurat: prezența sau absența microorganismelor indicator.

 

NOTĂ: Acest material este destinat exclusiv în scopul informării și reducerii riscurilor. Dacă aveți nevoie de un test oficial pentru punerea în vânzare a unui produs alimentar, vă rugăm să contactați ministerul sau autoritatea relevantă din țara dumneavoastră pentru a afla unde puteți efectua un test oficial al produsului dumneavoastră.