Planta de canabis este susceptibilă la o serie de boli în timpul tuturor fazelor de cultivare și este o practică obișnuită să se folosească o varietate de pesticide pentru a combate aceste riscuri. Totuși, având în vedere absența reglementării, nu există pesticide neecologice a căror utilizare este autorizată în plantele de canabis destinate consumului. Acest lucru constituie un risc pentru utilizatori din cauza reziduurilor de pesticide care pot fi lăsate pe plantă.

Acest lucru este deosebit de important în cazul extractelor, având în vedere că nu doar canabinoizii sunt concentrați, ci și orice reziduu de pesticide din materia vegetală. Deci, de exemplu, cantitatea de reziduuri de pesticide poate fi nedetectabilă în materia vegetală, dar depășește limitele recomandate atunci când se face un extract.

S-a înregistrat o creștere clară a producției de derivate de cânepă pentru consum. Unele companii care produceau deja cânepă în scopuri industriale (de exemplu, pentru fibre) au găsit o ieșire pentru materie vegetală nefolosită anterior, care este folosită acum pentru a face acest tip de produs pentru consum. Atunci când cânepa este produsă pentru fibre, utilizarea pesticidelor nu constituie o problemă de sănătate, deoarece produsul final nu va fi consumat. Cu toate acestea, reziduurile de pesticide care nu prezintă niciun risc atunci când produsul este utilizat pentru fibre pot constitui un pericol pentru sănătate dacă produsul urmează să fie consumat. Ca urmare, produsele din cânepă pentru consum preparate din culturi destinate producției de fibre prezintă un risc ridicat de contaminare cu pesticide.

 

Există laboratoare care pot oferi oricui dorește un test al reziduurilor de pesticide din produsele derivate din cânepă. Folosind două tehnici cromatografice diferite (cromatografie lichidă și gazoasă) pot fi identificate și cuantificate până la 200 de reziduuri de pesticide.

 

NOTĂ: Acest material este destinat exclusiv în scopul informării și reducerii riscurilor. Dacă aveți nevoie de un test oficial pentru punerea în vânzare a unui produs alimentar, vă rugăm să contactați ministerul sau autoritatea relevantă din țara dumneavoastră pentru a afla unde puteți efectua un test oficial al produsului dumneavoastră.