S-a demonstrat că canabisul are o capacitate puternică de a acumula metale grele în țesuturile sale. Într-adevăr, au fost efectuate cercetări cu privire la posibilitatea utilizării culturii de canabis ca modalitate de decontaminare a solurilor cu niveluri ridicate de metale grele.

Cultivarea canabisului în soluri poluate cu metale grele sau utilizarea îngrășămintelor de calitate scăzută în cultivarea canabisului poate duce la niveluri ridicate ale acestor metale în produsul final.

Farmacopeea americană pe bază de plante stabilește următoarele limite pentru metalele grele:

ContaminantDoza zilnică tolerabilă în micrograme
Arsenic10
Cadmiu4.1
Plumb6
Mercur2.0

 

Există servicii de analiză a reziduurilor de metale grele din materie vegetală, extracte și uleiuri din produse derivate din cânepă industrială.

Aceste analize folosesc ICP-MS pentru a cuantifica arsenul, plumbul și cadmiul și AA pentru a cuantifica mercurul. Se pot detecta și cuantifica până la 0,05 mg/kg de arsenic, 0,01 mg/kg de cadmiu și plumb și 0,1 mg/kg de mercur.

 

NOTĂ: Acest material este destinat exclusiv informațiilor și reducerii riscurilor. Dacă aveți nevoie de o analiză oficială pentru punerea în vânzare a unui produs alimentar, vă recomand să contactați ministerul sau autoritatea relevantă din țara dumneavoastră pentru a afla unde puteți face o analiză oficială a produsului dumneavoastră.