Read Time:1 Minute, 43 Second

Cercetătorii au descoperit că terpenii din planta de canabis sunt capabili să imite canabinoizii și să producă efecte similare pentru calmarea durerii.

Oamenii de știință de la University of Arizona Health Sciences au ajuns la concluzia că terpenele de canabis ar putea fi de fapt o „nouă țintă” pentru terapiile dureroase pentru cei care caută un tratament mai ușor, cu mai puține efecte secundare.

Cercetătorul principal dr. John Streicher, a declarat: „O mulțime de oameni iau canabis și canabinoizi pentru dureri. Suntem interesați de conceptul efectului de anturaj, ideea fiind că poate putem crește eficacitatea modestă a THC-ului pentru ameliorarea durerii și nu stimula efectele psihoactive, astfel încât să puteți avea un tratament mai bun”.

Cercetătorii au descoperit că terpenele de canabis, atunci când sunt folosite singure, imită efectele canabinoizilor și reduce senzația de durere. În plus, atunci când sunt combinate cu canabinoizi, efectele de ameliorare a durerii au fost amplificate fără o creștere a efectelor psihoactive.

Dr. Streicher a adăugat: „A fost neașteptat, într-un fel. A fost ipoteza noastră inițială, dar nu ne așteptam neapărat ca terpenii, acești compuși simpli care se găsesc în mai multe plante, să producă efecte asemănătoare canabinoizilor”.

 

Ce sunt terpenele?

Terpenele sunt hidrocarburi naturale, găsite în multe plante, inclusiv fructe și condimente. S-a constatat că compușii contribuie la aromele plantelor.

Termenii „terpene” și „terpenoide” sunt adesea folosiți interschimbabil. Cu toate acestea, din punct de vedere tehnic nu sunt același lucru. Terpenoizii sunt de fapt compușii formați atunci când terpenii suferă un fel de modificare chimică, cum ar fi uscarea sau încălzirea.

 

Funcțiile terpenelor

Aceste substanțe chimice pot da plantelor și extractelor lor o serie de proprietăți diferite. Pentru multe plante, terpenele sunt utilizate ca mecanism de apărare, de obicei prin parfumul lor, care poate respinge ierbivorele. De asemenea, poate atrage paraziți și prădători ai acestor erbivore.

Pe lângă protejarea plantelor, s-a constatat că terpenele au o serie de proprietăți medicinale și terapeutice. Acestea sunt cel mai probabil motivul pentru care oamenii au folosit plante în medicina tradițională și modernă de mii de ani.

Sursa

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment