Read Time:6 Minute, 5 Second

Canabisul poate oferi o mare varietate de efecte. De la concentrare sporită și revigorare, la relaxare și creativitate. În multe efecte, terpenele, elementele, care definesc diverse gusturi și arome de plante, condimentate, fructate, florale, au un rol important. În ultimii câțiva ani, mulți oameni de știință și utilizatori de canabis au cercetat potențialele beneficii și mecanisme prin care funcționează terpenele.

 

Ce sunt terpenele?

Terpenele din canabis sunt uleiuri aromatice, care sunt localizate în glandele de rășină ale plantei. Acestea sunt aceleași glande, care produc canabinoizi, elemente active de canabis.

 

Terpene naturale

Există între 80 și 100 de terpene diferite în canabis, care pot fi găsite și în alte plante. Sunt produse de multe ierburi, fructe și alte plante. În plus, chiar și unele animale folosesc terpene (de exemplu, omida Coada Rândunicii culege terpene de la plante și folosește mirosul pentru a se apăra împotriva prădătorilor).

Există două expresii care sunt folosite interschimbabil. Acestea sunt terpene și terpenoide. Din punct de vedere tehnic, ei descriu același lucru, totuși terpenoidele se găsesc în mod specific în materialul vegetal oxidat (de exemplu, când uscăm canabisul).

 

Terpene sintetice

În timp ce plantele produc terpene naturale, versiunile sale sintetice pot fi produse într-un laborator. Acestea pot fi folosite ca aditivi alimentari, sau pentru a crea gusturi și arome artificiale pentru diverse produse. Terpenele sunt folosite și în aromaterapie cu uleiuri esentiale (unele uleiuri conțin terpene sintetice, altele naturale).

 

Terpenele și efectele lor

Terpenele sunt molecule aromatice, care dau un gust și un miros specific plantelor. Acestea sunt motivul pentru care lavanda are faimoasa sa aromă liniștitoare, iar unele tulpini de canabis au miros și gust de citrice, floral sau chiar lemnos.

Cu toate acestea, puterea terpenelor depășește efectele nasului și a limbii. Deși s-a presupus de mult timp că doar canabinoizii au un rol în efectele canabisului, s-a dovedit că și terpenele au un rol important. Terpenele se pot lega de canabinoizii aceluiași receptor pentru a crea diferite efecte. Acest lucru face cunoștințele despre terpene și mai interesante, deoarece utilizatorii își pot personaliza experiența sau utilizarea medicinală.

Deoarece terpenele din canabis diferă de la o tulpină la alta, acesta este și motivul (în combinație cu canabinoizi) pentru care o tulpină de canabis stimulează și altele relaxează.

 

Terpenele din canabis

Terpenele din canabis nu diferă doar în ceea ce privește tulpinile, ci și de la o recoltă la alta. În timp ce canabisul are multe terpene, majoritatea cercetărilor se concentrează pe cele mai des întâlnite. Mai jos vă las o listă cu terpenele care se găsesc cel mai des în planta de canabis.

 

Mircen

Terpenul care se găsește cel mai frecvent în canabis. Aduce o esență pământească plină de ierburi și cuișoare. Mircenul poate fi găsit și în mango și ierburi precum busuioc și cimbru. Această terpenă este co-responsabilă pentru efectele calmante ale canabisului. Terpenul este cunoscut și pentru efectele sale antiinflamatorii și analgezice. Unii cercetători speculează că mircenul crește absorbția și activarea THC-ului. Are punctul de fierbere la 167 de grade Celsius.

 

Linalool

Linalool creează o aromă florală de lavandă în canabis. Se găsește și în lavandă. Cine este familiarizat cu uleiul esențial de lavandă, cunoaște beneficiile linalolului, care are proprietăți antiinflamatorii, anti-anxietate și analgezice. Există studii care cercetează utilizarea linalolului în tratarea afecțiunilor neurodegenerative precum Alzheimer. Punctul său de fierbere este de 198 de grade Celsius.

 

Terpinolenă

În mod similar, linalolului, terpinolena oferă, de asemenea, un efect calmant și o aromă florală blândă. De asemenea, conține mirosuri de plante și lemn. Această terpenă este un sedativ excelent și funcționează ca antibacterian și ca antioxidant. Pe lângă canabis, îl putem găsi și în nucșoară, chimen, mere și pini. Punctul său de fierbere este de 50 de grade Celsius.

 

Humulen

Humulenul este cunoscut printre terpene pentru efectele sale antiinflamatorii și aduce un miros calmant de pământ și lemn. Poate fi găsit și în coriandru, cuișoare, busuioc și hamei. Punctul său de fierbere este de 106 grade Celsius.

 

Ocimen

Terpenă de canabis, care combină aromele florale și de plante cu pinii. Această terpenă este excelentă în lupta cu intrușii, cum ar fi virușii și bacteriile. De asemenea, funcționează ca un decongestionant. Se găsește în mentă, busuioc, pătrunjel, piper și mango și are un punct de fierbere la 50 de grade Celsius.

 

Cariofilena

Fiecare tulpină de canabis cu un miros și gust puternic picant, cel mai probabil conține cantități mai mari de cariofilenă printre terpenele sale. Poate fi găsit în piper negru, scorțișoară și cuișoare. După cum era de așteptat, aduce o experiență condimentată cu arome de lemn, cuișoare și piper. Această terpenă este bună pentru a calma anxietatea și stresul, precum și pentru atenuarea durerii. Punctul său de fierbere ajunge la 130 de grade Celsius.

 

Guaiol

Guaiolul are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene. Datorită aromei de pin, este adesea comparată cu pinenul. De asemenea, funcționează ca un insecticid eficient. Spre deosebire de pinene, guaiolul nu este un ulei, ci alcool sesquiterpenoid. Punctul său de fierbere este de 92 de grade Celsius.

 

Limonene

Limonene este cunoscut pentru notele sale de citrice. Pe lângă fructe, se găsește și în mentă, rozmarin și ienupăr. Are efecte anti-anxietate și anti-depresive. În plus, poate funcționa și în lupta împotriva tumorilor și este legat de proprietăți antiinflamatorii și analgezice. Punctul său de fierbere este la 176 de grade Celsius.

 

Pinen

După cum sugerează și numele, pinenul se găsește în mod obișnuit în acele de pin și are o aromă de pin. Este prezent și în ierburi precum rozmarin, pătrunjel, busuioc și mărar. Pinenul poate fi folosit pentru a calma efectele THC-ului. De asemenea, are proprietăți analgezice, anti-anxietate, antiinflamatoare și antitumorale. Mai mult, are mare succes și în tratarea astmului. Punctul său de fierbere este de 155 de grade Celsius.

 

Bisabolol

Se găsește în mușețel și are o aromă florală dulce și blândă. Cu proprietățile sale antiinflamatorii și analgezice, este excelent în atenuarea durerii. În plus, are proprietăți antimicrobiene și este un excelent antioxidant. Punctul său de fierbere este de 153 de grade Celsius.

 

Camphenol

Terpenul, care se găsește și în substanțe puternic aromate, cum ar fi uleiul de camfor, terebentina, ghimbirul și citronela. Camphenolul are un miros lemnos. Cercetările sugerează că ar putea ajuta la reglarea colesterolului. Punctul său de fierbere este de 159 de grade Celsius.

 

Geraniol

Are un parfum dulce floral, care ne amintește de mușcată. Datorită acestui fapt, este una dintre cele mai populare terpene din cosmetice și produse de relaxare. Are multe efecte benefice, cum ar fi neuroprotecție, proprietăți antitumorale, antioxidante, antibacteriene și antivirale. Punctul său de fierbere este de 230 de grade Celsius.

 

Valencen

Se găsește în portocale și are un miros de citrice. Este grozav pentru combaterea inflamației și s-a dovedit că funcționează ca un repelent împotriva insectelor. Punctul său de fierbere este de 123 de grade Celsius.

 

Terpineol

Se găsește adesea în tulpinile de canabis cu niveluri ridicate de pinen. În mod similar, cu pinenul, are un miros proaspăt, de pini. Această terpenă se găsește și în mulți copaci, de la pini până la eucalipt. Unele dintre proprietățile sale terapeutice includ efectul antiinflamator, antitumoral și antibiotic. De asemenea, funcționează ca un tratament calmant pentru anxietate. Punctul său de fierbere este de 219 grade Celsius.

 


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment