Read Time:2 Minute, 7 Second

Super Cropping este o metodă folosită de cultivatori pentru a controla înălțimea plantelor (generând o schimbare hormonală care retrimite energia disponibilă pentru fructele și ramurile inferioare) și pentru a crește recolta.

Super Cropping este o tehnică care poate provoca stres plantei dacă este făcută în exces dar poate crește și producția de muguri dacă este făcută așa cum trebuie. În acest capitol vom discuta despre cum să aplicăm tehnica Super Cropping, împreună cu avantajele și dezavantajele sale.

Vârful principal al plantei

Plantele de canabis cresc și se ramifică într-o ierarhie mare, respectând punctul său principal. Toți hormonii și celulele vegetale vor absorbi, sintetiza și satisface nevoile etichetate în funcție de punctul principal (acolo este transmis cel mai mare flux de energie – vârful principal – mugurele din centru – vârful apical).

 

Aplicarea Super Cropping

Tehnica este simplă:

– Se lasă planta să crească la dimensiunea dorită.

– Se selectează vârful și se aplică tehnica.

– Referindu-ne la vârf, lăsând o distanță între 10 și 20 de centimetri (folosind degetul mare și arătător): Se strânge tulpina până se simte că fibrele sunt rupte și (în timp ce se apasă) se îndoaie tulpina la 90 de grade.

După 24 de ore, vom vedea că planta se întoarce să ridice vârful semi-îndoit (prezentând semne de calus în zona cutelor). Rezultatul se va vedea la recoltare, adică o creștere între 10%-20% a producției de muguri.

 

Modificarea structurii naturale a plantei

Când un cultivator modifică structura naturală a plantei, va ști că în ea apar reacții. Super Cropping poate fi de ajutor cultivatorilor (înălțime limitată), pe lângă faptul că îi ajută să îmbunătățească producția per plantă și cantitatea de rășină. Această modificare hormonală în liniile directoare ale plantei este folosită de mulți cultivatori în toate culturile.

 

Sfaturi în aplicarea tehnicii Super Cropping

Am vorbit mai devreme despre lăsarea unei distanțe de 10 cm și 20 cm. De ce între 10 și 20 de cm? Mai puțin de 10 cm nu este recomandat deoarece generează puține beneficii iar mai mult de 20 cm poate deveni o problemă deoarece secțiune este prea groasă sau lemnoasă și se poate rupe.

Tehnica ”Super Cropping”, bine aplicată, este extrem de utilă pentru a crește producția pe plantă în interior și exterior. Un plus la această tehnică este că odată ce aplicăm tehnica Super Cropping, nu doar că generăm un plus de muguri dar lăsăm lumina să pătrundă și la ramurile inferioare și mai mult de atât, vom avea plante la aceeași înălțime.

 


Acest atricol este strict în scop educațional și informativ.


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment