Read Time:2 Minute, 0 Second

În această postare voi vorbi despre tehnica FIM. FIM înseamnă „Fuck I Messed” și este una dintre acele tehnici non-agresive, mai eficiente pentru controlul înălțimii plantei. În plus, această tehnică poate rezulta atât de utilă pentru a multiplica numărul de vârfuri și prin derivare pentru a îmbunătăți randamentul culturii.

Tehnica FIM este una dintre acele metode descoperite din greșeală, de un cultivator care, fără să vrea, află mai târziu că a fost una dintre cele mai bune tehnici de control al înălțimii plantei și înmulțirea vârfurilor în creștere.

Teoria aplicată acestei tehnici se bazează pe secționarea lăstarului superior al fiecărei ramuri, astfel încât mai târziu plantele arată o înmulțire a vârfurilor sale, îmbunătățindu-i lățimea și acoperind o suprafață orizontală mai bună.

 

Principalele beneficii ale tehnicii FIM

  • Sunt necesare mai puține plante pentru a acoperi o anumită zonă
  • Se poate cultiva planta într-un growroom relativ mic de înălțime
  • Îmbunătățirea randamentelor totale
  • Plantă mai deasă

 

Când ar trebui să aplicăm această tehnică?

Tehnica FIM este foarte interesantă pentru toate tipurile de plante și cicluri, precum și pentru plantele care vor fi menținute în stadiu vegetativ continuu – plante mamă – pentru producția de clonare.

De asemenea, poate fi foarte util în cultivarea în aer liber atunci când cultivatorul este interesat să mărească suprafața orizontală de acoperire, în loc să lase planta să crească liberă. Oricum, această tehnică ușoară ar trebui aplicată în faza vegetativă a plantelor, pentru a obține o plantă stufoasă cu mai multe ramuri.

Dacă intenția noastră este să păstrăm înălțimea plantei, ar trebui să începem să aplicăm tehnica FIM la ppantele tinere, odată ce plantele ating 3-4 lăstari. În acest fel vom începe să-i înmulțim vârfurile încă din primele etape. Această practică se poate face la infinit, pentru că, în timp ce planta va fi încă în stadiu vegetativ, noi am putea face vârf după vârf fără limite.

 

Cum se aplică FIM canabisului?

Acestea fiind spuse, voi explica cum se procedează cu FIM la plantele de canabis, fără riscuri și cu eficacitate maximă.

1: Alegem punctul concret unde să plasăm această tehnică: Ne concentrăm viziunea în vârful plantei – sau în oricare dintre ramurile laterale.

2: Cu ajutorul unui cutter, bisturiu sau foarfece, facem o secțiune din 80% din lăstarul superior.

3: Așteptăm câteva zile până când ies noile ramuri, apoi aplicăm din nou.

 


Acest articol este strict în scop informativ și educațional!


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment