Tehnica de cultivare Main-Lining

Val
Read Time:5 Minute, 0 Second

Main-Lining este o altă tehnică bine-cunoscută pentru a obține recolte mai mari de la plante. Main-Lining este o tehnică avansată care combină diferite metode de tăiere pentru a obține o distribuție eficientă a energiei de-a lungul întregii plante, deci randamente mai mari. În această postare voi detalia cum trebuie aplicată metoda Main-Lining plantelor, în interior și în aer liber, pentru a obține o structură mai bună a plantei și a mugurilor.

 

Ce înseamnă Main-Lining?

Main-Lining este o expresie pentru a defini conceptul acestei tehnici. Această tehnică își ia numele din voința de a folosi doar tulpinile principale ale plantei. Tulpina principală creează un loc pentru a distribui în mod egal energia plantei de la rădăcini la fiecare mugure. Pentru a aplica această tehnică (numită de un cultivator cunoscut sub numele de Nugbuckets), vom face un topping din mugurele principal, apoi un LST, precum și o tăiere joasă a ramurilor.

 

Avantajele tehnicii de cultivare Main-Lining

Aplicarea acestei tehnici are multe avantaje, cum ar fi:

  • Controlează înălțimea plantei
  • Distribuție egală a energiei de-a lungul întregii plante
  • Minimizarea pierderii de grame sub formă de muguri mici
  • Muguri egali
  • Muguri mai groși
  • Controlează întinderea
  • O mai bună adaptare în orice loc

Odată ce această tehnică este aplicată în faza vegetativă, în faza de înflorire nu mai trebuie să faceți nimic.

 

 

Explicarea tehnicii Main-Lining pas cu pas

Pasul 1: Se lasă planta să crească normal până când răsadurile au 5-6 noduri.

Urmând recomandările lui Nugbuckets, momentul optim pentru a continua cu acest pas este atunci când plantele și-au dezvoltat primele 5-6 noduri. Se poate face mai târziu, dar tot timpul prelungit se va pierde, deoarece planta ar cheltui energie de fiecare dată când modificăm ceva la ea. Este important de observat că planta ar trebui să continue să crească. Nu se face niciodată tehnica Main-Lining unei plante care a început să înflorească.

 

Pasul 2: Se taie trunchiul principal (vârful) după a treia pereche de frunze (după 3 noduri).

După acest pas, planta ar trebui să aibă doar 3 noduri.

 

Pasul 3: Se taie tot ce a crescut sub al treilea nod

Fiecare frunză ce s-a dezvoltat sub cel de-al 3-lea nod, inclusiv cotiledoanele, se îndepărtează. Al treilea nod va fi noul centru de distribuție al plantei care va trimite toată energia și va permite dezvoltarea acestui nod.

Deci, scopul acestui pas este de a păstra doar cele două noi rămurici care se nasc în cel de-al treilea nod, astfel încât rădăcinile vor trebui doar să trimită energie până în acest punct. Acest lucru va permite plantei să distribuie energia în toate părțile plantei.

 

Pasul 4: Ghidarea noilor ramuri într-un unghi de 90º

În acest moment, ar trebui să ghidăm cele două ramuri rămase la un unghi de 90º. Fiecare tulpină are propriul său timp de creștere. Unele tulpini răspund mai bine pentru a fi ghidate și legate, în timp ce altele nu.

Cunoașterea plantelor cu care lucrăm ajută foarte mult, dar în cazul în care ne este frică să generăm o mișcare prea rapidă, trebuie doar să acordăm plantelor un timp suplimentar între acești pași pentru a vedea cum reacționează.

Pentru a lega noile ramuri, se poate folosi orice cu excepția unui lucru care ar putea tăia planta. Sârmă de grădinărit, cârlige sau orice relativ rigid care permite să fie modelat ar putea fi bune.

 

Pasul 5: Lăsăm planta să crească viguros și tăiem din nou vârfurile într-un mod simetric pentru a dubla numărul de rețea. Așteptăm până când planta reîncepe să crească rapid și sănătos din nou.

Vom recunoaște când este momentul exact să continuăm cu acest pas când vom vedea că principalele ramuri încep să se întindă sănătoase.

Odată ce plantele își arată din nou dezvoltarea, este important să ne concentrăm asupra noilor sale ramuri principale. Alegerea liniilor sale principale este important pentru eficiența structurii plantei.

Odată alese nodurile, va trebui să facem din nou o tăiere a părții superioare a fiecărui vârf principal. Pentru acest pas este recomandat să păstrăm frunzele sub nod pentru o perioadă, deoarece acest lucru îi va stimula dezvoltarea.

De fiecare dată când facem o tăiere (topping), dublăm numărul de rețea al plantei, așa că odată făcut acest pas vom avea dublul rețelei decât în ​​pasul 4.

 

Pasul 6: Tăierea frunzelor crescute sub noile ramuri

Cel mai important lucru este să renunțăm la toate frunzele de sub ramuri, deoarece intenția noastră este să spunem plantei să-și trimită toată energia către noile ramuri.

 

Pasul 7: Repetăm pașii 5 și 6 până când obținem numărul de ramuri dorit ( 8, 16 sau 32 de ramuri).

După cum am explicat anterior, de fiecare dată când facem un topping, dublăm numărul de ramuri. În esență, pentru că împărțim vârful principal în două de fiecare dată când tăiem. Astfel, putem tăia planta o dată pentru a obține 2 vârfuri, de două ori pentru a obține 4, de trei ori pentru a obține 8 și așa mai departe.

 

Pasul 8: Așteptarea creșterii

Acum trebuie doar să așteptăm ca planta să crească. Spre deosebire de multe alte tehnici de creștere, Main-Lining este un proces de încărcare frontală. Odată terminat pasul 7, nu mai sunt multe de făcut, doar să ne menținem planta sănătoasă.

 

 

Main-Lining la plantele auto-înfloritoare (auto-flowering)

Main-lining ca tehnică este excelentă pentru aproape toate plantele și tulpinile, cu excepția plantelor auto-flowering. Acestor tulpini automate nu le plac tunderile, mai exact, nimic care le-ar putea cauza stres. Dacă tulpinile auto-înfloritoare suferă de orice stres cât de mic, randamentele vor fi minime.

Dacă vă aflați într-o țară unde cultivarea canabisului este permisă și vreți să cultivați plante auto-înfloritoare, vă recomand să nu utilizați tehnica Main-Lining. Am încercat multe în acest domeniu însă această tehnică este potrivită doar pentru tulpinile clasice.

 


Acest articol este strict în scop informativ și educațional!


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Originea și istoria tulpinii Skunk

Skunk este una dintre cele mai populare tulpini din întreaga lume. Cu toate acestea, utilizarea acestui nume a fost diversificat, iar astăzi există multe locuri în care ”Skunk” este o modalitate generică de referire la tulpini de canabis cu niveluri ridicate de THC. Totuși, există o poveste, în vremea când […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!