Read Time:5 Minute, 17 Second

Uleiul Rick Simpson (RSO) este un extras foarte potent de canabis care conține o mare parte din profilul plantei originale. Spre deosebire de majoritatea extractelor de canabis, RSO este un ulei gros, foarte închis la culoare, mai degrabă decât galben auriu sau chihlimbar. RSO este adesea ingerat printr-o seringă, dar este, de asemenea, folosit ca topic, cartuș de vape sau comestibil.

Acest extract de canabis foarte concentrat este extrem de puternic, ceea ce face ca dozarea precisă să fie mai importantă ca niciodată, mai ales dacă doriți să evitați unele dintre posibilele sale efecte secundare. În plus, RSO este un extract surprinzător de versatil, cu o mulțime de utilizări convenabile și oferă multe beneficii organismului.

 

Dozarea RSO

Pentru cei care nu știu încă ce este RSO, acest ulei este un extract din planta de canabis și poate conține peste 90% THC. RSO poate fi consumat într-o varietate de moduri. Versatilitatea sa este similară cu alte opțiuni de canabis, inclusiv uleiul CBD. Ca și în cazul CBD-ului, oamenii apelează la RSO pentru a răspunde mai multor nevoi medicale. De exemplu, cineva care caută tratament pentru afecțiuni ale pielii sau mușchilor poate utiliza RSO local. Cineva care caută o ușurare prelungită și mai substanțială poate opta pentru un comestibil. Cei care doresc un debut mai rapid pot apela la o aplicație de inhalare sau sublinguală.

Nevoile și condițiile unice ale fiecărei persoane fac dificilă alegerea ideală pentru toți pacienții. Cu toate acestea, datorită versatilității, potenței și profilului complet al plantei, RSO este o alegere foarte apreciată pentru persoanele cu afecțiuni care variază de la cancer, la astm sau scleroză multiplă.

Ca și în cazul oricărui produs de canabis, fiecare metodă de consum are propriile sale avantaje și dezavantaje. Este bine să le cunoașteți pe fiecare pentru a alege care funcționează cel mai bine pentru nevoile voastre unice.

 

Aplicare topică

S-a raportat că RSO ajută la tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, de la melanom la piele uscată și sensibilă. Cu o serie de beneficii medicale posibile, pacienții pot fi obligați să aplice cantități mari de unguent pe piele. În schimb, pentru început doza de RSO ar trebui să fie o doză mică. Aplicați o cantitate de RSO care să acopere zona afectată. Apoi, aplicați un bandaj. Schimbați-vă pansamentul la fiecare câteva ore, reaplicând RSO după fiecare schimb de bandaj.

 

Seringă RSO

Seringile sunt modalități excelente de a administra o doză măsurată de RSO. Acest beneficiu se aplică în special pacienților cu cancer, durere cronică și alte afecțiuni care necesită doze precise.

Dozarea RSO prin intermediul unei seringi aderă adesea la un plan de mai multe săptămâni. Prima săptămână necesită de obicei o jumătate de doză care crește în luna următoare. În următoarele șase săptămâni, pacienții consumă adesea un gram pe zi. Amintiți-vă că aceste doze și frecvențe se vor schimba în funcție de condițiile dumneavoastră, de reacțiile la RSO și de toleranța și experiența dumneavoastră cu canabisul.

 

Comestibile RSO

Comestibilele sunt opțiuni excelente pentru persoanele care doresc rezultate prelungite, mai substanțiale. Spre deosebire de opțiunile sublinguale, topice și vaporizate, comestibilele au un efect mai greu după ce trec prin procesul digestiv. Această călătorie prin corp înseamnă adesea că efectele nu vor apărea până la 30-100 de minute după consumarea alimentelor. Cu toate acestea, unele alimente și băuturi infuzate scurtează așteptarea la aproximativ 15 până la 30 de minute.

Atenție! Comestibilele pot fi înșelătoare. Datorită debutului lent și potenței crescute, este ușor să folosiți prea mult, ajungând cu o experiență neplăcută. Atât pacienții, cât și consumatorii de agrement ar trebui să ia în considerare metoda de pornire scăzută, lentă. Consumați 5 miligrame sau mai puțin pentru a început.

 

Tabel de dozare RSO

Luați în considerare lista de opțiuni de consum de mai jos, adaptate consumatorilor noi sau mai puțin frecvenți, atunci când vă aflați doza ideală de RSO.

 

Ghidul RSO pentru începători

Metodă Dozare pentru începători
Topiccât o treime până la jumătate de bob de orez, administrat la fiecare opt ore
Sublingualcât o treime până la jumătate de bob de orez, administrat zilnic
Comestibilecât o treime până la jumătate de bob de orez, luat zilnic
Vapecât o treime dintr-un bob de orez, administrat zilnic

 

Pacienții pot avea nevoie de timp pentru a se adapta la efectele RSO și la dozele variate ale acestuia. Pacienții raportează schimbări în timp, cu diferențe semnificative vizibile atunci când trec la o doză de un gram pe zi. Cei care doresc să urce nivelul trebuie să urmeze un regim precum cel detaliat în această diagramă de dozare RSO:

 

Tabel de dozare RSO

ZiuaDoza
1-7cât o jumătate de bob de orez în fiecare zi
8-11cât un bob întreg de orez în fiecare zi
12-15cât 2 boabe de orez pe zi
16-19cât 4 boabe de orez pe zi
20-23cât 8 boabe de orez pe zi
24-27jumătate de gram pe zi
28-30un gram în fiecare zi

 

Regimul RSO

Dacă doriți să încorporați RSO pe termen lung în viața dvs., luați în considerare următorul tabel de dozare RSO:

 

Diagrama de dozare a RSO pe termen lung

SăptămânaDozare
1-3Un sfert de picătură de seringă, administrată la fiecare opt ore
4Creșteți doza până la jumătate de picătură dintr-o seringă, administrat la fiecare opt ore
5Creșteți doza la o picătură dintr-o seringă, administrată la fiecare opt ore
6Creșteți doza la două picături dintr-o seringă, administrate la fiecare opt ore
7-12Creșteți doza la un gram sau trei picături dintr-o seringă, administrate la fiecare opt ore
Pe parcursDupă 90 de zile, pacienții au nevoie de obicei de doar unul sau două grame lunar, în total opt până la 16 picături dintr-o seringă, pentru a-și menține nivelurile de bază de canabinoizi.

 

Se recomandă pacienților să consume o cantitate mică în fiecare zi pentru a ajunge la acest punct.

  • Se recomandă pacienților să consulte un medic specialist înainte de a începe un tratament cu RSO.
  • Uleiurile RSO, având un conținut foarte ridicat de THC, sunt ilegale în România.
  • Tratamentele cu RSO sunt recomandate doar de medici specialiști și doar în țările unde canabisul medicinal este legal.

 

Acest material este strict în scop informativ și educațional!

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment