Read Time:6 Minute, 12 Second

Privind povestea din spate a unei tulpini de canabis este întotdeauna fascinant, dar din când în când, studiezi o tulpină și găsești un pedigree care garantează succesul. În acest material, centrul atenției cade asupra unei astfel de tulpini – Super Silver Haze. Poate că ați auzit de această tulpină cu dominanță Sativa, poate ați încercat-o – dar dacă nu cunoașteți originile, vă îndemn să citiți mai departe.

 

Originea Super Silver Haze

Povestea lui Super Silver Haze începe în anii 1990, un fel de ”era de aur” pentru canabis. White Widow, Sour Diesel, OG Kush și Jack Herer sunt doar câteva dintre tulpinile clasice care au apărut în această perioadă, iar spațiul canabisului a fost fertil pentru apariția unei tulpini cu adevărat legendare.

Omul din spatele tulpinii Super Silver Haze este cineva bine-cunoscut în comunitatea canabisului: Nevil Schoenmakers. O scanare rapidă a CV-ului său vă va impresiona cu siguranță – Schoenmakers a fondat prima bancă de semințe de canabis, ”The Seed Bank of Holland”, în anii 1980, și are distincția de a fi prima bancă de semințe care face publicitate direct publicului, prin intermediul revistei ”High Times”. De fapt, High Times l-a numit pe Schoenmakers „Regele canabisului” în 1985 și, fidel titlului său, va deveni primul crescător care a exportat semințe de canabis în SUA și în întreaga lume din Olanda.

În 1991, Schoenmakers a vândut Banca de semințe către ”Sensi Seeds”, dar a rămas principalul crescător pentru o perioadă. El a continuat apoi să formeze ”The Green House Seed Company” cu Arjan Roskam, un crescător și antreprenor olandez. Nu a durat mult până când parteneriatul a plătit dividende, deoarece, în 1995, White Widow de la Green House avea să câștige primul loc la ”Cannabis Cup”.

După cum știu crescătorii de succes, o tulpină solidă are nevoie de genetică solidă de la părinți solidi, dar și de trăsături remarcabile. Arjan Roskam a produs Super Silver Haze încrucișând Original Haze, Northern Lights #5 și Skunk #1. Nicio surpriză, deci, că urmașii s-ar dovedi a fi remarcabili. Genealogia Super Silver Haze este o trinitate a regalității canabisului: Skunk, Northern Lights și Haze. Fiecare dintre aceste tulpini părinte a adus ceva unic consumatorilor și crescătorilor. Skunk a contribuit la caracteristicile sale robuste de creștere și rezistența de neegalat. Northern Lights, o legendă în sine, a infuzat Super Silver Haze cu potența sa psihoactivă profundă și ușurința în creștere, făcând-o accesibilă unei game mai largi de cultivatori. Haze, al treilea pilon, a adăugat high-ul sativa prin excelență – înălțător, cerebral și energic. Această combinație a creat o tulpină care nu numai că era puternică, dar avea și un profil de creștere remarcabil și un echilibru rafinat de efecte.

Ascensiunea Super Silver Haze

Popularitatea sa a rezultat din calitatea sa constantă, efectele puternice și versatilitatea. Această tulpină a devenit sinonimă cu o experiență sativa premium și va continua să fie, fără îndoială, cea mai mare sativa a epocii. Primul captând inimi în Olanda, aclamația tulpinii s-a răspândit rapid în fiecare colț al globului. La sfârșitul anilor ’90, a devenit un element de bază în cafenele și dispensare, marcându-și teritoriul de la canalele șerpuite din Amsterdam până la străzile pline de viață din California și nu numai. Pe măsură ce s-a răspândit vestea, Super Silver Haze a devenit o experiență obligatorie pentru cunoscătorii de pretutindeni. A devenit un subiect frecvent în publicațiile, forumurile și comunitățile de canabis. Influența sa s-a extins dincolo de simplul consum; a inspirat o generație de crescători și cultivatori, ducând la crearea a numeroase tulpini hibride și variante.

Aprecierea publicului a fost egalată cu aprecierea criticilor, deoarece Super Silver Haze a obținut primul loc la cel mai prestigios concurs de canabis de pe planetă – The High Times Cannabis Cup – în 1997. Dovedindu-se a fi la fel de cuceritoare ca legendara echipa Chicago Bulls de la începutul anilor 1990, Super Silver Haze a continuat să obțină o treime în campionat fără precedent, obținând din nou primul loc în 1998 și încă o dată în 1999. Nu a fost egalat de o tulpină de canabis și probabil că nu va fi niciodată. Green House a continuat să producă tulpini câștigătoare, fiind specializați în tulpini ”Haze”, inclusiv Haze#1 în 2006 și Super Lemon Haze, care a obținut premii pe primul loc în 2008 și 2009.

 

Cultivarea Super Silver Haze

Dificultatea de a crește SSH este medie spre mare. Ca sativa, preferă o temperatură mai ridicată pentru a înflori, ceea ce poate însemna să aveți o grijă suplimentară în ceea ce privește controlul și gestionarea mucegaiului. Din aceste motive, mulți consideră că cultivarea Super Silver Haze este mai ușor de făcut în interior, unde temperaturile pot fi setate și plantele pot fi lăsate să prospere și să funcționeze fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la climă. Dezavantajul cultivării în interior este că cei cu spațiu limitat pot găsi provocări suplimentare, deoarece SSH este o sativa care poate ajunge și la 2 metri înălțime. Luați în considerare acest lucru în prealabil și asigurați-vă că aveți spațiu suficient.

Cultivarea în interior vă oferă, de asemenea, o mulțime de spațiu pentru antrenamentul plantelor pentru a ajuta la creșterea recoltelor – Super Silver Haze oferă recolte bune, dar un grad de pregătire a plantelor va pompa acele cifre finale până la maximum.

Din punct de vedere al mugurilor, Sativa necesită, în general, puțin mai puțină hrănire decât Indica, așa că țineți cont de acest lucru și veți rămâne ferit de arsurile de nutrienți. Perioada de înflorire durează în jur de 9-11 săptămâni, iar, în plus, Super Silver Haze are o bună rezistență la dăunători și ciuperci.

 

Gustul și aroma Super Silver Haze

Profilul de aromă al acestei tulpini este un amestec complex, care provine din strămoșii Haze, Skunk și Northern Lights. Pe măsură ce inhalați, iese la iveală un caracter Haze pronunțat, frumos completat de nuanțe de pin și lemn. Terpenele predominante, Mircenul, Limonenul și Cariofilenul, sunt vizibile distinct. Profilul terpenic al Super Silver Haze acoperă și beneficii terapeutice. Mircenul, cu proprietățile sale sedative, aduce un efect calmant. Cariofilenul oferă beneficii antiinflamatorii, în timp ce Limonenul adaugă o explozie de citrice care ridică starea de spirit. Împreună, aceste terpene creează o experiență holistică care încântă simțurile și calmează corpul.

Efectele Super Silver Haze

Experiența Super Silver Haze este unică, cu un parfum lemnos inițial, urmat de dulceața fructată a lui Skunk și subtilități metalice din Northern Light la expirare. Efectul este imediat, euforic și puternic, iar Green House afirmă că conținutul de THC al lui Super Silver Haze este de 26,5%. Această varietate extrem de psihoactivă este ideală pentru diverse ocazii, fie că este vorba de o petrecere sau de o sesiune de brainstorming creativă. Încurajează activitatea și își menține impactul pe o perioadă îndelungată.

 

Gând final

Pentru ca o tulpină de canabis să reziste testului timpului, trebuie să ofere calitate în multe domenii. Unele tulpini obțin statutul numai prin nume sau prin aromă, iar unele primesc o mână de ajutor fiind în locul potrivit, la momentul potrivit. Super Silver Haze și-a atins notorietatea din toate motivele – este pur și simplu o tulpină remarcabilă, crescută dintr-o sfântă trinitate de genetică. În ciuda faptului că are peste 30 de ani, este încă la mare căutare și încă îi depășește pe mulți dintre contemporanii săi. Dacă nu ați încercat una dintre cele mai bune Sative de pe planetă, este timpul s-o faceți.

 


Distribuie și tu:

Leave a Comment