Read Time:3 Minute, 48 Second

Canabisul este cunoscut pentru diferitele sale subspecii, fiecare cu caracteristicile sale unice, modelele de creștere, efectele și utilizările lor pe plan recreativ, spiritual sau medical.

 

Canabis Sativa

Plantele Sativa sunt ușor de recunoscut după înălțimea lor falnică, ajungând adesea la peste 2 metri atunci când sunt cultivate în aer liber. Au un spațiu internodal lung și ramuri subțiri, ceea ce le dă un aspect subțire, asemănător unui copac. Frunzele Sativa sunt înguste și au frunze subțiri, ascuțite.

Caracteristici de creștere: Tulpinile Sativa au o fază de creștere vegetativă relativ lungă, necesitând mai mult timp pentru a se maturiza înainte de a trece la stadiul de înflorire. Ele prosperă în climă caldă și tropicală, cu sezoane de creștere prelungite. Plantele Sativa sunt adaptate să crească înalte și să capteze lumina soarelui.

Efecte: Tulpinile Sativa sunt renumite pentru efectele lor înălțătoare și energizante atât asupra minții, cât și asupra corpului. Nivelul cerebral pe care îl produc tinde să sporească creativitatea, sociabilitatea și concentrarea. Sativa sunt adesea asociate cu utilizarea în timpul zilei și sunt favorizate de artiști, intelectuali și persoane care caută o experiență activă și stimulatoare.

Aromă: Profilurile terpenice ale tulpinilor Sativa pot varia foarte mult, contribuind la o gamă largă de mirosuri și arome. Terpenele comune găsite în tulpinile Sativa includ limonen (citrice), pinen (pin) și terpinolen (pe bază de plante). Aceste terpene pot crea experiențe senzoriale complexe și plăcute.

Utilizări medicale: Tulpinile Sativa sunt adesea folosite pentru a atenua simptomele depresiei, anxietății și tulburărilor de atenție datorită efectelor lor înălțătoare. De asemenea, pot ajuta la combaterea oboselii și la stimularea apetitului, făcându-le potrivite pentru pacienții cu anumite afecțiuni medicale.

 

Canabis Indica

Plantele Indica au un aspect semnificativ diferit de Sativa. Ele sunt caracterizate prin statura lor mai scurtă, de obicei variind de la 0,6 la 1,2 metri în înălțime. Plantele Indica sunt stufoase, cu ramuri dens împachetate și frunze mari și late.

Caracteristici de creștere: Tulpinile Indica au o perioadă de înflorire mai scurtă și un ciclu general de creștere comparativ cu Sativa. Acest lucru le face potrivite pentru cultivarea în interior și în aer liber în diferite climate. Structura compactă și adaptabilitatea Indica a făcut-o o favorită printre cultivatori.

Efecte: Tulpinile Indica sunt cunoscute pentru efectele lor profund relaxante și sedative, atât mental, cât și fizic. Ele tind să inducă o stare calmă și liniștită, făcându-le ideale pentru ameliorarea stresului, gestionarea durerii și relaxare. Tulpinile Indica sunt adesea alese pentru utilizare seara sau noaptea.

Aromă: Profilurile de aromă ale tulpinilor Indica prezintă frecvent note pământești, picante și uneori dulci. Terpenele comune găsite în Indica includ mircenul (pământesc) și cariofilenul (picant), care contribuie la mirosurile și aromele lor distincte.

Utilizări medicale: Tulpinile Indica sunt utilizate în mod obișnuit pentru a gestiona durerea cronică, anxietatea și tulburările de somn. De asemenea, sunt eficiente în ameliorarea spasmelor musculare, inflamației și tensiunii.

 

Canabis Ruderalis

Plantele Ruderalis sunt cele mai mici și mai puțin robuste dintre subspeciile de canabis. Ele ating de obicei înălțimi de 0,3 până la 0,8 metri și au o structură compactă, cu ramificație redusă. Frunzele Ruderalis au o formă similară cu frunzele Indica, dar sunt mai mici.

Caracteristici de creștere: Tulpinile Ruderalis sunt cunoscute mai ales pentru capacitatea lor autoflowering. Spre deosebire de tulpinile Sativa și Indica, care se bazează pe schimbările ciclurilor de lumină pentru a declanșa înflorirea, plantele Ruderalis trec la stadiul de înflorire în funcție de vârstă. Acest lucru are ca rezultat un ciclu de viață mai scurt, ceea ce le face ideale pentru regiunile cu sezoane de creștere scurte.

Efecte: Tulpinile Ruderalis au un conținut mult mai mic de THC în comparație cu omologii lor Sativa și Indica. Prin urmare, ele nu sunt cultivate în mod obișnuit pentru uz recreativ și nu produc efectele psihoactive asociate în mod obișnuit cu canabisul.

Aromă: Tulpinile Ruderalis au arome mai puțin pronunțate în comparație cu tulpinile Sativa și Indica. Ele tind să aibă un miros mai blând și mai puțin distinctiv.

Utilizare: Deși tulpinile Ruderalis nu sunt cultivate în mod obișnuit pentru uz recreativ, ele servesc unor scopuri valoroase în creșterea canabisului. Crescătorii încrucișează adesea Ruderalis cu tulpini Sativa sau Indica pentru a crea hibrizi cu înflorire automată, datorită ciclului lor scurt de viață și rezistenței.

 

Tulpini hibride

Pe lângă aceste trei subspecii primare, pasionații de canabis au dezvoltat nenumărate tulpini hibride. Hibrizii sunt rezultatul încrucișării tulpinilor Sativa și Indica pentru a crea noi soiuri cu caracteristici, efecte și arome specifice. Hibrizii permit cultivatorilor și consumatorilor să se bucure de o gamă largă de experiențe adaptate preferințelor lor.

 


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment