Studiu – Pacienții cu dureri cronice au renunțat la medicamente analgezice după tratamente cu canabis medicinal

Val 2
Read Time:1 Minute, 9 Second

Haifa, Israel: Pacienții diagnosticați cu durere cronică s-au simțit mai bine după consumul de canabis medical și mulți dintre ei reduc sau elimină consumul de medicamente analgezice în timp, conform datelor longitudinale publicate în ”European Journal of Pain”.

O echipă de investigatori israelieni a evaluat siguranța și eficacitatea tratamentului cu canabis medical pe o perioadă de un an la pacienții cu durere cronică. Majoritatea pacienților din studiu au consumat canabis prin fumat.

După tratament, intensitatea medie a durerii pacienților a scăzut față de valoarea inițială cu 20%. Aproape jumătate dintre subiecții care folosiseră medicamente analgezice la începutul studiului nu le mai foloseau la sfârșitul studiului.

 

Autorii au raportat:

„43% dintre pacienții care folosiseră medicamente analgezice înainte de inițierea tratamentului cu canabis medical, nu le mai foloseau. Acest lucru a fost valabil pentru toate clasele de medicamente analgezice, inclusiv analgezice fără prescripție medicală, antiinflamatoare nesteroidiene, anticonvulsivante și antidepresive. În ceea ce privește consumul de opiacee, 24% și 20% dintre participanții care folosiseră opioide slabe, respectiv puternice, au încetat să le mai folosească după 12 luni”.

Aceștia au concluzionat:

„Acest studiu oferă dovezi suplimentare pentru efectele canabisului medical asupra durerii cronice și a simptomelor asociate, demonstrând o îmbunătățire generală pe termen lung a măsurilor testate și identificând posibilii predictori pentru succesul tratamentului.”

Textul complet al studiului, “Medical cannabis treatment for chronic pain: Outcomes and prediction of response,” din European Journal of Pain.

Val
Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

2 thoughts on “Studiu – Pacienții cu dureri cronice au renunțat la medicamente analgezice după tratamente cu canabis medicinal

  1. Foarte utile aceste articole, dar aș dori să aflu cum pot încerca un tretament pentru dureri cauzate de matastazele osoase, urmare a unui cancer la prostată, știind că la noi nu sunt acceptate încă aceste tratamente. Am incercat ulei CBD dar fara rezultate notabile, la fel și un unguent.

  2. @Mircea – CBD-ul își va face și el treaba însă mult mai lent decât și-ar face-o toți canabinoizii plantei. Din păcate, THC-ul este încă ilegal în România și nu vei găsi tratament cu ulei de canabis. Ai putea încerca să urmezi un tratament în țările unde THC-ul este legal, momentan asta ar fi singura soluție (legală).

Lasă un răspuns

Next Post

Analiză: vânzările legale de canabis vor ajunge la 43 de miliarde de dolari până în 2025

Washington, DC: Vânzările cu amănuntul de marijuana în Statele Unite sunt estimate a ajunge la 43 miliarde de dolari pe an până în 2025, potrivit unei analize economice a New Frontier Data. Vânzările legale de marijuana au crescut la niveluri istorice în ultimele luni, vânzările totalizând aproape 6 miliarde de […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!