Câteva lucruri pe care probabil nu le știi despre sistemul endocanabinoid

Val
Read Time:4 Minute, 33 Second

Ce știți despre sistemul vostru endocanabinoid (ECS)? Poate mai mult decât majoritatea, având în vedere că sunteți aici și îmi urmăriți postările. Dar cât știe medicul dumneavoastră? Sau mama voastră? Sau vecinul?

Probabil nu prea multe. Este posibil ca nici măcar să nu știe că există, cu toate că acesta este unul dintre sistemele noastre fiziologice majore care reglementează fiecare funcție corporală!

În ciuda rolului vital pe care îl joacă această rețea complexă în toată viața noastră și potențial în toate aspectele sănătății (și bolilor), acest lucru nu se învață la școală – nici măcar la universitățile de medicină din multe țări. Dar, dacă reforma canabisului continuă să se îndrepte în direcția cea bună, generațiile viitoare cu siguranță vor studia ECS.

Până atunci, depinde de noi să ne educăm pe noi înșine și cât putem, pe ceilalți. Deși, desigur, ECS este un sistem extrem de complicat, dar nu este prea greu totuși să învățăm elementele de bază și să împărtășim informațiile esențiale cu ceilalți.

Știați că sistemul endocanabinoid este predat doar în 13% din universitățile de medicină din SUA?
Un total de 36 de state din America au aprobat programe pentru canabis medical. Cu toate acestea, potrivit unui sondaj național întreprins în 2017, doar 13% din universitățile de medicină din SUA oferă medicilor instruire despre sistemul endocanabinoid. Încă nu a existat un sondaj similar realizat în Europa, dar este foarte probabil ca rezultatele să fie și mai mici. În România, nici nu se pune problema…
Acest lucru este serios problematic, din multe motive. În primul rând, având în vedere că ECS este atât de complex și implicat în fiecare aspect al sănătății; cum ne putem aștepta ca medicii să trateze în mod corespunzător pacienții, pentru orice afecțiune, fără să știe cum este reglementat totul în corp? În plus, cum poate un medic să prescrie cu încredere canabisul ca medicament dacă nu înțelege nimic despre unul dintre modurile cheie în care această plantă interacționează cu corpul uman?
Știați că există peste 41.000 de studii privind ECS și canabisul?
Când accesul la canabis medical este refuzat sau îi întrebăm pe oficialii guvernamentali de ce acest tratament nu este disponibil, vom primi aproape întotdeauna același răspuns: „Nu există suficiente dovezi”. Cu stimă și respect, sunteți imbecili!
Fără a lua în considerare nici măcar cantitatea uimitoare de dovezi din lumea reală pe care trebuie să le tragem, există acum peste 41.000 de studii asupra sistemului endocanabinoid și al canabisului – și ca să vă și demonstrez că guvernul nu dă doi bani pe sănătatea noastră, nici un medicament farmaceutic de pe piață nu are atâtea studii, și totuși, ele sunt disponibile la fiecare colț de stradă.
Știați că există receptori endocanabinoizi și în pereții celulelor mitocondriale?
Mitocondriile se găsesc în fiecare organism complex – oameni și animale – și produc în jur de 90% din energia de care avem nevoie pentru a supraviețui. De asemenea, joacă un rol vital în uciderea celulelor bolnave (pentru a evita creșterea tumorii) și produc substanțe chimice de care avem nevoie. Pe scurt, sunt foarte importante și, dacă încetează să funcționeze corect, vor apărea tot felul de boli în corp.
În mod incredibil, s-a descoperit că există receptori endocanabinoizi chiar în structura pereților celulari mitocondriali, ceea ce înseamnă că este nevoie de un ECS care funcționează pe deplin pentru a-i susține și a menține chiar țesătura ființei noastre!
Știați că există mai multe plante care susțin ECS?
Pentru cei care știu, canabisul a devenit planta cel mai bine cunoscută pentru activarea și susținerea ECS – dar există și alte plante care pot face acest lucru! Multe dintre acestea se referă la fitocanabinoizi specifici (molecule de plante care interacționează cu ECS) și la anumite terpene (compuși aromatici). Aceste plante includ turmeric, piper negru, șofran și cuișoare – deci foarte ușor de utilizat la gătit (și legale).
Știați că deficitul de endocanabinoid poate fi în centrul multor afecțiuni „incurabile”?
Există o serie de afecțiuni pentru care lumea medicală nu are în prezent nicio explicație, sau mai pe scurt, afecțiuni „rezistente la tratament”. Aceste cazuri nu sunt în niciun caz rare, cu endometrioza, fibromialgia, migrenele, epilepsia și Sindromul colonului iritabil (IBS) care afectează milioane. A ridica din umeri în timp ce acești oameni suferă, este pur și simplu barbar dar, din fericire, există cercetători care explorează posibilitatea ca o deficiență endocanabinoidă (în cazul în care ECS nu produce suficienți endocanabinoizi) să fie rădăcina acestei cauze. Așa cum am menționat mai sus, majoritatea medicilor nu sunt încă pregătiți în complexitatea sistemului endocanabinoid, așa că, luând în considerare acest lucru ca un punct de concentrare, pur și simplu pierd o oportunitate imensă pentru opțiunile de tratament.
Cu toate acestea, în cadrul celor peste 41.000 de studii în ECS, aflăm câteva lucruri destul de incredibile. Un cercetător important în domeniul canabinoizilor, dr. Ethan Russo, a publicat o revizuire în 2016 spunând că deficiența clinică de endocanabinoizi poate duce la afecțiuni precum fibromialgia, migrenele și IBS.

 

Acesta este doar vârful aisbergului și, dacă am avea acces la canabis, nu numai că vom începe să învățăm și mai mult, dar vom putea trata mult mai mulți pacienți.


Discalimer:

Acest conținut are doar scop educativ. Informațiile furnizate provin din cercetări colectate din sursele externe menționate mai jos:

  1. http://www.outwordmagazine.com/inside-outword/glbt-news/1266-survey-shows-low-acceptance-of-the-science-of-the-ecs-endocannabinoid-system
  2. http://www.mrc-mbu.cam.ac.uk/what-are-mitochondria
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5576607/

 

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Institutul Național de Cercetare a Cancerului susține studiul asupra canabinoizilor și a durerii legate de cancer (UK)

CBD Science Group, cu sediul în Londra, a anunțat o aprobare extrem de căutată de la Institutul Național de Cercetare a Cancerului (NCRI) cu privire la studiul companiei Real World Evidence (RWE) privind rolul canabinoizilor pe care îl pot juca în tratarea durerii legate de cancer. Dezvoltarea ar putea da […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!