Read Time:2 Minute, 10 Second

În ultimul deceniu, mai multe state plus Districtul Columbia au legalizat canabisul pentru uz recreațional. Printre cele mai recente dintre aceste state se numără New Jersey, care a permis dispensarelor cu canabis medicinal să înceapă să-și vândă produsele tuturor adulților pe 21 aprilie 2022, a doua zi după 20/04 – o dată pe care atât fumătorii de canabis, cât și nefumătorii o recunosc ca fiind o sărbătoare. Cu toate acestea, puțini știu de fapt cum a fost aleasă data de 20 aprilie (420).

 

Unii spun că „420” este codul dintre ofițerii de poliție pentru „fumatul de canabis”. Unii merg până la a cita melodia lui Bob Dylan „Rainy Day Women”.

Multe alte zvonuri ale istoriei din spatele modului în care 420 au fost asociate cu canabis sunt false.

Cea mai credibilă poveste din spatele sărbătoarei 420 vine din comitatul Marin, California. În 1971, cinci elevi de la liceul San Rafael se întâlneau la 4:20 p.m. lângă statuia din campus a chimistului Louis Pasteur să fumeze iarbă. Au ales acel moment anume pentru că activitățile extrașcolare se terminaseră de obicei până atunci. Acest grup – Steve Capper, Dave Reddix, Jeffrey Noel, Larry Schwartz și Mark Gravich – a devenit cunoscut sub numele de „Waldos” deoarece se întâlneau la un perete. (wall = perete).  Își spuneau „420” unul altuia ca cod pentru canabis.

După cum a spus Reddix pentru TIME în 2017, „Ne-am săturat de scena fotbalului de vineri seara cu toți jucătorii. Eram băieții care stăteau sub tribune și fumam iarbă.”

Mai târziu, fratele lui Reddix l-a ajutat să lucreze cu basistul de la Grateful Dead, Phil Lesh, așa că se spune că trupa a ajutat la popularizarea termenului „420”. Pe 28 decembrie 1990, un grup de Deadheads (un Deadhead sau Dead Head este un fan al trupei Grateful Dead) din Oakland a împărțit fluturași care invitau oamenii să fumeze iarbă pe 20 aprilie, la 4:20 p.m. Unul a ajuns la Steve Bloom, un fost reporter al revistei High Times, o autoritate în cultura canabisului. Revista a tipărit pliantul în 1991 și a continuat să facă referire la numărul 420. Nu după mult timp, a devenit cunoscut în întreaga lume drept cod pentru canabis. În 1998, presa a recunoscut că „Waldos” au fost „inventatorii” sărbătorii ”420”.

 

Astăzi, ”420” a devenit un simbol universal pentru utilizarea canabisului și 4:20 p.m. a devenit un „timp de fumat” la nivel mondial. În fiecare an, pe 20 aprilie (20/4), evenimentele ”Happy 420” au loc în această zi neoficială cunoscută sub numele de ”Ziua Internațională a Canabisului”.

HAPPY 420!

 

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment