Read Time:3 Minute, 43 Second

Dacă mergeți într-un dispensar autorizat de canabis veți întâlni cu siguranță doi termeni des folosiți pentru a descrie destul de des concentratele de canabis: rosin și resin. Nu, nu sunt greșeli de ortografie, ci două procese de extracție care aduc propriile calități produsului de canabis. Ca atare, sunt extrase diferit și au propriile lor efecte unice. Aceste distincții sunt deosebit de importante pentru pacientul medical, care poate avea nevoie de extractul curat pe care îl oferă în general rosinul, dar dacă sunteți mai interesat de un efect specific, este posibil să doriți să prelevați probe dintr-un continuum mai mare. Cunoscând mai multe despre cum sunt făcute ambele, consumatorii pot face alegeri mult mai bune atunci când este timpul să ia o decizie.

 

Resin de canabis

Înainte de explozia cambriană a concentratelor din prima jumătate a acestui secol, resinul de canabis a fost locul unde a început piața, în special cu hașiș, un produs străvechi și venerabil pe care îl puteți găsi și astăzi în dispensare. Resinul de canabis este obținut prin extragerea tricomilor rășinoși din planta de canabis, care conțin canabinoizi și terpene care conferă plantei aroma, mirosul și efectele sale unice. Această rășină poate fi extrasă prin cernerea sau presarea materialului vegetal sau prin utilizarea solvenților precum alcoolul sau butanul.

Rășinile, desigur, nu sunt unice pentru plantele de canabis. Ele apar și în produse comerciale, cum ar fi lacuri, adezivi și ingrediente alimentare, cum ar fi glazurile, de asemenea, un alt motiv pentru care rășina de canabis este suficient de versatilă pentru a ajunge atât în concentrate, cât și în comestibile.

Există mai multe tipuri diferite de rășină de canabis, fiecare cu proprietățile și efectele sale unice. Cele mai comune tipuri de resin de canabis includ:

Hașiș: Aceasta este cea mai de bază formă de resin de canabis și este obținută prin cernerea sau presarea tricomilor din planta de canabis. Hașișul tradițional este de obicei de culoare maro închis sau negru și are o textură moale, sfărâmicioasă.

Bubble Hash, alias Ice Water Hash: Bubble Hash este o formă mai rafinată de resin care este făcută folosind apă cu gheață pentru a separa tricomii de materialul vegetal. Rășina rezultată este de culoare maro deschis sau galben și are o textură mai granulară decât hașișul tradițional.

Dry Sift, aka Kief: Similar cu hașișul tradițional, cernerea uscată se face folosind o sită pentru a cerne tricomii din materialul vegetal. Cu toate acestea, rezultatul nu este încălzit împreună, ci este lăsat sub formă de pulbere. Rășina rezultată este de culoare maro deschis sau galben.

 

Care este treaba cu rășina vie (live resin)? Rășina este rășină și oricare dintre tipurile de producție de rășină menționate mai sus poate fi aplicat pe rășina vie. Diferența este că plantele folosite pentru rășină vie sunt înghețate imediat după recoltare și opresc fazele obișnuite de uscare, întărire și tăiere prin care sunt supuse majoritatea mugurilor de canabis. Acest lucru păstrează mai mult conținutul de terpene și aroma, care pot fi compromise drastic în timpul procesării canabisului.

 

Rosin de canabis

Pe scurt, rosinul derivă din resinul de canabis. Rosinul se face prin aplicarea de căldură și presiune asupra plantei de canabis, ceea ce face ca tricomii rășinoși să-și elibereze uleiurile. Este important că rosinul este făcut fără aplicarea de substanțe chimice precum butanul pe plantă, spre deosebire de anumite forme de concentrare a resinului, ceea ce o face mai de dorit pentru unii pacienți medicali – atâta timp cât rășina din care a fost extras rosinul nu a fost extras folosind acele substanțe chimice.

Similar cu resinul, există multe tipuri de rosin comercial non-canabis. Este adesea folosit pe instrumente cu coarde, cum ar fi viorile sau violoncelul, pentru a ajuta coarda instrumentului să vibreze mai clar, precum și pentru adezivi și lacuri.

Rosinul poate fi extras atât din floare, haș și chiar din cerneri uscate folosind un dispozitiv numit presă de rosin (rosin press). Consistența sa poate varia de la lipicioasă pentru floare până la pudră pentru cernere uscată și sfărâmicioasă pentru haș. Și la fel ca resinul, rosinul poate fi făcut și din plante „vii”, astfel încât să se păstreze mai multe arome și terpene ale plantei.

 

Așteptați-vă să plătiți mai mult pentru resinul viu și rosin, deoarece ambele sunt produse de adevărați cunoscători care necesită mai multe resurse pentru a le face. Cu toate acestea, fiecare dintre aceste preparate, de la haș până la kief, posedă propriile arome și calități unice.

 


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment