Prevenirea mucegaiului și depozitarea adecvată a canabisului

Val
Read Time:4 Minute, 2 Second

Identificarea mucegaiului pe canabis nu este la fel de ușoară precum identificarea acesteia pe alte produse alimentare. Mucegaiul de pe canabis poate să semene cu tricomii albi sau să fie ascuns în crăpăturile mugurilor.

Citește acest material și află mai multe despre prevenirea mucegaiului și depozitarea adecvată a canabisului.

 

Ce este mucegaiul?

Mucegaiul este un tip de creștere fungică care se dezvoltă în medii umede și materie organică în descompunere. Diferite specii pot avea culori diferite. În medii optime, mucegaiul eliberează spori mici în aer care îl ajută să reproducă noi colonii de mucegai.

 

Ce cauzează mucegaiul la canabis?

Mucegaiul poate face ravagii canabisului în fiecare etapă a ciclului de viață, de la faza de cultivare până la depozitare.

În general, calitatea canabisului poate fi afectată de căldură, lumină, aer și umiditate. Toate acestea pot contribui la un mediu în care se poate dezvolta mucegai.

Iată principalele cauze ale mucegaiului în canabis:

 • Flux de aer slab
 • Umiditate crescută
 • Fluctuațiile de temperatură

 

Este sigur fumatul canabisului mucegăit?

Fumatul de canabis mucegăit nu este recomandat! Te va ucide? Probabil ca nu.

Canabisul mucegăit poate avea un gust aspru și poate provoca o criză de tuse, greață sau chiar vărsături, la persoanele sănătoase, dar de obicei nimic mai mult decât atât. Cu toate acestea, dacă aveți o alergie la mucegai, aceasta poate provoca inflamații ale sinusurilor sau plămânilor. Atenție la următoarele simptome:

 • Congestionare
 • Respirație şuierătoare
 • Dureri sinusale

 

Fumatul de canabis mucegăit atunci când aveți un sistem imunitar compromis sau afecțiuni respiratorii poate provoca consecințe grave asupra sănătății.

De exemplu, ciupercile Cryptococcus, Aspergillus și Mucor pot duce la infecții severe și chiar letale ale sistemului nervos central și ale sistemului respirator.

Semne de mucegai pe canabis

Căutați întotdeauna semne de mucegai, chiar dacă v-ați achiziționat mugurii de la furnizori legali. Testarea de laborator este cea mai precisă modalitate de a identifica prezența și concentrația mucegaiului.

Un microscop cu putere redusă vă poate ajuta să faceți diferența dintre mucegai și tricomi.

Tricomii sunt glande de rășină lipicioase, translucide sau uneori de culoare chihlimbar de pe muguri. De asemenea, se găsesc în concentrații mai mici pe tulpini și frunze.

O lumină neagră poate face mucegaiul să apară ca o culoare galbenă sau verde.

Semne de mucegai pe canabis:

 • Pufuri alb sau gri
 • Pete de pulbere uscată albă sau gri
 • Miros învechit, mucegăit și urât

 

Se poate îndepărta mucegaiul de pe canabis?

Dacă aveți muguri mucegăiți, puteți tăia porțiunea mucegăită și folosiți restul, dar este posibil să consumați totuși mucegai care nu este vizibil cu ochiul liber. Recomandarea mea este să aruncați tot ce este înconjurat de mucegai.

Nu vă asumați riscul de a fuma canabis mucegăit!

Cum se previne mucegaiul?

Depozitarea este o parte esențială pentru păstrarea canabisului mai proaspăt pentru mai mult timp și prevenirea mucegaiului. După cum am menționat mai sus, expunerea canabisului la căldură, umiditate, lumină și oxigen poate crea un mediu optim pentru ca mucegaiul să prospere.

 

 • Nu depozitați canabisul în frigider sau congelator

În general, depozitarea canabisului în frigider sau congelator nu este recomandată din cauza fluctuațiilor de temperatură și umiditate care pot apărea atunci când deschideți și închideți ușa frigiderului sau congelatorului. Canabisul trebuie păstrat la temperaturi de aproximativ 21° C.

 

 • Păstrați canabisul într-un recipient etanș și protejat împotriva razelor UV

Borcanele de sticlă sunt opțiunea clasică de depozitare pentru materialul vegetal al plantei de canabis și cea mai bună modalitate de a preveni formarea mucegaiului.

 

Depozitarea adecvată a canabisului

Umiditatea, căldura, oxigenul și expunerea directă la lumină sunt toate elementele mediului ideal pentru mucegai. Expunerea la soare sau la lumina artificială poate grăbi procesul natural de degradare a mugurilor și îi poate usca. Un mediu umed poate provoca un exces de umiditate dacă un recipient este prost sigilat.

Pentru a păstra canabisul proaspăt pentru o perioadă lungă de timp, se depozitează într-o zonă uscată și întunecată, cum ar fi o cămară sau un dulap, atâta timp cât nu se confruntă cu fluctuații de temperatură.

Luați în considerare umiditatea relativă

Umiditatea relativă optimă (RH) pentru canabis este de 59-63%. Nivelurile mai ridicate de umiditate pot duce la un mediu umed în care mucegaiul se poate dezvolta.

Pachetele de umiditate pot regla nivelul de umiditate dintr-un recipient pentru a obține o umiditate optimă. Un amestec de săruri și apă îndepărtează sau adaugă umiditate mediului înconjurător, după cum este necesar. Rețineți că pachetele de umiditate trebuie înlocuite aproximativ o dată la două luni.

 

Gând final

Nimeni nu-și dorește ca după câteva luni de muncă cu creșterea plantei, să aibă probleme pe final cu mucegaiul. Cu toate acestea, există modalități de a identifica mirosul, aspectul și gustul mucegaiului. Recomand verificarea canabisului de mucegai înainte de consum, în special pentru cei cu un sistem imunitar slab.

 

Acest material este strict în scop informativ și educațional!


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Mișcarea de interzicere a canabisului

Istoria interzicerii canabisului, ca și multe alte „fapte” din cultura canabisului, este puțin neclară. Societățile taoiste și musulmane timpurii au îmbrățișat mai întâi canabisul, apoi probabil au evitat utilizarea acestuia. A început să fie complet interzis în 1265 în anumite părți ale Egiptului, în mare parte ca o încercare de […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!