Poți muri de la canabis?

Val
Read Time:3 Minute, 37 Second

Poate părea dificil de crezut în zilele noastre, însă propaganda anti-canabis timpurie, cum ar fi filmul „Reefer Madness”, a etichetat canabisul drept un drog mortal, ucigaș. Același lucru îl face și o mare parte din mass-media zilei de azi, adică mănâncă câcat atunci când vine vorba de canabis. Dar, hei, cine suntem noi să-i criticăm pe ei?

Cu toate acestea, dacă chiar vă interesează ce zic adevăratele studii despre toxicitatea canabisului asupra corpului uman, citiți mai departe și poate, dacă sunteți jurnaliști, scriitori sau aveți prieteni care scriu despre canabis, arătați-le acest articol plin de informații reale.

Este canabisul suficient de toxic pentru a putea ucide?

Judecătorul Francis Young de la Departamentul de Justiție al SUA a rezumat probele împotriva canabisului. El a menționat că nu a existat niciodată o moarte atribuită canabisului. Și pentru a muri din cauza toxicității cu THC, judecătorul Young a declarat că un om ar trebui să consume „aproape 1.500 de kilograme de canabis în aproximativ cincisprezece minute pentru a induce un efect letal”.

Revizuirea efectuată de judecătorul șef de drept administrativ al Administrației pentru Aplicarea Drogurilor a recomandat legalizarea utilizării medicale a canabisului în 1988. Revizuirea a fost respinsă, dar ar fi permis prescrierea canabisului pentru tratamentul sclerozei multiple și a stării de greață suferite de pacienții cu cancer în chimioterapie. Mulți pacienți din SUA încă nu au acces la canabis medical peste 3 decenii după ce argumentul judecătorului Young a fost respins.

Utilizarea canabisului mă prostește?

Poate fi imposibil să mori din cauza toxicității THC-ului. Dar criticii canabisului pot susține că, chiar dacă nu te ucide, „te va face prost”. În limbajul medical, argumentul ar fi că canabisul ar provoca deteriorarea cognitivă crescută și declinul. Un studiu a urmat declinului cognitiv la 1.318 persoane pe o perioadă de 12 ani. Oamenii erau de diferite vârste, dar toți aveau sub 65 de ani. Studiul a fost publicat în Jurnalul American de Epidemiologie și a dat următoarea concluzie:

„Nu au existat diferențe semnificative în declinul cognitiv între utilizatorii canabisului în cantități mari, utilizatorii canabisului în cantități mici și cei care nu consumă canabis. De asemenea, nu au existat diferențe între bărbați și femei în declinul cognitiv în raport cu consumul de canabis”. Autorii concluzionează că: ”Pe perioade lungi de timp, la persoanele cu vârsta sub 65 de ani, declinul cognitiv apare la toate grupele de vârstă. Acest declin este strâns asociat cu îmbătrânirea și nivelul de educație, dar nu pare să fie asociat cu canabisul”.

Încet dar sigur, propaganda anti-canabis va muri

Canabisul are încă o reputație de moarte și distrugere mentală la mulți ani după ce propaganda anti-canabis a fost împrăștiată cu intenție de către mass-media. Cu toate acestea, nu există dovezi cum că această plantă are suficientă toxicitate pentru a ucide. Studiile indică faptul că putem consuma canabis fără a ne pune mintea și corpul într-un declin ireversibil. Amintiți-vă că canabisul a fost legalizat pentru uz medical în California la mijlocul anilor 1990. Din acel moment, interzicenții anti-canabis au scotocit datele statului pentru orice dovadă că aceasta cauzează probleme. Totul, de la statisticile de sănătate mintală la datele despre accidentele auto, a fost analizat exhaustiv. Și nu a apărut niciun argument plauzibil care să îngrijoreze sau să interzică canabisul. Amintiți-vă, de asemenea, că canabisul a fost utilizat pe scară largă de oameni de mii de ani. În acest timp nu a existat niciun indiciu că planta de canabis poate provoca probleme serioase de sănătate. Demonizarea canabisului este un fenomen modern. De fapt, departe de a fi un drog ucigaș, mulți cred acum că utilizarea canabisului poate fi o ieșire din dependența de droguri și poate ajuta oamenii să se elibereze de opiacee.

Supradozajul cu canabis este imposibil

Nimeni nu a murit din cauza unei supradoze de canabis. Nimeni! Niciodată! De când lumea!

Cu toate acestea, adevărații ucigași sunt substanțele care par să fi fost pe deplin acceptate de societate, cum ar fi alcoolul, tutunul și opioidele.

Da, la farmacia din colțul blocului sau la magazinul de lângă farmacie puteți găsi mai multe medicamente și alimente care sunt mai periculoase decât ceea ce ați putea găsi într-un club de canabis.

Deci, atâta timp cât canabisul nu este amestecat cu alte substanțe și este folosit pur, nu există nici cea mai mică șansă de deces!

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Modul în care noile cunoștințe de cercetare vor schimba genetica canabisului în viitor

Canabisul se mută în știința generală într-un ritm rapid. Din punct de vedere istoric, s-a spus oficial că canabisul nu are potențial medical și un risc masiv de abuz. Drept urmare, canabisul a fost în mare parte ignorat ca un potențial medicament în ultimele decenii. Dar asta începe să se […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!