Pauza de toleranță la canabis

Val
Read Time:4 Minute, 3 Second

Consumul regulat de canabis ajută la construirea unei toleranțe la efectele benefice ale plantei. La început, acest lucru este util, deoarece o doză mică este suficientă. Cu toate acestea, în timp, toleranțele noastre pot diminua efectele pe care le primim din consum. Creșterea toleranței reduce efectele pozitive ale plantei. Vestea bună este că rezultatele pot fi inversate printr-o pauză de toleranță (t-break).

 

Înțelegerea toleranței la canabis

Se știe că utilizarea cronică de THC determină o reducere a receptorilor de canabinoid 1 (CB1) din creier, aflați în sistemele nervoase periferice și centrale. Receptorii CB1 sunt esențiali în simțirea efectului psihoactiv produs de consumul de THC. O prezență redusă a receptorilor CB1 are ca rezultat mai puține oportunități pentru THC de a lega de ei și de a crea acele efecte.

Cât timp durează pentru a construi o toleranță rămâne incert. Este posibil ca toleranța să fie influențată de frecvența consumului unei persoane, de potența THC-ului, de metodele de consum și de genetică.

 

Cum se face o pauză de toleranță la canabis

Există două opțiuni comune de luat în considerare:

 

     Abținerea completă

Această abordare necesită evitarea completă a THC-ului (în orice mod). Unii utilizatori folosesc doar CBD sau alți canabinoizi care nu afectează receptorii CB1.

 

Reducerea aportului

Cele mai bune rezultate provin din abținerea completă. Pentru cei care nu pot sau nu doresc să facă acest lucru, reducerea poate ajuta. În acest scenariu, reduceți cantitatea consumată pe zi. De asemenea, luați în considerare reducerea potenței produsului.

 

Cât de lungă ar trebui să fie o pauză de toleranță?

Țineți minte că intervalul pauzei al fiecărei persoane variază. Timpul de așteptare depinde de toleranța la canabis a unei persoane și de metoda pe care alege să o folosească.

De obicei, oamenii încep să observe o schimbare la aproximativ două zile după începerea unei pauze de toleranță la canabis. Cel puțin, o pauză ar trebui să dureze o săptămână sau două pentru a vedea orice modificări ale toleranței. Alte studii au descoperit că este necesară o așteptare mai lungă. În unele cazuri, pauza recomandată ar trebui să dureze aproximativ o lună pentru a recupera nivelurile de densitate a receptorilor CB1.

Dacă pauza este pentru un test antidrog, se recomandă ca o pauză să înceapă cu cel puțin o lună înainte de test pentru a putea trece un test de urină. Testele pentru păr și sânge vor necesita o pauză mult mai lungă, de câteva luni.

 

Efectele pozitive ale pauzei de toleranță

Așteptarea nu este ceva de dorit pentru consumatori, asta e sigur. Dar pauza tinde să vă răsplătească în mai multe moduri:

 

  • Toleranța la canabis ar trebui să scadă, îmbunătățind în același timp timpul de răspuns și efectele de debut ale canabisului consumat
  • Economisirea banilor. Nu mai e nevoie de o cantitate mare de canabis pentru a simți efectele dorite
  • O pauză bine-venită plămânilor. Nu este niciodată o idee rea să reduceți cantitatea de fum sau vapori pe care o inhalați de la fumat sau vaping
  • Rupeți ciclul sistemului de recompense. Asta ar putea ajuta la prevenirea dezvoltării tulburării consumului de canabis

 

Efectele adverse ale pauzei de toleranță

O pauză este acceptabilă și sigură pentru aproape toată lumea. Studiile sugerează că simptomele tind să implice modificări ușoare până la moderate ale dispoziției și comportamentului. Exemple comune de modificări pe care le poate induce pauzele de toleranță sunt:

 

  • Iritabilitate
  • Scăderea apetitului
  • Depresie
  • Anxietate
  • Dificultate de somn

 

În cazuri rare, utilizatorii cronici pot prezenta simptome mai severe. Este înțelept să discutați cu un profesionist medical înainte de a începe o pauză, mai ales dacă sunteți un consumator cronic. Asigurați-vă că apelați imediat un medic sau un profesionist medical pentru asistență suplimentară.

 

Fiți precauți după o pauză de toleranță

Scopul unui t-break este de a reduce toleranța la canabis. Țineți cont de acest lucru când reveniți la consumul de canabis. O pauză reușită înseamnă că veți avea nevoie de produse mai puțin puternice și de o cantitate mai mică de consum pentru a obține efectele dorite.

Cu cât pauză este mai lungă, cu atât mai mult se aplică acest fapt. Se crede că o pauză de o lună restabilește receptorii CB1 la niveluri normale. Asta înseamnă că după o lună de pauză, veți simți efectele la fel ca atunci când ați consumat pentru prima dată canabis.

 

Gând final

Pauzele de toleranță sunt un lucru bun și recomandat pentru consumatorii de canabis. Chiar dacă unii nu vor să recunoască, ajung la un punct unde se încadrează drept consumator cronic. Un consumator cronic va avea nevoie nu doar de o cantitate mai mare de canabis pentru a ajunge la efectele dorite dar și de o potență mai mare.

Pentru a ajunge la toleranța unui începător, categoric e nevoie de o pauză de toleranță pentru a restabilii receptorii la nivelurile normale.

 


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Ce sunt SunRocks?

Sunrocks sunt muguri de canabis care conțin niveluri ridicate de tetrahidrocanabinol (THC) și sunt înmuiați în concentrat de canabis. Sunt cunoscuți pentru potența lor extrem de mare și aroma mai puternică decât cea pe care o simțim în muguri. Aflați mai multe despre Sunrocks, cum se utilizează, ce efecte oferă […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!