Read Time:5 Minute, 55 Second

Hindu Kush este mama multor tulpini moderne și, deși există de sute de ani, cultivatorii și consumatorii încă nu se pot sătura de ea. Originară și numită după lanțul muntos pitoresc Hindu Kush, acoperit cu zăpadă, care se întinde din centrul și estul Afganistanului până în nord-vestul Pakistanului și sud-estul Tadjikistanului. Este apreciată pentru genetica sa stabilă, efectele relaxante și aroma clasică inconfundabilă, toate acestea i-au asigurat un loc printre cele mai bune tulpini de canabis din toate timpurile. Datorită anilor de consangvinizare, tulpina Hindu Kush este robustă și poate fi cultivată într-o varietate de medii cu succes egal, producând recolte bune și o mulțime de tricomi strălucitori.

 

Fapte interesante despre Hindu Kush

Hindu Kush este un favorit printre iubitorii de haș, datorită stratului strălucitor și gros de rășină de pe muguri. Această trăsătură a fost dezvoltată ca răspuns la mediul nativ dur al tulpinii, protejându-l de temperaturi scăzute și alte condiții meteorologice dificile.

Între timp, cultivatorii prețuiesc acest soi pentru genetica sa robustă și pentru ciclul de creștere necomplicat și ușor. În plus, conținutul de THC din Hindu Kush este în general mare, ajungând până la 20%, rezultând efecte de relaxare pronunțate. Pe langa potență, utilizatorii iubesc și aroma distinctă pe care o emană această tulpină, cu note de mosc și nuanțe picante, lemn de santal completând perfect parfumul. Nu e de mirare că această tulpină a ajuns pe lista ”High Times” cu cele mai bune 25 de soiuri din toate timpurile.

 

Genetica Hindu Kush: Indica sau Sativa?

Există mulți fani Indica și Sativa și există, de asemenea, o mare bază de fani de hibrizi echilibrați care oferă tot ce este mai bun din ambele subspecii. Unde este Hindu Kush când vine vorba de aceste categorie? Este o plantă Indica locală.

În ceea ce privește aspectul, plantele sunt mai scurte și mai stufoase. Hindu Kush oferă relaxare din cap până în picioare și este cea mai potrivită pentru activități relaxante, cum ar fi meditația, vizionarea de filme sau pur și simplu stând pe canapea.

Istoria tulpinii Hindu Kush

După ce a crescut sălbatic în regiunea sa natală timp de sute de ani, Hindu Kush a fost adusă în cele din urmă în Statele Unite sub formă de semințe de către călători în anii 1960 și 1970. Soiul a devenit un succes instantaneu, iar crescătorii s-au apucat rapid de consangvinizare genetică pentru a asigura exemplare uniforme. Mai mult, Hindu Kush a fost încrucișată cu multe alte tulpini de-a lungul anilor, formând coloana vertebrală genetică a tuturor soiurilor moderne de canabis.

Deoarece clima din munții Hindu Kush este aspră, plantele s-au adaptat să prospere în medii mai puțin perfecte și sunt indiferente la schimbările de temperatură. În plus, nu au nevoie de mult timp pentru a-și maturiza florile. Plantele Hindu Kush sunt scurte, dense și rezistente, cu frunze verzi largi și o structură stufoasă.

Fermierii locali cultivă canabis de generații, după care îl prelucrează în cel mai faimos hașiș din lume. Deși se crede că Afganistanul are una dintre cele mai vechi culturi de canabis din lume, producția și vânzarea de hașiș s-a schimbat foarte mult în anii 1970, când, din cauza presiunii internaționale, multe ferme de canabis au fost distruse și fermierii arestați.

 

Cum a ajuns Hindu Kush în Occident?

Călătorii occidentali sunt în mare măsură responsabili pentru diseminarea geneticii Hindu Kush în întreaga lume. Au făcut acest lucru după ce au găsit semințe pe infamul „Hippie Trail”. Această rută a început în Europa și a dus prin Asia de Sud și țări precum Afganistan, Pakistan, India, Nepal, Sri Lanka, Bangladesh, culminând în Thailanda.

Băncile de semințe olandeze susțin că au fost în posesia geneticii Hindu Kush încă din anii 1980, dar sursele nu menționează niciun crescător anume ca fiind prima persoană care a introdus tulpina în lumea occidentală.

 

Ce este ”Landrace Cannabis”?

Tulpinile de canabis ”Landrace” sunt plante sălbatice care s-au adaptat unei anumite regiuni a lumii. Aceste plante evoluează în așa fel încât sunt capabile nu numai să supraviețuiască, ci și să prospere în zonă, ceea ce înseamnă că poartă o genetică puternică și robustă.

Hindu Kush este o astfel de plantă, iar genetica ei și-a făcut loc în multe soiuri moderne pe care le cunoaștem și le iubim.

 

Efectele și conținutul de THC

O Indica pură, tulpina Hindu Kush nu dezamăgește câtuși de puțin când vine vorba de experiența consumului. Conținutul de THC dezvoltat de florile sale este de aproximativ 17-20%, oferind un high decent. Câteva fumuri oferă un efect corporal liniștitor, care vă va relaxa complet mintea și corpul.

Hindu Kush este o alegere excelentă pentru când vă planificați o noapte liniștită, poate cu un film și o mulțime de gustări la îndemână. De asemenea, este o tulpină superbă de weekend, când tot ceea ce îți dorești este să te relaxezi și să te bucuri de o relaxare maximă.

Arome și miros

Știi că este Hindu Kush de îndată ce ai simțit mirosul. Terpenele din aceste flori sunt abundente, creând un parfum inconfundabil. Limonenul cu parfum de citrice este cea mai proeminentă terpenă din buchetul aromat al Hindu Kush. Cariofilena și pinena sunt, de asemenea, destul de abundente, oferind arome de piper și, respectiv, de pin.

Pe lângă toate astea, aroma Hindu Kush mai are note de lemn de santal și vă puteți aștepta și la note dulci amestecate cu ierburi și citrice, ceea ce face o experiență completă și plăcută.

 

Efectul de anturaj în Hindu Kush

Planta de canabis este plină de substanțe fitochimice care se propune să interacționeze între ele în moduri benefice atunci când sunt consumate. Această relație sinergică este cunoscută sub numele de ”efectul de anturaj”. Aceste substanțe chimice includ THC și CBD, dar și terpene aromatice. Să ne uităm la potențialul efectului de anturaj al Hindu Kush:

  • Se spune că terpenele precum limonenul și pinenul sporesc potența a THC-ului în activarea receptorului CB1.
  • Se pretinde că pinenul ajută memoria, reducând la minimum efectele THC-ului asupra procesului respectiv.
  • S-a raportat că limonenul crește nivelul de serotonină și dopamină.
  • Cariofilena este unică în sensul că interacționează cu receptorii CB2 care sunt asociați cu durere și inflamație.

 

Moștenirea Hindu Kush

Hindu Kush nu este doar o tulpină apreciată în sine, dar este și folosită pe scară largă în creșterea canabisului. Există o mulțime de soiuri moderne care îi poartă genetica, făcând din Hindu Kush o coloană vertebrală genetică a canabisului.

 

Hindu Kush: Gând final

Putem spune cu siguranță că Hindu Kush este o plantă vitală în cultura canabisului, susținându-și influența prin multe tulpini moderne. Istoria sa bogată și lungă nu face decât să adauge atractivității și statutului legendar. Toată lumea a auzit de această plantă și pe bună dreptate. Când ai ocazia să încerci aceste genetice influente, cu siguranță ar trebui să te bucuri de ele. Clasicii nu se demodează niciodată, iar Hindu Kush se află cu mândrie printre foarte puțini giganți de canabis.

Iată câțiva dintre cei mai proeminenti descendenți ai săi: OG Kush, Candy Kush, Purple Queen, Royal Kush, HulkBerry.


Distribuie și tu:

Leave a Comment