Read Time:6 Minute, 5 Second

Skunk este una dintre cele mai populare tulpini din întreaga lume. Cu toate acestea, utilizarea acestui nume a fost diversificat, iar astăzi există multe locuri în care ”Skunk” este o modalitate generică de referire la tulpini de canabis cu niveluri ridicate de THC. Totuși, există o poveste, în vremea când au început primele încrucișări genetice și primii cultivatori în spatele acestui nume. În primul rând, ne întoarcem pe la începutul anilor ‘70, când au fost cultivate rase locale sub soarele din California, iar Olanda a legalizat vânzarea de canabis pentru prima dată, ceea ce a dat naștere primei tulpini comerciale de canabis numită ”Skunk #1”.

 

Precedentele tulpinilor Skunk

A existat o perioadă înainte de anii ‘70, în care singurele tulpini existente erau tulpini pure de canabis (adică Acapulco Gold, Panama Red, Maple Leaf), care erau cultivate doar în aer liber, pornind de la semințe, cu o lungă durată pe timpul de înflorire. În anii ‘60, odată cu creșterea popularității canabisului, cultivarea canabisului a început să înflorească în lumea occidentală. Cu toate acestea, tehnicile de cultivare și cunoștințele cultivatorului au fost limitate, iar randamentele au fost scăzute, precum și calitatea culturilor. Materialul cumpărat pentru consum era încărcat cu semințe, iar acele semințe erau folosite pentru următoarele cicluri, așa că problema era că plantele polenizate produceau semințe, dar aduceau randamente mai scăzute de muguri, în timp ce plantele nepolenizate dura mai mult până la maturizare și era dificil de cultivat în anumite climate.

A fost în deceniul anilor ‘70 când au început să apară schimbări. În 1975, o carte numită ”Sinsemilla”, scrisă de Jim Richardson, a revoluționat scena cultivării canabisului în Statele Unite, și a început să apară un număr mare de cultivatori experimentali. În această carte, bazată pe tehnici dezvoltate în Indica, a răspândit arta și ideea de bază de a îndepărta plantele masculi din grădini, lăsând doar femelele. În acest fel, femelele au fost ținute fără fertilizare și, în loc să producă semințe, și-au concentrat toată energia în producția de muguri rășinoși. La sfârșitul ciclului lor, cantitatea și calitatea mugurilor s-au îmbunătățit constant, precum și concentrația de canabinoizi, terpene și mai multe ingrediente active, pe lângă gustul și aromele îmbunătățite.

 

 

Sămânța Sacră

Legenda spune că unul dintre acei cultivatori experimentali a fost David Watson, poreclit mai târziu ca ”Sam the Skunkman”. În acel moment, The Skunkman s-a alăturat unui grup de cultivatori (nu este clar care era exact rolul său în acel colectiv) care înainte se numea ”The Sacred Seed”. Acest grup, în care erau prezente multe dintre cele mai mari nume ale scenariului californian (Mel Frank, Ed Rosenthal, Mendocino Joe, Jingles…), obișnuia să crească în aer liber, căutând, identificând și selectând genetica de la mii de plante și le stabiliza.

Se pare că prototipul ”Skunk” își are originea aici. Această tulpină a fost dezvoltată cu scopul de a păstra rezistența unei plante, în același timp raportul de frunze a fost redus. Nu este clar cine a fost creatorul tulpnii Skunk (unii spun că a fost Jingles, unii Rosenthal și chiar Sam…), dar ceea ce știm este că prima tulpină a fost creată dintr-o plantă femelă, ”Columbian Gold” (sativa) și o plantă mascul ”Afgan” (indica), ceea ce a devenit într-o tulpină care grupează efectele psihoactive de la o sativa, cu timpul de înflorire rapidă, și mugurii denși, ale unei indica. Ideea a fost obținerea unei plante capabile să producă recolte mari, cu puține frunze, o perioadă de înflorire rapidă și o aromă plăcută și efecte psihoactive puternice.

 

 

Sacred Seeds a stabilizat această nouă tulpină și a numit-o Skunk, datorită asemănărilor sale în aromă cu mirosul puturos al unui sconcs (Skunk=Sconcs). Skunk a fost crescut și îmbunătățit pe dealurile din San Francisco până la începutul anilor ‘80, timp folosit pentru a include genele ”Acapulco Gold” pentru a scădea cantitatea de frunze și timpul său de înflorire.

 

Sam the Skunkman

În anii ’80, politicile împotriva drogurilor ale lui Ronald Reagan au interzis canabisul și creșterea acestuia. În 1982, Sacred Seeds a fost confiscat și dizolvat. După alte probleme cu DEA, David Watson a fugit în Olanda, de data aceasta călătorind sub numele de Sam Selenzy, aducând cu el toate datele din investigațiile Sacred Seeds, precum și 250.000 de semințe de canabis (între acestea se afla și prototipul ”Skunk”).

Și astăzi există mulți oameni care se întreabă cine a fost Sam the Skunkman, cum a obținut toate aceste informații și cum a trecut granița cu acele semințe de canabis. Unii membri vechi ai The Sacred Seed spun că Watson era un membru al grupului dar nu a fost implicat în dezvoltarea tulpinii Skunk și nici în alte tulpini. Alții sunt siguri că Watson era un agent sub acoperire al DEA, care lucra pentru guvernul SUA. Pentru alți Sam the Skunkman este părintele hibrizilor europeni de canabis.

 

 

Intrare în Olanda

Lăsând deoparte ce este adevărat și ce nu este, problema este că Sam s-a mutat și și-a stabilit baza în Amsterdam și s-a întâlnit cu oricine a participat la scenariul canabisului. În Olanda, parlamentul a aprobat, încă din 1975, o politică de toleranță pentru drogurile ușoare, care permitea consumul și cumpărarea/vânzarea de canabis în ceea ce se numeau pe atunci ”centre de tineret”. Când Sam the Skunkman a sosit în ’82, Amsterdam trăia ascensiunea magazinelor de coffeeshop și nu a fost dificil să înceapă să lucreze legal cu plantele de canabis. În 1984 a fondat ”Cultivator’s Choice”.

În timp ce în SUA cultivatorii se confruntau mai ales cu tulpini sativa, în Olanda cei mai mult lucrau cu indica, în plus, au început să experimenteze și cu primele grădini indoor. Toate acestea au devenit un punct cheie pentru dezvoltarea tulpinii Skunk.

75% sativa / 25% indica, este raportul pe care l-au obținut pentru Skunk #1 așa cum o cunoaștem astăzi, o încrucișare între Afghani Indica, Acapulco Gold, Mexican Sativa și Columbian Gold Sativa, de calitate superioară, ușor de cultivat, care s-a transformat în prima tulpină comercială, precum și primul câștigător al ”Cupei Canabisului” în 1988.

 

 

Ultimii 30 de ani

După ce a fost introdus în lumea canabisului, termenul „skunk” s-a transformat într-un sinonim al unei tulpini care a continuat să apară în același timp cu originalul, care s-a transformat, în același timp, în tulpini clasice. De-a lungul ultimelor decenii, influența skunk a fost mare, așa că genetica sa a fost folosită pentru încrucișări de nenumărate ori pentru a reproduce noi hibrizi, scoțând la iveală o cantitate imensă de încrucișări skunk și o listă nesfârșită care încă crește ți în ziua de azi.

 

Astăzi, tulpina Skunk este aproape în fiecare bancă de semințe de canabis cu renume. Skunk original este încă un clasic, incredibil de popular și una dintre cele mai stabile și omogene plante în care poți avea încredere.

 

Skunk #1

Genetică: Afghani – Acapulco Gold – Columbian Gold

Aromă: Skunk, cu nuanțe pământii

Efect: Relaxant, senzație plăcută, euforie, sporește concentrarea și creativitatea

 

Originea tulpinii Skunk are o oarecare controversă, pentru că nu sunt puțini cei care au susținut originea de reproducere. Skunk este o legendă! Ce a fost și ce nu… Cine a făcut ce… Uneori, ceea ce este real nu este partea cea mai importantă. Nu este aceasta caracteristica principală a legendelor?


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

One Thought to “Originea și istoria tulpinii Skunk”

  1. Dimitri

    Interesant !!!

Leave a Comment