Originea și istoria tulpinii Blueberry

Val 1
Read Time:5 Minute, 27 Second

Blueberry, rafinat și colorat, primește acest nume pentru culoarea purpurie dobândită în ultimele săptămâni de înflorire, precum și pentru aroma dulce și proaspătă, care amintește de afin. În această postare voi vorbi despre această tulpină de canabis, un hibrid îndrăgit, a cărui genetică a fost folosită ca bază pentru multe încrucișări de când a apărut în deceniul anilor 70.

 

DJ Short

A vorbi despre originea Blueberry înseamnă a vorbi despre crescătorul său: DJ Short, un cultivator expert care, chiar și trăind departe de mainstream, se află în spatele programului de reproducere a multor tulpini de canabis și chiar a unora dintre cei mai populari hibrizi de până acum.

DJ Short, al cărui nume nu are nicio legătură cu muzica, este de fapt un tip destul de înalt, și foarte deștept pentru că pe lângă crescător are și diplome de psihologie și biologie, este un crescător canadian care a început, la fel de mulți alții, crescând sative la începutul anilor 70. În acele zile el a lucrat în Oregon, mai ales cu tulpini de rase locale sud-americane, sosite din Columbia, Panama sau Mexic, cultivate în interior și în aer liber, selectând acele tulpini care îndeplinesc „caracteristicile de dorit”.

 

Familia ”Blue”

În anii 70 niște semințe sosite din Orient (aduse de un cultivator sau de un hippie) au ajuns în mâinile lui. Printre acestea au fost sativa Thailand și prima indica afgană ajunsă în America. Short și-a folosit instinctul încercând să le stabilizeze pentru a crea noi tulpini. Acele primele investigații s-au încheiat cu descoperirea a două noi sative deosebite: o femelă Thay numită Juicy Fruit, cu gust dulce și aromă de brânză și o femelă Purple Thay (încrucișare între o Highland Oaxaca Gold – sativa mexicană – și o Chocolate Thai), cu caracteristică de a trece la culoarea violet atunci când temperaturile erau scăzute.

Pe de altă parte, indica afghani, sosite în același timp în care grădinile interioare au început să se dezvolte, aveau să devină a treia etapă a geneticii Blueberry. Lumini de creștere adaptate acestor tulpini, care aveau nevoie de mai multă putere, a obținut o cultură foarte uniformă care a produs muguri denși, cu un alt obiectiv atins: un timp de înflorire rapid. Singura problemă pe care Short a avut-o cu plantele afgane a fost efectul sedativ furnizat, departe de efectele energetice, și euforice, de la sativa cu care era obișnuit.

Așa s-a născut, la începutul anilor 80, Familia Blue, dintr-o încrucișare între Purple Thai și un mascul Afgan. Combinația sativa și indica a redus remarcabil perioada de înflorire în comparație cu sativele pure, iar rezultatul au fost muguri groși, acoperiți cu rășină abundentă, cu gust moale, dulce și fructat, care amintesc de afine, struguri și fructe de pădure. De asemenea, a echilibrat efecte relaxante tip indica, cu un buzz activ. Adevărul este că DJ Short, împreună cu alți contemporani (acei cultivatori legendari din California), au fost responsabili de deschiderea panoramei canabisului către o lume nouă pentru cultivatori și consumatori din întreaga lume, iar de atunci putem beneficia de tulpini de canabis adaptate climei, ușor de cultivat, în plus față de o gamă largă de gusturi și efecte diferite care încă continuă.

 

Din acele incrucisari a iesit: Purple Thai x Afghani, 60% sativa, 40% indica, un hibrid cu perioada de înflorire foarte rapidă (a durat doar 6 săptămâni până la maturizare). Această primă încrucișare a produs muguri violet în formă de perlă, oferind un high moale și energic.

Urmând această linie, Short a încrucișat câțiva masculi cu femele selectate, dintr-o încrucișare Juicy Fruit x Afghani. Blueberry, spre deosebire de predecesorul său, a fost în mare parte indica (80% indica, 20% sativa). Această nouă tulpină a moștenit și culoarea violet albăstrui, pe lângă gustul proaspăt și dulce, dar ceea ce a transformat-o cu siguranță într-o tulpină populară a fost, probabil, potența și conținutul său ridicat de THC. Genetica Indica lasă o senzație puternică de relaxare, dar echilibrată cu partea sativa, care a adus un efect euforic puternic. De îndată ce a fost descoperit, ea și-a făcut un nume pe Coasta de Vest.

Blue Velvet, cunoscută și sub numele de Blueberry Thai, a fost o altă tulpină dintre acele prime încrucișări care formează The Blue Family, care a fost de asemenea apreciată. Aceasta a fost o tulpină hibridă (50% indica-50% sativa) crescută tot dintr-o încrucișare Purple Thai x Afghani.

 

Blueberry, o genetică răspândită în toată Europa

 

Așa cum unii dintre compatrioții lui au făcut anterior, DJ Short a părăsit Statele Unite și politica lor împotriva drogurilor și a plecat în Europa în deceniul anilor 90, unde și-a răspândit semințele și, de asemenea, tulpini noi la toate băncile de semințe.

Mai întâi a ajuns în Olanda, unde putea să lucreze legal cu canabis, așa că a avut mai multe posibilități de a continua să lucreze la noi tulpini. Acolo a lucrat pentru Sagarmatha Seedbank, companie care a vândut Blueberry, Flo și Blue Velvet, și a dezvoltat și noi tulpini, precum Blueberry Bud. La scurt timp după aceea, a intrat în Dutch Passion Seed Company, care a cumpărat și vândut și Blueberry. Din acea colaborare s-au născut unele tulpini Blue, precum Blue Heaven, Blue Moonshine și Purple Passion.

În cele din urmă s-a mutat în Elveția înainte de a se întoarce în Canada (unde s-a născut). Acolo a lucrat pentru Spice of Life Seeds și împreună au crescut hibrizi precum Moonshine Rocket Fuel, Rosebud și Blue Satellite. Întorcându-se în Canada, în 2000, și-a fondat propria bancă de semințe și a continuat să reproducă hibrizi, descendenți din genetica Blue. În zilele noastre este încă activ, chiar fiind în umbră, lucrând ca consultant pentru fiul său la Old World Genetics.

 

3 caracteristici Blueberry

Genetica: Afghani Indica, Purple Thai, Juicy Fruit

Aromă: afine, fructe de pădure, dulce și proaspătă

Efect: Relaxare, euforie

Proprietăți medicale: sedativ, antiinflamator, împotriva depresiei, bun pentru migrene

 

În prezent, Blueberry este cultivat în peste 60 de țări și este inclus în TOP 10 tulpini pentru cultivatori. Și astăzi continuă să apară noi descendenți din Familia Blue (cum ar fi Blue Dream și Blue Kush). Urmărind calea tulpinilor Blue este aproape imposibil. De-a lungul a peste 4 decenii de muncă, originea și compoziția genetică a unora dintre aceste tulpini a variat. În plus, pentru fiecare tulpină nouă creată pot apărea multe fenotipuri. Cel mai bine este că acest lucru nu se termină niciodată și putem fi siguri că în viitor vor mai apărea tulpini din familia Blue.

 


Distribuie și tu:

One thought on “Originea și istoria tulpinii Blueberry

Lasă un răspuns

Next Post

Ce este și cum să devii un cultivator de canabis

Sunt oameni care consumă canabis, sunt oameni care vând canabis și sunt oameni care consumă și vând canabis. Cu toate acestea, chiar la începutul acestui lanț, există și cultivatori – cei care experimentează evoluția de la sămânță la randament. Industria în creștere a canabisului obține rapid o acceptare pe scară […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!