Originea și istoria speciilor de canabis tailandeze

Val
Read Time:4 Minute, 12 Second

Canabisul nu a crescut mereu în medii intens controlate. În cea mai mare parte, canabisul a crescut în mod sălbatic sau alături de ființe umane, unul influențându-l ușor pe celălalt. Speciile locale tailandeze stau la baza multora din tulpinile hibride de top din prezent, așadar merită să afli mai multe despre ele, în special dacă ești interesat de creșterea și istoria canabisului.

 

Canabisul tailandez — origini și istoric

Speciile locale tailandeze sunt plante de canabis unice foarte apreciate, având o compoziție genetică 100% Sativa. „Specie locală” este denumirea dată soiurilor de canabis cultivate care s-au adaptat cu succes la o anumită locație sau mediu și nu au fost încrucișate cu alte varietăți distincte de canabis.

Se crede că planta de canabis și-a făcut drum spre Tailanda și țările învecinate prin India, iar după aceea planta a cunoscut secole de utilizare recreativă, culinară și holistică în rândul comunităților locale, unde a fost cultivată pe scară largă la nivel intern.

În ciuda faptului că se numește ”Specie Tailandeză”, poate că „Specie locală din Asia sud-estică” ar fi o denumire mai exactă, deoarece aceste varietăți provin din mai multe regiuni umede, fierbinți și tropicale din această parte a lumii. De cât timp cresc oare acolo? Sunt date necunoscute – dar știm că e vorba de o perioadă lungă.

Speciile tailandeze și-au făcut pentru prima oară drum spre vest în anii 1960 de trupele americane trimise în Vietnam. Apoi, rulourile de canabis au fost cunoscute ca „bețigașe tailandeze” și erau mult mai puternice decât orice altceva produs în SUA. În plus, aceste mănunchiuri strânse de canabis nu aveau semințe, demonstrând tehnici de cultivare avansate care nu fuseseră încă deprinse în Occident.

 

Caracteristici ale canabisului tailandez

La fel ca și alte specii locale de pe întreg globul, trăsăturile distincte unice tailandeze le-au făcut rapid populare după ce au fost introduse în Occident. Totul, de la modelul de creștere la aroma și efectul lor, a oferit ceva captivant și valoros consumatorilor și crescătorilor deopotrivă.

 

  • Caracteristici de creștere ale canabisului tailandez

În ceea ce privește creșterea, acestea sunt plante mari, similare mai mult cu o salcie decât cu un hibrid tipic în formă de brad de Crăciun. În loc de mănunchiuri de flori lungi, mugurii tind să crească denși și mai concentrați. Ramurile se extind și se înclină. Este cunoscut faptul că Sativele au perioade lungi de înflorire, iar specia tailandeză este regina – 14-16 săptămâni nu este ceva neobișnuit, și se poate întâmpla să dureze chiar și 20 de săptămâni.

De ce durează atât de mult? Deoarece provin din regiuni tropicale, speciile locale tailandeze nu trebuie să facă față zilelor întunecate și temperaturilor răcoroase, așa cum se întâmplă cu tulpinile mai nordice sau sudice. Drept rezultat, ele au libertatea de a înflori în propriul lor ritm.

Climatul fierbinte și umed la care s-au adaptat poate fi dificil de imitat în alte locuri, însă serele oferă cea mai bună soluție pentru cultivarea de succes. Totuși, pentru a crește plante pure tailandeze, este nevoie de multă răbdare și capacitatea de a le menține la cald.

 

  • Efectele canabisului tailandez

Având în vedere durata de timp necesară pentru creșterea acestor plante, s-ar putea să te întrebi de ce specia tailandeză a devenit atât de populară în Occident, în comparație cu speciile Indica cu o creștere rapidă și ușoară.

Ei bine, specia Sativa tailandeză are o putere care, până atunci, nu a putut fi descoperită în altă parte. Cu tehnici de creștere moderne, puterea tulpinilor contemporane se poate apropia de 30% THC, iar unii crescători chiar au afirmat că au depășit acest prag. Dar se crede că, prin anii ’60, tulpinile tailandeze aveau aproximativ 13% THC, o putere incredibil de mare pentru acele vremuri. În combinație cu efectele energizante și de limpezime la nivel mintal, nu e de mirare că au devenit așa de populare printre fumători și crescători inovatori.

Unele din cele mai obișnuite efecte ale speciei Sativa tailandeză sunt:

Vigoare euforicăStimulare cerebralăEnergeticăCreativăPuternică

 

  • Savoarea și aroma canabisului tailandez

Speciile locale tailandeze au arome dense, pământoase. Este dificil de descris cu exactitate gustul, deoarece plante variate au profiluri de terpene diferite și, prin urmare, au un gust diferit. O plantă care crește pe câmpiile cu multă umezeală din nordul Tailandei va avea un gust diferit față de una cultivată cu atenție într-o seră sau folosind lumini artificiale. Cu toate acestea, există câteva note generale:

PământoaseLemnoaseDe ciocolatăDe citriceDiesel

 

Tulpinile de canabis cu origine tailandeză

Deși aprovizionarea cu speciile tailandeze către SUA a scăzut atunci când au fost scoase trupele din Vietnam, moștenirea lor continuă să dăinuie. Este posibil să iei totuși semințe despre care se pretinde că sunt specii locale tailandeze, dar este greu de spus dacă au cu adevărat această origine.

Oricum, speciile tailandeze stau la baza multor tulpini moderne. Iată câteva dintre tulpinile principale derivate din această specie:

Blue Mystic

Royal Bluematic

Fruit Spirit

Haze Berry

Silver Shining Haze

Amnesia Haze

Chocolate Haze

Royal AK

OG Kush

Northern Lights

 


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Perioada de vegetație - Ghid complet

Ce este perioada de vegetație? Perioada de vegetație este o perioadă a ciclului de creștere, care are loc după germinare și înainte de înflorire. După ce semințele germinează, ele vor ieși din sol ca răsaduri. Aceste răsaduri au o tulpină scurtă și două cotiledoane rotunjite. În cele din urmă, se […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!