Read Time:6 Minute, 42 Second

Majoritatea oamenilor știu că THC-ul (tetrahidrocanabinolul) este compusul dominant găsit în canabis și, de asemenea, cel care deține proprietățile psihoactive ale plantei. Este cel mai popular compus de canabis, din motive evidente, și are, de asemenea, numeroase beneficii medicale pe care noi, ca societate, abia începem să le înțelegem pe deplin.

Există 4 tipuri majore de THC care apar în mod natural în plantă: THCA, THCV, Delta 8 THC și Delta 9 THC. În plus, există încă două tipuri care nu se găsesc în plantă – Delta 10 THC care a fost provocat accidental de om, dar conține câteva proprietăți interesante care merită menționate și 11-hidroxi-THC, conversia făcută de corpul uman la digestie al tuturor substanțelor de THC. Toate aceste tipuri diferite de tetrahidrocanabinol sunt unice, cu potențial terapeutic diferit.

THCA – Acid tetrahidrocanabinolic

Din motive de simplitate, vom începe cu începutul, analizând THC-ul în forma sa cea mai naturală: THCA. Pe scurt, THCA-ul este tipul de THC găsit în plantele de canabis brute. Deci, când intrați într-un dispensar și începeți să examinați diferite mostre de muguri și să vedeți cât de mult THC este în fiecare dintre ele, de fapt sunt nivelurile de THCA. Odată aplicate la căldura, THCA-ul își pierde grupul acid carboxilic (într-un proces cunoscut sub numele de decarboxilare) și devine THC.

THCA-ul se găsește practic peste tot în plantă, inclusiv tulpini, frunze și flori. De unul singur, nu are proprietăți psihoactive. Efectele psihoactive intră în joc după decarboxilare, deoarece THCA-ul este doar un precursor al tuturor celorlalți tetrahidrocanabinoli.

Se consideră că acest compus are un sortiment de utilizări terapeutice și este utilizat în mod obișnuit ca supliment nutrițional și îmbunătățire dietetică. Beneficiile THCA pot fi folosite prin consumul, amestecarea sau extragerea materiei prime din plante de canabis împreună cu alte superalimente, cum ar fi fructele de pădure sau avocado.

THCV – Tetrahidrocanabivarină

THCV-ul este practic un văr al THC-ului și un alt produs secundar al procesului de defalcare THCA. Majoritatea cercetărilor disponibile indică faptul că, în doze mici, THCV-ul nu este psihoactiv, dar în doze mari, activează receptorul CB1 și induce un efect psihoactiv. THCV-ul are, de asemenea, un punct de fierbere mult mai mare decât THC-ul (220 ° C față de 155 ° C), deci dacă alegeți să vaporizați flori THCV sau alte produse, va trebui să atingeți temperatura respectivă pentru a experimenta cu adevărat oricare dintre efecte.

În ceea ce privește beneficiile, unul dintre principalele puncte de interes în ceea ce privește THCV-ul este faptul că acesta suprimă apetitul, mai degrabă decât să-l angajeze așa cum face THC-ul. Este frecvent promovat ca „iarba dietetică”, deoarece, consumul îl poate face pe utilizator să piardă din greutate. Unele cercetări spun că, dacă obiectivul este pierderea în greutate, o tulpină cu un raport destul de uniform de THCV și CBD va face acest lucru posibil. Desigur, rezultatele pot varia în acest sens.

Studii suplimentare au constatat că THCV-ul are capacitatea de a regla valorile zahărului din sânge și de a reduce rezistența la insulină, făcând un supliment promițător pe bază de plante pentru pacienții cu diabet zaharat. De asemenea, s-a demonstrat că conține proprietăți antioxidante și neuroprotectoare.

Delta 8 THC

În chimie, „delta” se referă la legătura dublă pe lanțul de carbon al unei molecule. În cazul THC-ului, avem câteva variații diferite. Cu delta 8 THC, legătura dublă se află pe cel de-al 8-lea lanț de carbon, în timp ce cel cu Delta 9 THC mai comun, legătura dublă se află pe lanțul 9. La plantele de canabis, delta 8 este prezent doar în cantități mici. Pe măsură ce delta 9 îmbătrânește, o mică porțiune se oxidează (pierde electroni) și se transformă în delta 8. Ca rezultat al acestui proces chimic, Delta 8 THC rămâne stabil atunci când este expus la aer, ceea ce înseamnă că ar putea avea mai multe aplicații medicale potențiale decât delta 9, deși Delta 8 este mai puțin potent.

Valoarea maximă pe care o obțineți de la Delta 8 THC poate varia în funcție de toleranță, chimia corpului personal sau rezistența și tipul produsului utilizat. De exemplu, fumatul mugurilor cu Delta 8, valoarea maximă va fi diferită de mugurii cu Delta 9, dar dacă consumați comestibile, toate acestea vor avea un efect similar în organism din cauza modului în care sistemul digestiv procesează canabinoizii.

Datorită nivelului mai scăzut al efectului cerebral, Delta 8 THC este excelent pentru a ajuta oamenii să facă față anxietății, depresiei, tulburărilor de stres posttraumatic și a altor tulburări de sănătate mintală. Și, deși studiile rămân limitate asupra acestui canabinoid, s-a stabilit că are câteva beneficii proprii asupra sănătății, care au proprietăți neuroprotectoare, antioxidante și analgezice.

Delta 9 THC

Atunci când faceți referire la THC, vorbiți de fapt despre Delta 9 THC. Delta 9 THC este principalul compus psihoactiv din planta de canabis. Timp de decenii, THC-ul a fost un compus controversat și ilegal, deoarece parlamentarii s-au concentrat puternic asupra proprietăților sale psihoactive, ignorând în același timp toate multiplele sale utilizări posibile în sectorul sănătății.

Una dintre cele mai frecvente utilizări non-recreative pentru THC este de a gestiona durerea. Indiferent dacă acea durere provine din inflamație, dureri de cap, leziuni, chimioterapie, crampe menstruale, leziuni sau dureri neuropatice – canabisul pare să ofere ușurare în fiecare scenariu. Dovezile, precum și unele studii care au apărut recent, vă vor spune că THC-ul este de fapt unul dintre cele mai bune remedii din lume pentru tratarea problemelor digestive, cum ar fi greața și sindromul irosirii.

O altă utilizare importantă pentru THC este regenerarea celulelor creierului. Studiile arată că THC-ul ajută, de fapt, la schimbarea structurii celulelor creierului în funcție de trăsăturile tinereții cognitive.

Alte utilizări terapeutice pentru THC includ: ajutor pentru somn, antioxidant, antimicrobian, ameliorarea epilepsiei, glaucom și relaxant muscular.

Delta 10 THC

Spre deosebire de celelalte THC-uri de pe această listă, Delta 10 nu este un compus vegetal natural. Acest frate molecular are multe aspecte comune cu Delta 9 și Delta 8, dar există și câteva diferențe cheie.

Povestea Delta 10 THC a început în California, dar, de data aceasta, a fost pur întâmplătoare. O companie din Adelanto, Fusion Farms, a cumpărat niște muguri crescuți în aer liber (outdoor) pentru a produce concentrate. După cum mulți știu deja, California este supusă incendiilor foarte mari, aproape anuale; și, fără să știe cei de la Fusion Farms, biomasa pe care au achiziționat-o a fost contaminată cu ignifug. Deoarece nu erau conștienți de contaminare, au continuat cu extracția așa cum a fost planificat, dar după procesul de distilare au început să se formeze cristale neobișnuite.

Aceste cristale aveau o structură complet diferită de cristalele canabinoide observate anterior. După efectuarea unor teste de laborator, s-a stabilit că aceste cristale sunt mai asemănătoare cu CBC (canabichromene), dar totuși nu se potrivesc exact. Au continuat să testeze această structură cîteva luni de zile și nu s-a găsit nicio potrivire exactă. Ulterior a fost numit Delta 10 THC.

11-hidroxi-THC

11-hidroxi-THC, uneori scris 11-OH-THC, este produs în organism atunci când THC-ul pe care îl consumăm este descompus în organism. Corpul descompune și metabolizează THC-ul (delta 9, delta 8 etc.) producând metabolitul 11-hidroxi-THC. Acest metabolit este, în general, considerat mult mai puternic decât precursorul său.

Potrivit dr. Adie Rae, neurolog și consilier științific în industria canabisului, ne spune că: „…ficatul este responsabil de această transformare și, în special, de enzima metabolizantă a medicamentelor cunoscută sub numele de citocrom P2C9 sau CYP2C9. Chiar și atunci când este fumat, ficatul vede delta-9 și îl transformă în 11-hidroxi-THC, dar se obține mult mai mult 11-OH atunci când canabisul este ingerat”.

Tetrahidrocanabinolul este un compus atât de fascinant și este extrem de important ca oamenii să-și dea seama că este mult mai mult decât o substanță recreativă. Este un canabinoid complex, cu o listă lungă de posibile utilizări medicale, de la beneficii pentru sănătatea mintală la ameliorarea durerii până la tratamentul tulburărilor neurologice.

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment