Read Time:3 Minute, 48 Second

Terpenele au devenit o afacere importantă în industria canabisului și a cosmeticelor datorită aromei lor distincte și beneficiilor pentru sănătate. Acești compuși și-au găsit o mare utilizare ca agenți de aromatizare, materii prime pentru produse farmaceutice, insecticide și medicamente.

 

Ce sunt terpenele de canabis?

Terpenele sunt compuși aromatici responsabili pentru mirosul unic al plantelor. Terpenele sunt constituentul major al uleiurilor esențiale și sunt secretul din spatele mirosurilor mult iubite ale canabisului.

Terpenele de canabis sunt metaboliți secundari sintetizați de planta de canabis ca răspuns la schimbările de mediu. Aceste schimbări pot proveni de la factori de mediu cum ar fi temperatura, razele UV, pH-ul, umiditatea, furnizarea de nutrienți și invazia dăunătorilor și bolilor. Ele sunt secretate în primul rând pentru a oferi un strat de protecție plantei prin eliminarea insectelor și protejându-le împotriva condițiilor dure de creștere.

În timp ce oamenii de știință au identificat existența a peste 30.000 de terpene în plante, doar aproximativ 150 au fost înregistrate în planta de canabis, iar aceste terpene de canabis au fost identificate ca având un rol important în utilizarea medicală și recreativă a canabisului.

Este important de menționat că terpenele de canabis nu sunt diferite de ceea ce avem la alte plante. Au fost remarcați datorită relației lor sinergice cu canabinoizii și receptorii acestora. Pe lângă această relație sinergică cu canabinoizii și receptorii acestora, terpenele sunt, de asemenea, identificate ca fiind direct implicate în alte activități, care sunt descrise mai jos.

 

Rolul terpenelor în canabisul medicinal

Oamenii de știință au identificat cinci roluri importante ale terpenelor în îmbunătățirea experienței canabisului medicinal. Aceste roluri includ, dar nu se limitează la următoarele;

 

Oferă miros/aromă

Acest lucru este foarte important în identificarea anumitor tulpini. Aroma și mirosurile de canabis sunt, de asemenea, importante, deoarece permit utilizatorilor să se bucure de diferite arome în timp ce folosesc produsele. O aromă bună este adesea descrisă ca un indicator robust al florilor de canabis de calitate.

 

Creșteți absorbția canabinoizilor

Terpenele pe bază de canabis, cum ar fi beta-cariofilena și limonenul, au fost identificate pentru a crește absorbția canabinoizilor și a altor terpene atunci când sunt administrate împreună. Capacitatea unora dintre acești canabinoizi de a interacționa cu alte sisteme, cum ar fi sistemul serotoninergic și dopaminergic, creează un spațiu mai mare pentru activitatea canabisului. Acesta este motivul pentru care majoritatea produselor cu spectru larg și cu spectru complet arată un efect mai puternic asupra utilizatorilor.

 

Modulează efectul canabinoizilor

Canabinoizii și terpenele tind să facă o echipă bună prin efectul de anturaj. Efectul de anturaj este adesea descris ca relația sinergică dintre canabinoizi și terpene pentru a modula efectele psihoactive ale THC-ului și ale altor molecule. În timp ce unii canabinoizi pot reduce efectul THC, alții pot intensifica efectul acestuia. Mircenul, de exemplu, este sedativ și poate intensifica direct efectul THC-ului și al altor canabinoizi psihoactivi. Unii oameni de știință au atestat rolul limonenului în stimularea activității CBD.

 

Interacționează cu receptorii canabinoizi

Oamenii de știință au raportat cum anumiți canabinoizi precum beta-cariofilena (CBP), alfa-humulena și linalolul interacționează și cu receptorii canabinoizi. Activitatea lor canabimimetică poate fi utilă în activarea sistemului endocanabinoid pentru a promova beneficiile propuse ale canabinoizilor.

 

Posedă beneficii terapeutice

În timp ce acționează singure sau în sinergie cu canabinoizii, terpenele posedă și unele beneficii terapeutice importante, dintre care unele au fost identificate ca fiind; antioxidant, anticancer, antidepresiv, antimicrobian, ameliorarea durerii și antiviral.

 

De unde provin terpenele de canabis?

Terpenele de canabis sunt un constituent major al tricomilor din florile de canabis. După cum am menționat mai devreme, ele sunt secretate în primul rând ca mecanism de apărare împotriva invaziei dăunătorilor și insectelor și joacă, de asemenea, roluri critice în protejarea plantei împotriva condițiilor dure de mediu. În plus, terpenele ajută la îmbunătățirea atractivității canabisului și a altor plante.

În combinație cu alți compuși aromatici, cum ar fi tiolii, aldehidele și esterii, terpenele pot contribui la sistemul imunitar al plantei prin respingerea invaziei insectelor și bolilor.

 

Beneficiile terapeutice ale terpenelor

Beneficiile terapeutice ale terpenelor de canabis au fost identificate de mai mulți oameni de știință și raportate pe multe site-uri web de specialitate. Unele dintre aceste beneficii promovate în mod obișnuit sunt:

  • Anticancer
  • Antimicrobian
  • Antiviral
  • Antidepresiv
  • Analgezic
  • Îngrijire a pielii
  • Antiinflamator
  • Îmbunătățește digestia
  • Antidiabetic

 

Terpenele au continuat să servească drept unii dintre cei mai importanți compuși ai plantei de canabis datorită numeroaselor lor roluri benefice în medicina canabisului. Ele au fost identificate pentru a promova absorbția canabinoizilor, a crește activitatea receptorilor de canabis și a interacționa cu receptorii.


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment