Modul în care barierele de cercetare asupra canabisului medical afectează progresul

Val 1
Read Time:8 Minute, 6 Second

Lucrurile nu sunt niciodată simple când vine vorba de canabis. Pe măsură ce noile politici continuă să elibereze planta din cătușele sale, oamenii de știință din domeniul canabisului încă nu reușesc să dezvolte o înțelegere mai profundă a plantei. Cercetătorii sunt insuficienți sau eliminați din alte sectoare ale industriei și li se oferă probe de calitate proastă pentru studiat.

Se estimează că 147 de milioane de oameni [1] din întreaga lume consumă canabis în fiecare an. Recreativ, oamenii îl fumează, îl mănâncă, îl vaporizează și chiar îl pun în cafeaua de dimineață. Milioane de oameni folosesc canabisul și din motive medicale. Cu toate acestea, adevărul este că știm încă foarte puțin despre canabis și modul în care funcționează în corpul uman.

Criza anti-canabis din perioada anilor 1930, condusă de SUA, a schimbat foarte mult percepția publică asupra plantei, iar guvernul federal l-a clasificat în cele din urmă drept medicament prevăzut în anexa I în Legea privind substanțele controlate din 1970 [2].

Astăzi, deși legalizarea canabisului medical și recreativ continuă să ia teren, planta nu a reușit să fie înțeleasă pe deplin. Această situație îi leagă pe cercetători într-o rețea de reglementări stricte și adesea ilogice, ridicând bariere care le îngreunează munca.

Eforturile lor de a înțelege pe deplin planta, modul în care funcționează în organism și utilizările sale medicale sunt încetinite și chiar complet împiedicate de legislația birocratică.

Cu toate acestea, această cercetare este vitală. Odată ce canabisul devine din ce în ce mai popular, nu a existat niciodată o nevoie mai semnificativă de cercetări din ce în ce mai aprofundate.

Cercetarea educă mai bine legiuitorii, medicii, pacienții și publicul larg, subliniind ce poate și ce nu poate face canabisul și ajutând la risipirea stigmatizării acestuia.

Acest lucru duce la o utilizare mai sigură, reglementare, îmbunătățirea tratamentului pacientului și dezvoltarea concentrată a produselor.

 

Ce spun cercetătorii canabisului

Chimiștii au identificat peste 120 de canabinoizi [3] – molecule fascinante în mare parte unice plantei. De asemenea, au descoperit prezența a peste 200 de terpeni aromatici [4] și o serie de alte molecule, inclusiv flavonoide.

Biologii continuă să dezvăluie misterul sistemului endocanabinoid (ECS), o rețea de reglementare la nivelul întregului organism care menține celelalte sisteme care funcționează optim. Compușii găsiți în canabis pot modula ECS într-un grad surprinzător.

În mod uimitor, academicienii din spatele acestor descoperiri au reușit să ia aceste măsuri de pionierat într-un cadru strict și prohibitiv de reglementări. S-ar putea părea că au făcut progrese uriașe în domeniul canabisului și este adevărat. Dar, sunt cu ani în urmă din cauza restricțiilor dure de cercetare.

 

Situația din Statele Unite

18 state din SUA au legalizat canabisul recreativ și 37 de state pe cel medical, ceea ce înseamnă că adulții din aceste regiuni pot intra într-un dispensar, pot cumpăra muguri și pot fuma, vapa și consuma canabis după bunul plac. Statele sunt libere să își adopte propriile legi, însă legea supremă deținută de guvernul federal poate înlătura o astfel de legislație, atâta timp cât nu încalcă Constituția. Deși multe state oferă canabis medical și / sau recreativ legal, guvernul federal menține un punct de vedere drastic diferit.

 

Bariere de reglementare

Administrația Federală pentru Controlul Drogurilor (DEA) clasifică canabisul ca fiind un medicament din anexa I [5]. Substanțele plasate în această categorie îndeplinesc definiția de a nu avea „nici o utilizare medicală acceptată în prezent și un potențial ridicat de abuz”.

În mod bizar, atât cocaina, cât și metamfetamina sunt clasificate ca substanțe din lista II, unde sunt recunoscute pentru potențialul lor medical. Deoarece canabisul are același statut legal ca heroina în ochii guvernului federal, oamenii de știință sunt obligați să solicite o licență de la DEA și Food and Drug Administration (FDA) pentru a efectua cercetări asupra plantei. Majoritatea studiilor privind potențialul terapeutic al canabisului au utilizat versiuni sintetice ale substanțelor chimice care se găsesc în mod natural în plantă. Acest lucru a determinat FDA să aprobe trei medicamente pe bază de canabinoizi derivate din izolate sintetice: Marinol, Syndros și Cesamet.

În 2018, agenția a aprobat Epidiolex [6] (canabidiol) ca fiind primul terapeutic derivat din canabis. Dar studierea plantei brute rămâne dificilă din cauza lipsei de acces și a materialului de calitate slabă.

 

Probleme cu probele federale

Odată ce cercetătorii își obțin o licență, ei pot studia doar probe de canabis furnizate de surse aprobate de DEA. Deocamdată, Universitatea din Mississippi are sarcina de a furniza canabis pentru lumea academică. Există probleme serioase cu aprovizionarea federală cu canabis. Universitatea recoltează în fiecare an aproximativ 510 kg de canabis [7] din locațiile lor interioare și exterioare. După recoltare, tehnicienii macină florile într-o pulbere fină și le depozitează în frigidere la -20 ° C, uneori ani de zile. Până când acest canabis tocat și congelat ajung la cercetători, terpenii sunt distruși iar nivelurile de THC ajung undeva la 6%. Medicul și membru al consiliului de administrație al Doctorilor pentru canabis, Peter Grinspoon, a descris-o drept „brown, muddy garbage” (gunoi maro și noroios). [8]

 

Cum influențează obstacolele de cercetare pe piața americană de canabis

Aceste restricții dure nu numai că încetinesc eforturile de a înțelege mai multe despre plantă, ci au un impact direct pe piața canabisului în sine. Oamenii de știință din domeniul canabisului sunt dornici să exploreze modul în care produsele cu conținut ridicat de THC disponibile în dispensare afectează clienții. Aceste descoperiri ar contribui la sănătatea publică, marketingul de afaceri și educație – permițând clienților să facă alegeri mai informate.

Dar nu pot produce rezultate valide și relevante atunci când sunt lăsați să se ocupe de ceea ce DEA le oferă. Jahan Marcu, co-fondator al Centrului Internațional de Cercetare Privind Canabisul și Sănătatea Mintală, a cântărit situația [9], spunând: „Sistemul federal vrea ca cercetătorii în domeniul canabisului să eșueze”.

Marcu a subliniat, de asemenea, cât de dificil rămâne efectuarea unor cercetări solide asupra canabisului, afirmând [10], „În cadrul acestui regim, este imposibil să obțineți aprobarea pentru un studiu și există limitări strânse în publicarea datelor clinice legate de canabis”. Marcu a menționat, de asemenea, că, în multe state, adulții pot accesa canabisul la fel de ușor ca berea, dar oamenii de știință nu au voie să cerceteze ceea ce consumă. Din fericire, DEA a recunoscut plângerile [11] din partea cercetătorilor. Agenția examinează în prezent aplicațiile care ar putea permite mai multor cultivatori să sprijine cercetătorii autorizați DEA. Sperăm că acești noi cultivatori pot produce canabis de o calitate similară cu cea disponibilă în dispensarele din întreaga țară.

Cum influențează obstacolele de cercetare a canabisului în Europa

Multe țări, inclusiv Germania, Italia, Belgia și națiunile scandinave au un program de canabis medical într-o formă sau alta. Cu toate acestea, rămâne dificil pentru majoritatea pacienților să acceseze legal canabisul medical. În țări precum Germania, prețul canabisului medical [12] rămâne ridicat, deoarece companiile de asigurări refuză adesea să acopere costurile. În Regatul Unit, doar o mână de pacienți pot accesa canabisul. Prescrierea de medicamente pentru canabis este, de asemenea, limitată la foarte puține afecțiuni, inclusiv epilepsie infantilă, greață indusă de chimioterapie și scleroză multiplă.

Lipsa absolută a studiilor umane a împiedicat înțelegerea științifică și aplicațiile medicale ale plantei în Europa în ultimele decenii. Restricțiile de cercetare sunt, până la urmă, un semn distinctiv al interzicerii canabisului.

Stuart Lambie, Secretar General al Canabisului Medical din Europa, a subliniat prejudiciul cauzat de barierele majore în calea cercetării [13] pe continent, afirmând:

„Canabisul a efectuat de-a lungul anilor foarte puține cercetări reale și, din cauza ilegalității sale, începem de la zero. Ceea ce este important acum este să definim obiective de cercetare foarte clare – există tot felul de boli care ar putea fi atenuate prin utilizarea canabisului sau canabinoizilor, dar în care cercetările oficiale lipsesc în prezent”.

Lambie a arătat, de asemenea, spre o posibilă soluție stabilită pentru a câștiga avânt în Europa în următorii câțiva ani: „Am primit confirmarea că Comisia Europeană va saluta cererile de finanțare pentru cercetarea canabisului medical prin programul de finanțare a cercetării Horizon”.

Programul Horizon al Uniunii Europene, de 100 de miliarde de euro, are statutul de cel mai mare program multinațional de cercetare și inovare din lume. Horizon UE a solicitat primul său val de cereri de finanțare [14] în cursul lunii februarie 2021 și va continua sprijinirea în următorii șapte ani.

Mai multe cercetări înseamnă o mai bună înțelegere a modului în care canabisul poate ajuta pe plan medical, fără a mai menționa economia prin crearea de locuri de muncă și creșterea veniturilor fiscale. La rândul său, acest lucru va genera un efect knock-on, îmbunătățind educația profesioniștilor din domeniul medical, a oficialilor guvernamentali și a publicului larg.


Acest conținut are doar scop educativ. Informațiile furnizate provin din cercetări colectate din sursele menționate mai jos:

 1. Alcohol, Drugs and Addictive Behaviours https://www.who.int
 2. About Cannabis Policy | APIS – Alcohol Policy Information System https://alcoholpolicy.niaaa.nih.gov
 3. CSIRO PUBLISHING | Australian Journal of Chemistry https://www.publish.csiro.au
 4. The Cannabis Terpenes https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 5. Drug Scheduling https://www.dea.gov
 6. FDA Approves First Drug Comprised of an Active Ingredient Derived from Marijuana to Treat Rare, Severe Forms of Epilepsy | FDA https://www.fda.gov
 7. Cannabis research stalled by federal inaction https://cen.acs.org
 8. Legal weed is everywhere — unless you’re a scientist – POLITICO https://www.politico.com
 9. Marijuana researchers shackled by federal laws, regulations https://www.mercurynews.com
 10. Regulators need to rethink restrictions on cannabis research https://www.nature.com
 11. US DEA moves to expand cannabis for research https://cen.acs.org
 12. Medical cannabis policy and practice in Germany https://www.healtheuropa.eu
 13. Medicinal cannabis policy and research in Europe https://www.healtheuropa.eu
 14. How Europe’s €100-billion science fund will shape 7 years of research https://www.nature.com

 

Distribuie și tu:

One thought on “Modul în care barierele de cercetare asupra canabisului medical afectează progresul

Lasă un răspuns

Next Post

Cluburile de canabis din Spania s-ar putea închide în urma deciziei Curții Supreme

Celebrele cluburi sociale de canabis din Spania s-ar putea închide după ce Curtea Supremă va închide lacuna legală care le permite acest lucru. Potrivit The Guardian, cele peste 200 de cluburi de canabis din Barcelona sunt acum în pericol după ce instanța a decis să anuleze hotărârea din 2017 conform […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!