Micronutrienți și macronutrienți pentru canabis

Val
Read Time:7 Minute, 47 Second

Cultivatorii nu pot vedea lumea microscopică a zonei radiculare și cum se hrănesc plantele. Din fericire, știința ne poate arăta acest proces misterios. Aflați despre nutrienții de care au nevoie plantele, de ce au nevoie de ei și cum îi accesează.

O imagine de ansamblu a macronutrienților vs micronutrienții din plantele de canabis.

Plantele de canabis necesită o dietă variată pentru a supraviețui, prosperă și produce o recoltă plină de satisfacții. Planta se bazează pe un echilibru fin de minerale și elemente pentru a îndeplini rolurile fiziologice cheie pe tot parcursul ciclului de creștere. Acești nutrienți sunt împărțiți în două categorii principale: macronutrienți și micronutrienți.

 

Macronutrienți vs micronutrienți

Plantele de canabis necesită macronutrienți în cantități mari, similare modului în care proteinele, carbohidrații și grăsimile alcătuiesc piatra de temelie a dietei umane.

Plantele se bazează pe cantități mari de azot (N), fosfor (P) și potasiu (K). Cererea pentru acești nutrienți – sau raportul NPK – se modifică în funcție de stadiul de creștere. Plantele în stadiul de vegetație au o cerere mai mare de N și mai puțin de P și K. În schimb, plantele necesită mult mai puține N și cantități semnificative de P și K în perioada de înflorire.

Aceste trei elemente alcătuiesc macronutrienții cheie din sol. Cu toate acestea, plantele obțin trei macronutrienți suplimentari din aer și din apă: carbon, hidrogen și oxigen.

Plantele necesită, de asemenea, o listă destul de lungă de micronutrienți pentru a rămâne sănătoase, productive și lipsite de boli. Deși au nevoie de aceste molecule doar în cantități mici, lucrurile se pot înrăutății dacă aceste molecule lipsesc. Puteți compara acest lucru cu nevoia umană de vitamine. Nu avem nevoie de mult, dar sănătatea noastră are un impact puternic dacă vitaminele lipsesc din dieta noastră.

 

Nutrienți mobili și imobili

Nutrienții au caracteristici mobile și imobile – termeni care le definesc transportabilitatea. Plantele se pot deplasa în jurul nutrienților mobili către zonele în care au nevoie cel mai mult. Astfel, deficiențele de nutrienți mobili apar în frunzele mai vechi mai întâi, deoarece plantele prioritizează sănătatea creșterii celor noi.

În schimb, nutrienții imobili rămân blocați. Simptomele deficienței se vor manifesta într-o creștere mai nouă datorită lipsei lor de acces la acești nutrienți. Voi acoperi elementele nutritive cu proprietăți mobile și imobile în lista de mai jos.

 

Nutrienți ionici

Plantele de canabis nu sunt capabile să distrugă materia organică și să extragă mineralele din ea. În schimb, microbii fac această muncă grea într-un mediu agricol ecologic. Acestea descompun gunoiul și compostul și eliberează nutrienții blocați în interior.

În schimb, îngrășămintele sintetice îmbibă solul cu substanțe nutritive care pot fi ușor absorbite de plante în medii non-organice. În orice caz, plantele pot absorbi nutrienți doar ca ioni. Aceste particule încărcate electric fie prezintă o încărcare pozitivă (cationi), fie o încărcare negativă (anioni). De exemplu, plantele preiau azot sub formă de cation amoniu sau azotat de anion. Acestea pot accesa fosforul doar sub formă de doi anioni și potasiu sub forma cationului K +.

Pentru a spune simplu, nutrienții trebuie defalcați – sau furnizați într-o formă rafinată – pentru a intra în rădăcinile plantelor. Acești nutrienți nu intră printr-un proces pasiv precum difuzia. În schimb, aceștia intră prin transport activ utilizând ATP (cursul celular al energiei) și proteine ​​legate de membrană. Acest proces permite ionilor să se deplaseze din zona rădăcinii în țesuturile radiculare.

Macronutrienți din aer și apă

Plantele de canabis au nevoie de trei dintre acești macronutrienți. Aceste elemente sunt fie preluate din aer, fie produse ca un produs secundar al fotosintezei.

 

Carbon

Plantele „inhalează” dioxidul de carbon din aer prin pori minusculi de pe suprafața frunzelor cunoscute sub numele de stomate. Dar stomatele nu sunt întotdeauna deschise pentru a intra dioxidul de carbon. O pereche de celule de pază deschid și închid fiecare por în funcție de cererea resursei.

Dioxidul de carbon joacă un rol esențial în sănătatea plantelor. Plantele transformă gazul în energia necesară creșterii și îl utilizează împreună cu apa pentru a realiza fotosinteza.

 

Hidrogen

Plantele creează hidrogen din molecula de apă în timpul fotosintezei. Acestea realizează această reacție valorificând puterea energiei luminii.

Hidrogenul servește ca un alt element de construcție pentru creșterea plantelor. Plantele folosesc ioni de hidrogen pentru a conduce lanțul de transport al electronilor în timpul fotosintezei.

 

Oxigen

Părțile aeriene ale plantelor obțin oxigen prin divizarea dioxidului de carbon. În schimb, rădăcinile respiră oxigen deoarece nu pot accesa lumina și nu realizează fotosinteza.

Plantele au nevoie de oxigen în timpul procesului de respirație pentru a le ajuta să elibereze energie din glucoza stocată, realizată prin fotosinteză.

 

Macronutrienții din sol

Restul macronutrienților solicitați de plantele de canabis provin din sol, fie sub formă de materii organice degradate, fie îngrășăminte sintetice. Descoperiți mai jos funcțiile acestor substanțe importante.

 

Azot

Azotul se comportă ca un nutrient mobil în planta de canabis sub formă de azotat. Plantele necesită azot mai mult decât orice alt nutrient pe parcursul ciclului de creștere. Cu toate acestea, 98% din azotul din sol există într-o formă organică. Microbii sunt necesari pentru a ajuta la mineralizarea acestei substanțe prețioase, astfel încât plantele să poată avea acces la ea.

Odată intrate, plantele se bazează pe azot pentru creștere și dezvoltare generală. Elementul formează, de asemenea, o parte cheie a moleculei de clorofilă, care permite plantelor să efectueze fotosinteza. Azotul funcționează, de asemenea, ca o componentă importantă a aminoacizilor – blocurile de construcție ale proteinelor.

 

Fosfor

Ca nutrient mobil, fosforul se pune la dispoziția creșterii noi și imature. Plantele preiau elementul ca anion și îl folosesc într-o listă lungă de procese fiziologice. Fosforul apare în fiecare celulă vegetală vie, o mărturie a importanței sale.

Acesta joacă un rol în transferul de energie, fotosinteză și transformarea amidonului și a zaharurilor. Fosforul ajută la mișcarea nutrienților în jurul plantelor și ajută la transferul caracteristicilor genetice către generația ulterioară.

Elementul joacă un rol cheie în faza vegetativă, unde contribuie la dezvoltarea rădăcinilor și durabilitatea tulpinilor. Mai târziu în ciclul de creștere, fosforul ajută plantele să reziste bolilor și joacă, de asemenea, un rol în formarea și productivitatea florilor.

 

Potasiu

Plantele de canabis preiau acest nutrient mobil sub forma unui cation mineralizat. Plantele se confruntă cu o problemă foarte mare dacă nu pot accesa acest element cheie. Potasiul contribuie la creșterea plantelor, funcțiile metabolice, toleranța la stres, creșterea rădăcinilor și structura sistemului radicular.

Potasiul joacă, de asemenea, un rol vital în conservarea apei. Vă amintiți de celulele despre care am vorbit mai devreme? Ei bine, au nevoie de potasiu pentru a deschide și închide stomatele. Plantele pierd apa de fiecare dată când preiau dioxid de carbon prin aceste mici deschideri. Când apa devine rară, plantele au nevoie de potasiu pentru a închide stomatele pentru a ține cât mai multă apă.

Plantele se bazează, de asemenea, pe potasiu ca activator al enzimelor și un jucător cheie în sinteza proteinelor.

Micronutrienți

Deși este necesar în cantități mai mici, micronutrienții joacă un rol fundamental în fiziologia plantelor. Deficiențele sunt de obicei destul de rare, dar absența lor poate afecta negativ sănătatea, creșterea și randamentul.

 

Bor

Borul ajută la consolidarea pereților celulari. Acesta joacă un rol structural important, aproximativ 90% din element contribuind la legarea încrucișată a moleculelor mari de carbohidrați care alcătuiesc pereții celulari. Dacă planta devine deficitară în bor, ea poate deveni compromisă structural.

 

Calciu

Plantele au nevoie de calciu pentru integritatea structurală. Nutrientul imobil – sub formă de pectat de calciu – ține împreună pereții celulari și membranele plantelor. Elementul servește, de asemenea, ca un mesager intracelular care ajută la reglarea activității hormonale și enzimatice.

 

Cupru

Un alt element care contribuie la procesul complex de fotosinteză, cuprul este un nutrient mobil care ajută plantele să metabolizeze carbohidrații și proteinele.

 

Fier

Nutrient semi-mobil, fierul ajută plantele să mențină structura și funcția cloroplastelor – organele care transformă energia ușoară în zaharuri care pot fi utilizate de celulele plantelor. De asemenea, fierul funcționează ca o componentă importantă în numeroase enzime și pigmenți.

 

Magneziu

Magneziul – un nutrient mobil – se întâmplă a fi chiar puterea din spatele fotosintezei. Elementul formează inima moleculei de clorofilă, unde permite structurii să capteze lumina soarelui folosită pentru a crea zaharuri. Plantele au, de asemenea, nevoie de magneziu pentru divizarea celulelor, sinteza proteinelor, metabolismul fosfatului și activarea enzimelor.

 

Mangan

Manganul contribuie la unele dintre cele mai importante sisteme și funcții din plante. Acestea includ asimilarea azotului, respirația și fotosinteza. Elementul joacă, de asemenea, un rol important în reproducere. Ajută la creșterea tubului de polen și la germinarea polenului.

 

Molibden

Molibdenul joacă un rol important în două enzime care permit plantelor să sintetizeze aminoacizi. Una dintre aceste enzime ajută la transformarea nitratului în nitrit, în timp ce cealaltă transformă nitritul în amoniac. Plantele pot transfera cu ușurință acest nutrient mobil către zone cu o cerere mare.

 

Sulf

Plantele necesită acest nutrient semi-mobil în cantități minuscule. Sulful ajută la formarea proteinelor plantelor, vitaminelor și aminoacizilor.

 

Zinc

Zincul influențează schimbările majore ale plantelor în doze mici. Nutrientul imobil constituie părți din diferite enzime și proteine ​​și ajută la producerea hormonilor de creștere și la alungirea internodului.

 

Sper ca acest material v-a ajutat să înțelegeți mai bine cum funcționează nutrienții în planta de canabis și poate pe viitor vă va ajuta să faceți alegerile corecte pentru a avea plante cât mai sănătoase.

Acest material este strict în scop informativ și educațional!


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Albinele iubesc canabisul

Un nou studiu asupra fermelor de canabis din America a demonstrat că albinele iubesc plantele de canabis datorită depozitelor abundente de polen ale plantelor masculine, ceea ce înseamnă că ar putea ajuta oamenii de știință să sprijine mai bine atât populațiile de albine, cât și cele florale.   Studiul, condus […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!