Lista terpenelor din canabis și beneficiile lor

Val
Read Time:7 Minute, 39 Second

Iată o listă actualizată a peste 30 de terpene diferite plus beneficiile lor. Terpenele sunt pilonul principal al beneficiilor ansamblului sau anturajului de canabis. Fără ele, canabinoizilor le-ar lipsi beneficiile sinergice care fac efectele lor vindecătoare pronunțate și susținute. Aceasta înseamnă că terpenele fac parte integrantă din succesul terapiei pe bază de canabinoizi. Acesta este motivul pentru care produsele cu spectru complet devin din ce în ce mai populare și preferate mai mult decât izolatele și distilatele.

 

Ce sunt terpenele?

Există peste 100 de terpene diferite care se găsesc în canabis. Acestea sunt molecule organice volatile care sunt produse în glandele de rășină ale canabisului și produc diferitele arome unice prezente în tulpinile de canabis. S-ar putea să auzi termenii terpeni și terpenoide fiind folosit interschimbabil. Terpenoizii sunt terpeni care au suferit oxidare (mai ales prin uscare și întărire). Cele două sunt similare din multe puncte de vedere.

Terpenele ajută la atragerea polenizatorilor și resping prădătorii. De asemenea, oferă mai multe beneficii terapeutice.

Terpenele nu se găsesc doar în canabis. Interesant este că siropul de arțar are peste 300 de terpene diferite. Nu este de mirare că este atât de plin de aromă. Cauciucul natural este, de asemenea, bogat în terpene.

Terpenele sintetice sunt frecvent utilizate ca aditivi alimentari și aromă artificială.

 

Cum funcționează terpenele?

Terpenii sunt capabili să-și producă beneficiile terapeutice prin interacțiunea cu sistemul endocanabinoid.

În 1988, doi oameni de știință specializați în canabis – S. Ben-Shabat și Raphael Mechoulam – au descoperit că, canabinoizii, terpenele și flavonoidele pot lucra împreună pentru a crea un efect de vindecare sinergic. Mai simplu spus, atunci când consumați un extract de canabis cu spectru complet (full spectrum), este posibil să experimentați un efect de vindecare care este mai puternic și va dura mai mult timp printr-un efect de simbioză. Pe scurt, experimentăm beneficiile vindecătoare ale terpenelor prin efectul de anturaj.

 

Care este punctul de fierbere al terpenelor?

Fiecare terpenă va avea un punct de fierbere diferit pe baza machiajului său chimic unic. În general, terpenele încep să fiarbă la 155°C. Mircenul de exemplu, fierbe la 166°C. Cu toate acestea, încep să se descompună la o temperatură mai scăzută de aproximativ 21°C până la 37°C.

 

Care este diferența dintre terpenele primare și secundare?

Terpenul primar din canabis se găsește în cantități mari și este responsabil pentru aroma produsă de tulpinile de canabis. Terpenele secundare pot fi găsite în cantități mici și contribuie la efectele produse de o tulpină.

 

Terpene primare în canabis

 

 

 • Mircenul

Aceasta este cea mai abundentă terpenă din canabis și poate reprezenta până la 65% din profilul terpenic total în unele tulpini. Produce note de pământ sau mosc, asemănătoare cuișoarelor. Mircenul ajută la reducerea inflamației și a durerii cronice și poate fi inclus în tratamentul cancerului.

Se crede că consumul unui mango cu aproximativ 45 de minute înainte de consumul canabisului va produce un high mental mai puternic. Mango-urile sunt bogate în mircen și acest lucru poate contribui la creșterea efectului THC.

 • Limonen

Acesta este al doilea cel mai abundent terpen în canabis și produce o aromă citrică. De asemenea, se găsește în cantități mari în coaja de citrice, cum ar fi portocalele și mandarinele. Este utilizat în mod obișnuit la fabricarea produselor de curățat și a produselor cosmetice.

Limonenul îmbunătățește starea de spirit. Veți găsi că este utilizat în aromaterapie pentru a spori starea de spirit. De asemenea, are proprietăți antifungice și antibacteriene. În cele din urmă, studii recente au arătat că această terpenă poate avea un rol important în reducerea dimensiunii tumorii.

 • Linalool

Linalool este responsabil pentru notele florale din canabis. Este, de asemenea, găsit în ierburi aromate și lavandă. Produce relaxare și induce somnul.

 • Cariofilena

Are o aromă picantă puternică și este, de asemenea, găsit în piperul negru, scorțișoară și condimente precum oregano, busuioc și rozmarin. Cariofilena este singurul terpen care se leagă de receptorii CB2. Este utilizat în mod obișnuit în cremele topice ca agent antiinflamator. Pe lângă aceasta, s-a dovedit promițătoare în reabilitarea dependenței de alcool.

 • Alfa-pinen și Beta-pinen

Terpenele pinene au aroma pinilor. De asemenea, produc efecte anti-inflamatorii la oameni, ajută la îmbunătățirea fluxului de aer în plămâni și funcția respiratorie.

 • Humulene

Humulena este o terpenă primară care este frecventă la hamei. Emite o aromă de pământ cu note condimentate. Humulena se găsește și în salvie, cuișoare și piperul negru. Are proprietăți de suprimare a apetitului. De asemenea, ajută la combaterea inflamației.

 • Terpineol

Acesta este un terpen rar, care miroase a liliac. Are proprietăți calmante și de îmbunătățire a dispoziției. Unele studii recente au arătat, de asemenea, că poate prezenta proprietăți antimalarice.

 • Valencene

Acesta este un terpen exotic care se găsește în cantități semnificative în portocalele dulci de Valencia. Are o aromă dulce de citrice și oferă beneficii de respingere a insectelor.

 • Terpinolen

Terpinolenul are o aromă de pin cu esențe florale. Este, de asemenea, prezent în cantități mari în salvie și rozmarin. Este utilizat în mod obișnuit la fabricarea săpunurilor și parfumurilor. Unele studii au arătat că această terpenă are efecte depresive în sistemul nervos central. Induce somnolență și poate fi utilizat pentru a reduce anxietatea și stresul.

 • Geraniol

Această terpenă are o aromă asemănătoare tutunului. Studiile au arătat că poate oferi beneficii de neuroprotecție.

 • Ocimene

Această terpenă are o aromă tropicală și mosc. La fel ca majoritatea celorlalte terpene, ocimenul oferă beneficii antiinflamatorii. De asemenea, are proprietăți antifungice și antivirale.

 

Terpene secundare în canabis

 

 

 • Fellandrenă

Fellandrena este un terpen cu o istorie bogată. De mii de ani a fost folosit în medicina tradițională chineză pentru tulburările digestive. De asemenea, a fost utilizat pentru tratarea infecțiilor fungice. Se găsește și în uleiul de eucalipt.

 • Delta 3 Carene

Această terpenă produce o aromă plăcută de chiparos. Ajută la vindecarea și refacerea oaselor rupte. De asemenea, îmbunătățește memoria și poate fi utilizat în tratamentul bolii Alzheimer.

 • Alfa-bisabolol

Alfa-bisabololul, cunoscut și sub numele de levomenol, produce o aromă tropicală dulce. Se găsește și în cantități mari în floarea de mușețel. A fost utilizat pentru tratarea infecțiilor bacteriene pe piele.

 • Eucaliptol

Această terpenă este, de asemenea, cunoscută sub numele de cineol și produce note de menta similară cu ceea ce este produs de eucalipt. Are beneficii antibacteriene și antifungice. Rapoartele preliminare de cercetare au arătat potențialul acestei terpene în tratamentul bolii Alzheimer.

 • Pulegone

Această terpenă se găsește în cantități mici în tulpina de canabis, în timp ce cantități mai mari pot fi găsite în rozmarin. Are un miros plăcut de mentă și poate ajuta la combaterea durerii și a temperaturilor ridicate. De asemenea, are proprietăți insecticide.

 • Sabinene

Sabinena se găsește și în busuiocul norvegian. Are o aromă de pin și oferă beneficii antioxidante puternice.

 • Trans-nerolidol

Acesta este un terpen secundar, care este, de asemenea, comun în flori, cum ar fi iasomia și ulei de arbore de ceai. Are aromă lemnoasă florală. Este cunoscut mai ales pentru efectele sale antiparazitare.

 • Camphene

Camphene are o aromă puternică de ace de brad. Când este amestecat cu vitamina C devine un puternic antioxidant. De asemenea, a arătat potențial în tratamentul eczemelor și psoriazisului.

 • Borneol

Borneolul are o aromă pe bază de menta și poate fi găsit și în cantități mari în rozmarin și mentă. Este cunoscut pentru proprietățile sale insecticide. De asemenea, are efecte anticanceroase, așa cum a arătat un studiu recent.

 • Fitol

Aceasta este o terpenă rară care produce o aromă florală balsamică. Oferă beneficii sedative și anti-anxietate. Este, de asemenea, utilizat ca un compus de detensionare.

 • Fenchol

Acesta este un mono terpen cu aroma de lamaie-lime. Este frecventă și la busuioc. Oferă proprietăți antimicrobiene și antibacteriene.

 • Camfor

Acesta este un terpen secundar care are o aromă puternică, acesta fiind perfect pentru respingerea insectelor. A fost folosit de mulți ani ca remediu pentru răceală și tuse. De asemenea, ajută la îmbunătățirea metabolismului.

 • Nerolidol

Acesta este un terpen versatil care se găsește și în ghimbir, arbore de ceai și iasomie. Produce o aromă lemnoasă și fructată. Ajută la combaterea bacteriilor, ciupercilor și paraziților.

 • Guaiol

Această terpenă are o aromă înțepătoare. S-a folosit de mulți ani pentru tratarea sifilisului și reglarea menstruației.

 • Bergamoten

Această terpenă are o aromă picantă ca cea pe care vă așteptați să o obțineți din ardeiul negru. Are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antitumorale.

 • Selinene

Această terpenă este frecventă și în semințele de țelină. Prezintă beneficii antiinflamatorii și antioxidante.

 • Octanol

Acesta este un terpen rar în canabis și produce o aromă florală. Poate fi utilizat pentru ameliorarea simptomelor tremurăturilor esențiale, precum și a altor tremurături neurologice.

 • Terpinen

Această terpenă este frecvent utilizată ca aditiv în industria farmaceutică. Are beneficii antioxidante puternice.

 • Acetat de geranil

Această terpenă este comună la lemongrass și citronella, precum și la canabis. Are o aromă fructată și oferă beneficii antimicrobiene.

 • Isopulegol

Această terpenă are o aromă de mentă și oferă beneficii gastro-protectoare. De asemenea, a contribuit la reducerea frecvenței convulsiilor.

 

Această listă de terpene este actualizată și acoperă aproape toate terpenele din canabis care au fost izolate și investigate. Sper că aceste informații vă va ajuta să înțelegeți cum terpenele pot fi utilizate în mod medical împreună cu canabinoizi precum THC-ul și CBD-ul.


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Stabilitatea genetică a canabisului

Atunci când sunteți într-o țară unde cultivarea canabisului este legală și vă cumpărați semințe de la o bancă de semințe, vă așteptați ca din acele semințe să iasă o plantă cu anumite caracteristici. De exemplu, dacă vă luați un ”Sour Diesel”, aveți așteptarea ca gustul să fie puternic oferind în […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!