Read Time:6 Minute, 8 Second

Pe vremuri, în lumea vibrantă a canabisului, a apărut o tulpină atât de legendară încât și-a marcat numele în această industrie – Jack Herer. Dar cine a fost acest enigmatic Jack și care este povestea din spatele acestei tulpini iconice?

 

Cine a fost Jack Herer?

Jack Herer nu a fost doar un pasionat de canabis obișnuit; a fost un activist și autor carismatic pentru canabis. În fundalul neclar al activismului pentru canabis, Jack Herer apare ca o figură centrală, un campion al canabisului a cărui pasiune pentru plantă era la fel de puternică ca și tulpinile pe care le va inspira mai târziu. Cunoscut ca „Împăratul cânepei”, Jack și-a dedicat viața dezvăluirii misterelor și deblocării potențialului canabisului.

Interesant, Herer a început cu o atitudine anti-canabis. Ca veteran al războiului din Vietnam, el nu a fost de acord cu politica epocii contraculturii anilor 1960, descriind multe politici antirăzboi drept „neamericane”. Cu toate acestea, perspectiva sa a evoluat și și-a schimbat părerile când a descoperit potențialele beneficii ale canabisului, încercând-o pentru prima dată la vârsta de 30 de ani.

Cu studii ulterioare, Herer a devenit mai pasionat de plantă, devenind în cele din urmă un avocat vocal în comunitatea canabisului în impulsul pentru legalizare. În 1973, Jack, împreună cu prietenul său, „căpitanul” Ed Adair, au deschis un magazin principal în Venice Beach, Los Angeles, vânzând pipe și bong-uri și ambii s-au angajat în cauza legalizării canabisului. Unul dintre obiectivele lor a fost să asigure eliberarea persoanelor care ispășesc pedeapsa închisorii pentru posesie simplă.

 

Împăratul nu poartă haine

Renumit în cultura canabisului pentru cartea sa, „The Emperor Wears No Clothes” (Împăratul nu poartă haine), Herer a explicat cum cânepa ar putea servi ca o alternativă ecologică la combustibilii fosili și derivații acestora. El a subliniat adecvarea cânepei ca înlocuitor pentru hârtie și textile, precum și potențiala utilizare a acesteia în energia casnică și în diverse alte domenii, inclusiv beneficiile medicinale. Herer a afirmat că lăcomia și profitul corporativ au motivat scoaterea în afara legii a canabisului. El a criticat, de asemenea, guvernul Statelor Unite pentru suprimarea informațiilor despre fabrică și beneficiile acesteia, favorizând industriile în detrimentul bunăstării cetățenilor și al conservării mediului.

Ideea cărții i-a venit lui Herer în închisoare în 1983, în timp ce ispășește o pedeapsă scurtă pentru încălcarea drepturilor de autor în timp ce participa la un protest. Cartea a fost publicată pentru prima dată în 1985 și rămâne tipărită, în prezent la a 14-a ediție. Unele ediții ale cărții au atins statutul de obiect de colecție, aducând un preț ridicat – în special cele tipărite pe hârtie de cânepă, legate în cânepă sau semnate de Jack însuși.

Trecerea lui Jack Herer

În iulie 2000, Jack a suferit primul dintre cele două atacuri de cord și un accident vascular cerebral semnificativ, ducând la probleme de sănătate, inclusiv dificultăți de vorbire și de mișcare a părții drepte a corpului. Cel mai mult și-a revenit, atribuind succesul tratamentului cu ciuperca ”Amanita Muscaria”. Nouă ani mai târziu, pe 12 septembrie 2009, în timp ce în culise la festivalul ”Hempstalk” din Portland, Oregon, Herer a suferit al doilea atac de cord. A murit pe 15 aprilie 2010, cu doar cinci zile mai puțin de 4/20, din cauza complicațiilor de la atacul de cord din 2009, la vârsta de 70 de ani. Jack Herer este înmormântat la cimitirul Eden Memorial Park din Mission Hills, California.

 

Originile și reproducerea tulpinii Jack Herer

Dacă ești un fumător cu ceva experiență, sunt șanse să fi experimentat tulpina de canabis Jack Herer la un moment dat. Cu o aromă recunoscută și o potență de neuitat, tulpina Herer și-a găsit drum în jointuri și bong-uri din întreaga lume și și-a făcut loc în inimile și mințile majorității consumatorilor de canabis. Atașarea numelui lui Jack nu este un truc; acesta este un hibrid de înaltă calitate de genetică de înaltă calitate și, fără îndoială, ar fi popular cu orice alt nume. Nu poți ține ascuns acest tip de calitate pentru mult timp.

La mijlocul anilor 1990, crescătorii vizionari de la ”Sensi Seeds” au creat o tulpină care a depășit rădăcinile sale genetice Haze, Northern Lights #5 și Shiva Skunk, creând o tulpină cu dominanță Sativa, salutată imediat ca o capodopera care ar rescrie regulile cultivării canabisului. Prima apariție a lui Jack Herer în industria canabisului a fost un eveniment seismic, care a pregătit scena pentru o nouă eră de tulpini populare care a estompat granițele dintre utilizarea medicinală și cea recreativă. Astăzi, fiecare bancă de semințe oferă aceste semințe emblematice, disponibile în soiuri fotoperiodice, regulare, autoînfloritoare și timpurii/rapide (fast version).

 

Aromele tulpinii Jack Herer

Jack Herer nu este doar o tulpină; este o experiență senzorială. Pinul pământesc, tonurile de plante și o notă subtilă de citrice se îmbină cu pricepere cu o notă unică și neobișnuită de aromă picantă și piper pentru a crea un gust unic care identifică tulpina la inhalare. Odată ce ați încercat Jack Herer, probabil că l-ați putea alege dintr-un gust orb cu relativă ușurință, atât de unică este aroma.

 

Obiceiuri de creștere

Jack Herer este un mentor exigent, dar binevoitor pentru cei care doresc să cultive legenda. Indiferent dacă este hrănită în interior sau îmbrățișată de elementele în aer liber, tulpina răsplătește cultivatorii cu producții mari de muguri foarte denși, acoperiți cu rășină, care strălucesc cu tricomi. Timpul de înflorire este în medie de 8-10 săptămâni pentru această tulpină clasică, iar cultivatorii raportează de obicei o creștere viguroasă în acest stadiu, rezultând o plantă destul de înaltă, cu ramuri laterale lungi. Este favoritul producătorilor de extracte și concentrate datorită conținutului său ridicat de rășină.

Efecte tulpinii

Efectele lui Jack Herer sunt la fel de legendare ca și marele om însuși – dominanța Sativa și conținutul ridicat de THC (de obicei între 18-23%) fac o experiență energizantă cu acțiune rapidă, care a făcut din tulpină preferata utilizatorilor recreaționali și terapeutici deopotrivă. Ascensiunea cerebrală inițială, alimentată de un val euforic revigorant, este o mărturie a visului lui Jack de o tulpină care transcende obișnuitul. Cu toate acestea, la suprafață, se desfășoară o relaxare fizică blândă, cu un echilibru delicat care transformă experiența într-o călătorie holistică. Utilizatorii terapeutici găsesc ușurare în tulpina Herer, parțial datorită prezenței terpinolenului, care are proprietăți bune antioxidante, antiseptice și antifungice. Concentrația generoasă de mircen contribuie la puterile antiinflamatorii ale tulpinii, care pot ajuta utilizatorii care caută ameliorarea durerii.

 

Laude și recunoaștere

În anualele competițiilor de canabis, Jack Herer și-a gravat numele în aur. Câștigătoare a mai multor premii ”Cannabis Cup”, inclusiv râvnita ”High Times Cannabis Cup” în 1994, această tulpină nu este doar o concurentă, ci un monarh domnitor în regatul canabisului. Laudele sale vorbesc despre calitățile sale excepționale, solidificându-și statutul de soi care se află deasupra restului.

Pe măsură ce tragem perdeaua acestei explorări a lui Jack Herer, să nu uităm că această tulpină este mai mult decât o simplă plantă – este un tribut viu adus unui om care și-a imaginat o lume în care canabisul deținea cheia pentru o multitudine de posibilități. Deci, data viitoare când inhalați esența lui Jack Herer, amintiți-vă că nu sunteți doar parte dintr-o tulpină; ci vă cufundați în moștenirea lui Jack Herer, una a unei icoane al cărei spirit rămâne în sufletul acestei creații botanice extraordinare.

 


Distribuie și tu:

Leave a Comment